25. 6. 2014

Cucumber a Banana - Russell T. Davies opět v akci

Cucumber a Banana - Russell T. Davies opět v akci

Patnáct let po vzniku Queer As Folk se jeho tvůrce Russell T. Davies vrací k homosexuální tematice se dvěma novými osmidílnými dramaty. Hodinový Cucumber pro Channel 4 a půlhodinový Banana pro E4 se budou zabývat rozkošemi a úskalími života gayů v 21. století. Obě dramata bude produkovat RED Production Company s výkonnými producenty Nicolou Shindler, Julií Gardner a Russellem T. Daviesem. Cucumber by se měl do vysílání dostat už letos.

Cucumber bude vyprávět příběh 46letého Henryho (Vincent Franklin) a jeho dlouhodobě trpícího přítele Lance (Cyril Nri). Vedou spolu usedlý a pohodlný život, ale po naprosto katastrofální proranděné noci, ve které nechybí smrt, sex ve třech, dvě policejní auta a vánoční album Glee, je Henryho starý život v troskách a nový začíná. V dalších rolích se představí Freddie Fox, Fisayo Akinade, Julie Hesmondhalgh a Ceallach Spellman. Producentem bude Matt Strevens a v režii se vystřídají David Evans, Alice Troughton a Euros Lyn.

Druhé drama Banana se bude zabývat životy lidí z Henryho okolí v Cucumber. Seriál má pokrývat padesát odstínů duhy s přesahem do neznáma. Scottyho mladou lesbickou láskou počínaje a tajemstvími záhadné rodiny 19letého Dannyho (James Murray) konče. Kromě již uvedených se v seriálu představí Hannah John-Kamen, Letitia Wright, Georgia Henshaw, Andrew Hayden-Smith, a Bethany Black. Emily Feller bude producentkou, režírovat budou Lewis Arnold, Luke Snellin a Al Mackay. Kromě Daviese se na scénáři budou podílet také Sue Perkins, Matthew Barry, Charlie Covell a Lee Warburton.

Russell T. Davies k novým dramatům řekl: „Jednou jsem četl o vědeckém institutu, který zkoumal mužskou erekci. Podle tvrdosti ji rozdělili do čtyř kategorií: jedna – tofu, dvě – oloupaný banán, tři – banán a čtyři – okurka. Už tehdy jsem věděl, že mám svoje drama. Jsem rád, že jsem zpátky u RED a Channel 4, abych tyto příběhy odvyprávěl.“ Piers Wenger z Channel 4 k tomu dodává: „Nikdo neumí nahlédnout do srdce a duše moderních vztahů tak, jako Russel, a napříč Channel 4 a E4 vykresluje neoblomný forenzní obraz toho, jak nás naše sexuální životy ovlivňují. Od Queer As Folk už možná uplynulo 15 let, ale u něj to čekání stálo za to.“ Zakladatelka RED Production Company Nicola Shindler říká: „Příležitost pracovat opět s Russelem je naprosto vzrušující a příležitost vyrábět pro Channel 4 drama, které na náš svět nahlíží tak nádherně, zábavně a vnímavě, je čím dál víc vzrušující. Chceme vytvořit významné vlivné dílo a těšíme se, až s tím začneme.“


Co říkáte na tyto nové přírůstky k seriálům s homosexuální tématikou? Znáte původní Queer As Folk, který by tvůrci rádi překonali?

Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
corine

corine

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Umbaros

Umbaros

No rozhodně se budu těšit :)
před 9 roky
Mania Dardeville

Mania Dardeville

Velká škoda, že je ještě nejde přidat na seznam 'chci vidět', než budou aktuální, tak na ně pravděpodobně...
před 9 roky
ellannor

ellannor

Rozhodně je to zajímavý nápad. tak uvidíme, co z toho nakonec bude.
před 9 roky
Další články k tématu