30. 7. 2014

HBO si vybírá další knihu

HBO si vybírá další knihu

A je tu další seriál, který bude vycházet z knižní předlohy. Sice to poslední dobou vypadá, že se stále častěji setkáváme s papírovými hrdiny, kteří se chystají vstoupit do dalšího rozměru a vypovědět svůj příběh před kamerou, ale kde jinde brát dobré a originální nápady na stále nové seriály? HBO se tedy zaměřila na román od poměrně neznámého spisovatele Wiltona Barnhardta.

Wilton je bývalý reportér magazínu Sports Illustrated. V nakladatelství St. Martin's Press mu zatím vyšly čtyři knihy. První byla v roce 1989 Emma Who Saved My Life, ale nás zajímá především ta čtvrtá, loňská novinka Lookaway, Lookaway. Právě tu si HBO zvolila jako předlohu pro svůj chystaný projekt.

Komediální seriál je zasazen do prostředí vysoké společnosti jednoho z největších amerických měst – Charlotte v Severní Karolíně. Příběh je popisován jako kousavé komické okénko do dysfunkční americké rodiny. Pohlaví, rasa, náboženství a třída v jednadvacátém století versus staré tradice.

Sue Naegle, bývalá programová ředitelka HBO, ze které se stala producentka a David Miner (30 Rock, Brooklyn Nine-Nine, Parks & Recreation) budou výkonnými producenty. Wilton Barnhardt bude koproducentem a také se bude účastnit tvorby. Scenárista se stále hledá.


Slyšeli jste někdy o knihách Wiltona Barnhardta? A co říkáte na děj chystaného seriálu?

Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
Dadulinka

Dadulinka

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Shadris

Shadris

Adaptace knih nebo čerpání inspirace z nich nekritizuji, ale tady mě výběr příliš neoslovil a nemyslím,...
před 9 roky
Další články k tématu