26. 7. 2014

Comic-Con 2014: Game of Thrones

Comic-Con 2014: Game of Thrones

Přestože fandové Game of Thrones ještě oplakávají smrt jejich oblíbené postavy Oberyna Martella (Pedro Pascal), už jsou na obzoru nové spoilery a nově obsazené postavy pro nadcházející pátou sezónu. Na Comic Conu v San Diegu se sešli ti nejpovolanější, aby fanouškům prozradili, co je v nadcházející sezóně čeká.

Na panelu se objevili autor knižní ságy George R. R. Martin, showrunneři David Benioff a D. B. Weiss, Kit Harington (Jon Snow), Sophie Turner (Sansa), Natalie Dormer (Margaery Tyrell), Maisie Williams (Arya), Nikolaj Coster-Waldau, Gwendoline Christie (Brienne), Rory McCann (Ohař), Pedro Pascal (Oberyn Martell), John Bradley (Sam) a Rose Leslie (Ygritte).

A vypadá to, že nová sezóna se více zaměří na rod Martellů. Tvůrci totiž ohlásili casting nových postav – do role Dorana Martella, Oberynova bratra a vládce Dorne byl obsazen Alexander Siddig, jehož prozatím nejvýznamnější role pochází ze seriálu Star Trek: Deep Space Nine, kde hrál Dr. Bashira. Do role Trystana Martella, Oberynova syna a dědice Dorne, byl obsazen Toby Sebastian, mladý herec, který se zatím v seriálech moc neobjevoval, jeho nejslavnější role pochází z dramatu The Philosophers.

Dojde také k jednomu znovuobsazení. Princeznu Myrcellu, která se v seriálu jen mihla v druhé sezóně, si zahraje Nell Tiger Free; původně ji hrála Aimee Richardson. Myrcella je v Dorne a vzhledem ke smrti Oberyna Martella, bratra vládce Dorne, se pro ni věci nebudou vyvíjet příliš dobře.


Z castingů to ale rozhodně není vše. DeObia Oparei byl obsazen do role Areo Hotaha, kapitána Martellovy palácové stráže. Prý to umí dobře se sekerou. A dostáváme se pomalu k bastardům prince Oberyna. Roli Nymerie Písek, druhého nejstaršího Oberynova levobočka, si zahraje Jessica Henwick. Nymerie byla vychovávaná svou matkou, východní šlechtičnou. Narozdíl od svého otce má více než kopí raději bič. Roli Tyene Písek, další Oberynovy dcery, si zahraje Rosabell Laurenti Sellers. Její matka je Ellaria Písek, Oberynova milenka, kterou si přivezl do Králova přístaviště ve čtvrté sezóně. Tento levoboček má zase rád dvojici nožů. No a v neposlední řadě byla do role nejstaršího Oberynova nemanželského dítěte, Obary Písek, obsazena Keisha Castle-Hughes. Obara je obávaná válečnice, jejíž matkou byla dornská farmářka.

Za Úzkým mořem pak byl do role Yezzana, bohatého otrokáře, obsazen Enzo Cilenti, jehož nejslavnější role zatím pochází z filmu Next. A nakonec byla obsazena i role Nejvyššího vrabčáka, bude jím Jonathan Pryce.

Nakonec se můžete podívat na jednotlivé představení nových herců, kteří se objeví v páté sezóně Hry o trůny:

K ději toho scenáristé D. B. Weiss a Dan Benioff moc neprozradili. Řekli pouze, že Stannis Baratheon (Stephen Dillane), který byl naposled viděn na Zdi, bude hrát velice významnou roli.

George R. R. Martin dodal, že by si přál, aby Hra o trůny měla o tři epizody více než doposud, tedy 13, aby se zpárovala s ostatními seriály na HBO.


Jak se vám líbí nové obsazení? Počítáte dny do další řady?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
Exredaktorka

Exredaktorka

Tak ještě ti tam unikl "králův bratr" místo "bratr král". Já je kdysi tak chválila,...
před 9 roky
Seraphine313

Seraphine313

Chyba je jinde. Tím královým bratrem je myšlen Oberyn.
před 9 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

No tak pak to má být bratr vládnoucího prince Dorne, no.
před 9 roky
Další články k tématu