26. 7. 2014

Comic-Con 2014: Orphan Black

Comic-Con 2014: Orphan Black

Druhým rokem se svého panelu na Comic-Conu dočkal fanoušky velmi oblíbený seriál Orphan Black. Panel se odehrával v jedné z menších místností, ovšem smích, jásání a nadšení fanoušků budilo pocit, jako by se jednalo o místnost mnohem větší. Když na podium vešla Tatiana Maslany, celý sál ji poctil ovací ve stoje. Zástupce z řad fanoušků Tatianě udělil cenu „Nejlepší herečka na světě“. Kdo by po tomhle toužil po Emmy? Samotná Tatiana byla ohledně nominací na Emmy diplomatická a prohlásila: „Emmy jsou úžasné, ale pro mě je důležitější ohlas a láska fanoušků.“ Od jiného fanouška dostala Tatiana ruskou matrjošku – největší byla Sarah, uvnitř ní Cosima, poté Alison, Rachel a nejmenší byla Helena.

Spousta lidí z publika se hercům a tvůrcům svěřila, jak moc seriál ovlivnil jejich životy. K slzám Tatianu dovedl příběh dívky, která se díky Orphan Black odvážila oznámit rodičům, že je lesba. Ti to moc dobře nepřijali, ale když se maminka této dívky začala dívat na Orphan Black, našla díky postavě Cosimy porozumění a uvědomila si, že lidé jsou více než jen jejich sexuální orientace. Jsou si teď obě mnohem bližší.

Jordan Gavaris, který hraje Felixe, procítěně dodal: „Občas ve svém životě ostatní osekáme pouze na věci jako je sexualita, jejich nemoc (třeba rakovina), sex nebo pohlaví nebo to, jestli mají rádi Game of Thrones. Ale tohle lidi nedefinuje. Lidé jsou mnohem komplexnější, jak v seriálu i zmiňujeme.“

Ale teď už k zajímavostem a střípkům ze seriálu a plánům na třetí sérii. Je Ari Millen (Mark) připraven předvádět stejné výkony jako Maslany a ztvárnit tak klony mužského pohlaví? „Už jsme se o tom trochu bavili a mám představu o tom, kdo jsem a kam směřuju,“ sdělil Millen. „Tat je úžásná herečka a já vím, že mi bude po ruce, když ji budu potřebovat.“

Ve finále druhé série bylo několik scén s Donniem (Kristian Bruun), ale kvůli nedostatku času musely být vystřiženy. Objeví se ale na DVD v bonusových materiálech. Jedná se o scény, kdy se Donnie snaží od Rachel dostat proplaceno za výdaje na své předchozí monitorování, jenže Rachel mu to vrátí vydíráním, takže určitě stojí za zkouknutí.

Před pár dny bylo oznámeno, že se pracuje na komiksu Orphan Black a tvůrci během Comic-Conu prozradili, že se tam objeví i nějaké původní dějové linky, které se do seriálu nevešly, takže si komiks fanoušci rozhodně nesmí nechat ujít.

Dočkají se diváci nějakých flashbacků z doby, kdy byla Beth ještě naživu? „Jednou určitě nastane chvíle, kdy na ně dojde,“ odpověděl výkonný producent John Fawcett. „Myslím, že za osudem Beth se skrývá nějaké šokující překvapení, na které jsme ale ještě nepřišli,“ dodal tajemně další z výkoných producentů, Graeme Manson.

Ukáže se ještě někdy transsexuální klon Tony? Tvůrci tohle nepotvrdili, ani nevyvrátili, ale Fawcett sdělil následující: „Moje nejoblíbenější část byla ten super sexy polibek Tonyho a Felixe. Bylo to trošku zvláštní, ale sexy.“

Fawcett a Manson prozradili, že si scenáristé pohrávají s myšlenkou, že by představili matku Alison. Prý by si přáli, aby si její roli zahrála Catherine O'Hara.

Jedna z nejoblíbenějších dějových linek Fawcetta byl Helenin románek s Jessem (Patrick J. Adams). Adams je obrovským fanouškem seriálu a svou roli by si moc rád zopakoval. A co na to tvůrci? „Patricka Adamse zbožňujeme, je skvělý. A Helena má stále jeho kšiltovku. Měl by ji dostat zpátky,“ spekuloval Manson.

Dylan Bruce (Paul) hovořil o scéně, ve které musel Paul s namířenou zbraní přinutit Felixe, aby se posadil na gauč a přenesl své otisky na jinou zbraň. „Jordan mi to ale pokaždé vrátil,“ stěžoval si Bruce. „Felix má v té scéně na sobě nějaké boty na podpatku. Točili jsme to zhruba 10×, 15× a pokaždé, když jsem do něj strčil a on spadl na gauč, trefil mě tou botou vždycky na to samý místo na holeni.“

Jednou se na natáčení přišla podívat maminka Maslany a byla to pro ni velmi zvláštní zkušenost. Podle ní je Sarah klon, který se její dceři podobá ze všech nejvíc a když Saru nikde neviděla, říkala si: „Kdy se zas Tatiana vrátí?“ Pochopitelně ví, že Tatiana hraje i ty ostatní klony, jen jsou tak jiné, že jí to ani nedochází.

Na Comic-Conu se promítal krátký sestřih nejvtipnějších momentů z druhé série, na který se teď můžete podívat. Třetí série se diváci dočkají v příštím roce.


Jaké byly vaše nejoblíbenější momenty z druhé série? Co byste chtěli vidět v té následující? Jaké nové klony by se měly podle vás představit?

(Zdroj: EW, Zap2It)

Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu