28. 7. 2014

Comic-Con 2014: Helix

Comic-Con 2014: Helix

Panelu letošního seriálového hitu Helix od kabelovky Syfy se zúčastnili výkonní producenti Ronald Moore a Steven Maeda. Za herce na Comic-Con přijeli Kyra Zagorsky (Dr. Julia Walker), Mark Ghanimé (Major Sergio Balleseros), Jordan Hayes (Dr. Sarah Jordan) a Neil Napier (Dr. Peter Farragut).

Nejdříve přišla řeč na arktickou biolaboratoř, ve které se odehrával děj první série. Protože byla tato laboratoř zničena, vyvstala logická otázka, kam se děj ve druhé sérii přesune. Steven Maeda fanouškům odhalil, že půjde o ostrov. Jediným náznakem, jak to něm bude vypadat, byly dvě fotografie. První zobrazovala něco, co vypadalo jako vnitřek kostela a na druhé byla laboratoř s řádkami rostlin. V nové sérii také přibudou další dvě postavy.

Ronald Moor se fanouškům přiznal, že původně se scénáři o smrtící epidemii vzdal. Své tehdejší rozhodnutí komentoval slovy: „Viry nebyly můj šálek čaje.“ Steven Maeda zase prozradil, že natáčení druhé série začne letost v srpnu a do vysílání by se tak seriál měl dostat opět v lednu. Na panelu se fanoušci nedočkali žádných klipů. Neil Napier k tomu podotknul, že sice mají připravené jedno video s výkladem, ale že si ho chtějí šetřit.

Na panelu Helix letos chyběl Billy Campbell, který hraje doktora Alana Farraguta, ale měl k tomu dobrou omluvu. Co nevidět se mu totiž má narodit potomek, a tak raději zůstal doma se svou manželkou.

Maeda se postaral i o jedno překvapení, když prohlásil, že existuje přímé spojení mezi Helix a Comic-Conem. Na loňském panelu se objevil Burt Bacharach a jeho píseň Do You Know the Way to San Jose, která tvůrce seriálu upoutala natolik, že začal uvažovat o jejím využití přímo v seriálu. Od té doby se tato píseň skutečně objevila u několika děsivých scén.

A na přetřes přišla také nechutnost některých scén. Na otázku moderátora, zda někdy došlo na scénu, která by byla až příliš ohavná, aby ji ukázali, Maeda odpověděl: „Existují určité věci, u kterých jsme si řekli, že tohle vidět nechceme. Ale chystáme se být nechutní.“


Překvapili vás tvůrci některým ze svých prohlášení?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
corine

corine

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
_karel_

_karel_

Helix byl naprosto famózní, cliffhanger na konci nečekaný, a proto se na dvojku těším jak malej Jaroslav :D
před 9 roky
Clear

Clear

Ty pohodové "prázdninové" melodie jsou ve scénách, kde nějaký hybrid ohlodává něčí hlavu atd. jsou...
před 9 roky
Squerago

Squerago

Nejvic jsem zvedavy na prostredi 2.serie
před 9 roky
Další články k tématu