24. 8. 2014

Nejodpornější smrti v True Blood

Nejodpornější smrti v True Blood

Dnes večer se po sedmi letech rozloučí jeden z nejšílenějších seriálů vůbec, True Blood. K této příležitosti jsme si pro vás připravili třináctku věcí, které jsou pro toto drama nejcharakteris­tičtější – smrti. Těch zde v uplynulých sezónách bylo požehnaně, rozhodně je z čeho vybírat.

Některé byly obyčejné, ale některé byly extra chuťovky. Když už si člověk myslel, že nic šílenějšího nastat nemůže, True Blood přišel s novou epizodou a opět překvapil. Dnes jsme pro vás vybrali třináctku těch, na které nikdy nezapomeneme. Seriál možná končí, ale vzpomínky na něj se fanouškům i díky zde zmíněným scénám navždy vryly do jejich paměti.

Vzpomínáte na tyto okamžiky? Jak vám často rychlé a překvapivé smrti v tomto seriálu sedly? Kdo vás mrzel nejvíce a čí smrt jste naopak uvítali? Která je pro vás ta nezapomenutelná?

První upíří smrt (1×09)

Říká se, že na své poprvé nikdy nezapomenete. To rozhodně platí i u True Blood, konkrétně poprvé, kdy jsme viděli probodnutí upíra. Pokud to do té doby vypadalo jako romantický seriál o pravé lásce člověka a upíra, tento moment to rozhodně změnil.

Photo © HBO

Božská Maryann (2×12)

Maryann poklidné městečko Bon Temps pěkně zdivočela. Její odvážné pařby, kde se oči hostů proměňovaly v černé uhlíky by osobně byly asi pořádně nechutné… jenom ten smrad! Sam byl naštěstí natolik chytrý, že se proměnil do zvířecího vtělení Boha a nečekaně Maryann vykuchal srdce.

Photo © HBO

Lorenin konec (3×07)

Bill Compton měl se svou stvořitelkou vždy komplikovaný vztah. Když se dostali do extra sadistické fáze a Lorena překročila pomyslnou mez, Sookie neměla jinou možnost než ji probodnout. Jediným problémem bylo, že Bill zrovna ležel pod Lorenou.

Photo © HBO

Divoká jízda (3×08)

Někdo může namítat, že tato vražda nebyla až tak nechutná, aby měla nárok být v tomto žebříčku, ale musíte brát v potaz, že se stala během sexu. Copak vy jste to někdy dělali s vybuchujícím krvavým balónem ve tvaru lidského těla? Kontext tady byl šokující a rozhodně zapamatováníhodný.

Photo © HBO

Bezpáteřní moderátor (3×09)

Nečekané, rychlé, nezapomenutelné. Russell se po smrti svého milence vydal na šílenou cestu za mocí. Vražda televizního moderátora v přímém přenosu, navíc během diskuze o zákonu, který má upíry zrovnoprávnit s lidmi. Jeho následný monolog završený větou „A nyní počasí“ je jistě jedním z vrcholů celého seriálu.

Photo © HBO

Ericovo Fruiko (4×11)

Ne, opravdu nemluvíme o našem milém zakladateli SerialZone :)

Smrt byla rychlá, nechutenství však dlouho přetrvávalo. V True Blood je vytrhávání srdcí tak běžné, že se stává skoro nudným. Proto to, co potom Eric udělal, bude asi navždy jednou z nejnechutnějších věcí, jaká se kdy v televizi odvysílala. Protože udělat si z lidského srdce Fruiko i s brčkem a pomalu před ostatními usrkávat, to se opravdu nevidí každý den.

Photo © HBO

Rosalyn vs. moucha (5×12)

Tato smrt velice dobře znázorňuje celý nechutný a přesto ironicky vtipný nádech seriálu. Sam se promění v mouchu, vletí do otravné členky Autority a v ní se promění zpátky v člověka. Rosalyn samozřejmě tento zákrok nepřežila, ale dokážete si představit, jak se při tom musel cítit Sam?

Photo © HBO

Bill (5×12)

Pamatujete si ještě, jak se Bill napil krve Lillith a potom zemřel v nechutné hromadě krve a pak povstal a pak Alan Ball odevzdal otěže jinému showrunnerovi ve stylu ‚Tady máš, sprav si to.‘ a odpochodoval pryč? :-) Ne, ale vážně, cokoliv se Billovi stane či nestane v dnešním finále, tato scéna byla po celé té šílené řadě více než uspokojující.

Photo © HBO

Bezhlavý guvernér (6×06)

Šestá řada se hodně snažila zadostiučinit Billa po celé té příšerné Billith fázi. Dost dobře se jí to podařilo v šesté epizodě, kdy mu bylo dočasně umožněno vyjít na denní světlo, kde jeho první kroky mířily ke zlému guvernérovi. Víte, jak se říká, že někdo někomu ukousne hlavu? Vítejte u True Blood, zde se nalévá pouze doslovně.

Photo © HBO

Rodinná pouta (6×07)

True Blood je jeden z mála seriálů, který se nebojí odvážnějších a radikálnějších vyústění. Smrt Nory byla nejen nechutná, ale pro mnohé hodně devastující. Nora byla poměrně nová, leč fanoušky velmi oblíbená postava, ale jakožto Ericova sestra reprezentovala jeho nejstarší žijící příbuznou. Zničehonic se pak proměnila v lepivou krvavou hmotu a prokluzovala mu mezi rukama. Máme se smát? Nebo brečet? Nebo zvracet?

Photo © HBO

Divoká Sarah (6×08)

Mnoha divákům došla se seriálem po letech trpělivost. Ti, co přestali sledovat, však přišli o pár šílených momentů. Jedním z nich je bezesporu scéna, kdy Sarah Newlin zavraždila japonskou podnikatelku podpatkem střevíčku, načež upřímně děkovala Bohu, že jí k tomu dal sílu. Přehnané? Jistě. Neskutečně zábavné? Ó, ano!

Photo © HBO

Zlatá hvězda na čele

Líbí se vám, když vaše milované postavy, hlavní herci, zloduši nebo hrdinové dostanou kulku do hlavy? Pak s True Blood budete v sedmém nebi. Eggs (2×12), Tara (4×12), Debbie (4×12), Marnie (4×11) a Alcide (7×03) by mohli vyprávět.

Photo © HBO

Bez čelisti (7×05)

Co je nechutnější? Vidět člena Yakuzy, kterému je ve vteřině utrhnutá čelist z obličeje? Nebo spíš Eric, který má na sobě kovbojskou vázanku? :-)

Photo © HBO

Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře15zobraz všech 15 příspěvků
ragelly

ragelly

Teď zrovna jsem se k tomu taky dostala, to bylo fakt nechutný :D A chudák ještě žil pár minut, až...
před 9 roky
Janca.W

Janca.W

Jaj, to jsem se zase jednou nasmála. True Blood mi bude opravdu chybět. Všechno je to tak švihnuté, že...
před 9 roky
petruska.77

petruska.77

Tak po tomto fotočlánku mám jasno - na tenhle seriál koukat nebudu :D
před 9 roky
Další články k tématu