25. 8. 2014

Rookie Blue: Řekneme příští rok seriálu sbohem?

Rookie Blue: Řekneme příští rok seriálu sbohem?

Letošní vysílání letního dramatu Rookie Blue (Policejní bažanti) s sebou přineslo řadu změn a komplikací. Po obnovení seriálu na pátou sérii přišla pro fanoušky velmi radostná zpráva: dočkají se hned 22 epizod. První polovina měla být odvysílána na stanicích Global TV i ABC v létě 2014 a druhá „někdy později“. Jednalo se o poněkud překvapivé rozhodnutí, jelikož předcházející čtyři série měly vždy po třinácti epizodách.

Komplikace poté nastaly s premiérou páté řady. Nejprve bylo oznámeno, že Rookie Blue si svou premiéru odbude na obou stanicích v červenci 2014, k tomu ovšem nedošlo. Premiéra byla nakonec posunuta a poprvé za těchto pět let se na kanadské Global TV seriál vysílal o měsíc dřív než na americké ABC.

Po odvysílání několika epizod však přišlo oznámení, které mezi diváky vyvolalo velmi negativní ohlas. Původně objednaných 22 epizod bude rozděleno do dvou sérií po 11 epizodách. Z představy, že se letos dočkají devíti extra epizod se najednou stala skutečnost, že budou mít v páté i šesté sérii o dvě epizody méně (kdyby se vycházelo z klasické objednávky 13 dílů).

Znamenají tedy tyto náznaky, že se seriál po šesté sérii rozloučí? Na tiskové konferenci, která se pořádala minulý měsíc, prezident stanice ABC naznačil, že se k této možnosti přiklání. Nakonec dodal, že vše závisí na tvůrcích a produkci. Zdá se ovšem, že to není tak úplně pravda.

Po odvysílání finálové dílu poskytla showrunnerka Rookie Blue Tassie Cameron rozhovor, ve kterém se k situaci vyjádřila. Bylo odhaleno, že hercům po páté sérii vyprší smlouvy, a proto se stanice rozhodly, že z nich vytřískají ještě jednu sérii. Objednalo se tedy 22 epizod, které měly běžet jako jedna série, ale později byly rozděleny do sérií dvou, aniž by se muselo vyjednávat podepisování nových smluv. Pátá série byla již odvysílána a na tu šestou si fanoušci musí počkat do příštího léta.

Scenáristé ovšem nepočítali s tím, že bude mezi první a druhou polovinou (resp. pátou a šestou sérií) téměř roční mezera. „Mysleli jsme si, že všechny epizody budou odvysílány během jednoho léta, neplánovali jsme, že budou diváci muset čekat, nechtěli jsme je nijak mučit,“ komentuje Cameron konec páté série. „S 22 epizodami jsme měli možnost, prostor a čas všechno pořádně rozplánovat.“

Co se týče dalších plánů, Cameron zatím nic nechystá, jelikož o sedmé řadě žádné slovo nepadlo. „Neprve se musí zvážit řada věcí. Záleží na hercích a smlouvách… Takhle konverzace nás zatím ještě čeká.“ Dodala ale, že dokud budou diváci koukat a seriál je bude bavit, rozhodně by chtěla pokračovat.

Veškeré problémy vypluly na povrch včas, protože natáčení ještě není u konce a scenáristé tak mají šanci vymyslet konec, který by byl pro fanoušky uspokojivý a zároveň umožňoval rozvinout další zápletky, kdyby se seriál sedmé série dočkal. „Jsme trošku pozadu, takže finále teprve plánujeme. Jestli máte nějaké nápady, sem s nimi,“ žertuje Cameron. „Ne, myslím, že jsme našli způsob, jak to zakončit uspokojivě, ať už to dopadne jakkoliv.“

Přesné datum premiéry šesté řady zveřejněno nebylo, ovšem ABC počítá s létem 2015. Objevují se neověřené informace, že by se snad Kanaďané mohli premiéry dočkat již počátkem roku 2015, ale na oficiální prohlášení si budeme muset ještě počkat.


Jaký je váš názor na celou situaci? Doufáte, že budou problémy vyřešeny a seriál se dočká další série? Nebo si myslíte, že nastal čas, aby seriál skončil?

Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
fandapcd

fandapcd

To už jsem někde četla :D
před 9 roky
Gabik.029

Gabik.029

Ticho tam! :D Jinak souhlas, je to od nich pěkně sprostý. Ale bojím se, že když se jim smlouvy nechtěly...
před 9 roky
fandapcd

fandapcd

Tsss, taká drzá zas :D
před 9 roky
Další články k tématu