13. 9. 2014

Článkaři tvrdí: Suma sumárum, Galavantovi odvaha nechybí

Nová sezóna je téměř tady. Tento týden vám náš tým hlavních článkařů nabídne subjektivní názory na to, co stojí za to zařadit do watchlistu, a od čeho naopak dát rychle ruce pryč.

Článkaři tvrdí: Suma sumárum, Galavantovi odvaha nechybí

Sezóna 2014/2015 oficiálně začíná příští týden. Pokud stále ještě nevíte, zda si do svých watchlistů zařadit některou z novinek, třeba se vám bude hodit právě tato série článků, kterou pro vás připravilo sedm hlavních článkařů SerialZone.

Každý den jsme vám přinesli odpovědi na tři jednoduché otázky. Co u jednotlivých televizních stanic bude podle nás stát za to vidět, před čím naopak schovat hlavu do písku, a na konec naše malá tipovačka, kterou novinku daná stanice zruší jako první.

V dnešním závěrečném článku se podíváme na novou sezónu z globálního hlediska. Většina z nás se asi shodne v tom, že každá stanice má nějaké to svoje želízko v ohni, které na první pohled vypadá jako jasný hit. Přesto pro nás některé vyčuhují trošku více, než jiné.

Každopádně stejně jako v předchozích letech se většina novinek řadí k opačnému spektru, tedy k těm, které pro nás nevypadají vůbec lákavě a které bychom nejraději z programu ihned smazali.

Co bude nejvíce creepy novinka? Který seriál zkazí dobrou výchovu mládeže? A která stanice má celkově nejvíce nabušené podzimní schéma? Všechny tyto a další otázky zodpovíme v dnešním článku.

Nezapomeňte, že máte poslední dny na to, abyste si tipli v naší každoroční soutěžní tipovačce a hráli tak o pomyslný titul seriálového znalce a o kupu kreditů. Čím víc lidí tipuje, tím víc kreditů se vyhrává! Takže tipovačku posílejte dál :-)

Co bude za pár let z letošního výběru megahitem a proč?

Fruiko
Jelikož letošní sezóna není zrovna tou nejsilnější, tak mi nezbývá nic jiného, než vybírat z nabídky nejslabší stanice. A tam září (nebo spíš bleská?) komiksová novinka The Flash. Myslí si, že i tomhle seriálu se budeme bavit i za pár let.
ragelly
Co bude za pár let z letošního výběru megahitem a proč? Rozhodně The Flash. Z letošních novinek je to podle mě ten největší favorit a nejočekávanější novinka, ze které již nyní fanoušci skáčou radostí a vzrušením do vzduchu. Tento seriál určitě nezklame a za pár let si budeme rekapitulovat ten velký vývoj, kterým si v xx sezónách prošel.
pajky
Já bych si do užšího výběru vybral Constantina, GothamHow to Get Away with Murder. Přesto všechny překoná The Flash, podle mě se stačí podívat na úspěch Arrow, který bude Flash následovat.
gabik.029
Já bych řekla, že How to Get Away with Murder. Už teď se o seriálu hodně mluví a to ještě premiéra nebyla. Navíc chytře nasadili Shondiny čtvrtky, které silně propagují (na úkor jiných seriálů), takže si sledovanost pojistili.
Furiant
Letošní sezóna mi přijde celkem dost slabá, jasným megahitem napříč Velkou pětkou je ale Flash. Seriály o superhrdinech nachází na CWčku své publikum, takže si myslím, že Flash půjde (tedy vlastně poběží) ve šlépějích Arrow a Smallville, a stane se tak jedním z nejsledovanějších seriálů na této stanici.
allyska
Já doufám, že se jím stane Gotham, líbí se mi celé to noir ladění a především jsem nadšena výběrem herců, Robin Lord Taylor alias Penguin vypadá hodně dobře.
Seraphine313
V této kategorii mám v současnosti dva zástupce – How to Get Away with Murder a The Flash. Navíc se potvrzuje trend posledních let, kdy stanice plně sázejí na jeden až dva hity – u každé stanice jeden takový najdeme. Na druhou stranu mi přijde, že jsou opět na vzestupu kriminálky, které číslo zajímavých seriálů snižují.

A po jakém očekávaném seriálu neštěkne ani pes?

Fruiko
Bojím se, že letos praskne komiksová bublina a dvě velice očekávané komiksové novinky Gotham a Constantine nenaplní vysoká očekávání a zmizí v zapomenutí.
ragelly
Po jakém očekávaném seriálu neštěkne ani pes? – Trošku budu riskovat, ale tipnu Constantine. Komiksových i filmových fanoušků je hafo a na seriál jsou zvědaví, ale myslím si, že po pár epizodách uvidí, že zpracování komerční televizí NBC je opravdu nedůstojné a nedostačující. Nedostatek odvahy a drzosti zde bude klíčovým a seriál propadne stejně jako loňský Dracula.
pajky
Gracepoint – protože ti co viděli Broadchurch už ho vlastně viděli, nebude je bavit a bude je zajímat jen posledních pár minut. Jinak si myslím, že většina očekávaných seriálů uspěje. Na hraně ale bude i Agent Carter .
gabik.029
Backstrom. Seriál sice vypadá dobře, ale už jednou to měl spočítané a myslím, že podruhé se tomu už nevyhne.
Furiant
Fanoušky je určitě hodně očekávaný Constantine. Mně se pilot celkem líbil, ale četl jsem i názory, že to mohlo být lepší, a tak budou možná diváci zklamáni. Uvidíme, jak se seriál rozběhne, ale když ho NBC šoupla na pátek po Grimmovi, tak to stejně na moc vysokou sledovanost (a tedy druhou řadu) nevidím. Ale rád se budu mýlit.
allyska
Přeju to How to Get Away with Murder, jelikož mi nesedí hlavní hrdinka a taky na mě trailer nedýchl něco nového a originálního, kde bych měla očekávat inteligentní podívanou. Ale myslím si, že dost lidí je na to zvědavých.
Seraphine313
Podle mě zapadne Constantine. Bojím se, že se diváci nedočkají toho, co čekají, a navíc jich díky pátečnímu slotu ani nebude moc. Taky se bojím o osud Gracepoint a Red Band Society od Spielberga. Osobně si myslím, že u druhého jmenovaného nebude fungovat nálepka slavného režiséra a že doplatí na slabý timeslot. Na CBS potom mám silné pochybnosti o CSI: Cyber, netuším, jak moc slavná značka vyhořela, či zda ještě dokáže zapůsobit. Seriál navíc jede v midseason a tam má svou pozici ještě více ztíženou.

Absolutně nejhorší chystaná novinka? Co prostě nikdy nemělo dostat ani pilot.

Fruiko
Na to jak je sezóna slabá, na obrazovky se nedostali nic tak příšerného, jako minulé roky. Pokud si něco nezasloužilo pilot, tak nejspíš Jane the Virgin. Ale mohlo to být horší.
ragelly
Absolutně nejhorší chystaná novinka? Co prostě nikdy nemělo dostat ani pilot? – Tady mám hodně kandidátů a valná většina z nich patří do komediálního žánru. Když bych měla z toho dlouhého seznamu vybrat, zvolila bych asi Last Man on Earth. Zní to blbě, trailer vypadá blbě, prostě mi to rozum nebere.
pajky
Adeptů je rozhodně víc. Mě osobně leží v žaludku iZombie, ale nedovedu pochopit ani věci jako Mulaney nebo The McCarthys .
gabik.029
Jane the Virgin. Já nevím, jak dalece jsou Američani seznámení s venezuelskou verzí, ale vedoucí CWčka ji zřejmě neviděli, jinak by seriálu zelenou nedali. Leda by byli padlí na hlavu, což je docela možné. Ale vážně, jedna verze stačila.
Furiant
Stejně jako loni, i letos si myslím, že většina komedií napříč televizními stanicemi neměla vůbec dostat objednávku na pilot. Jenže, jak už jsem psal u článku ke stanici ABC, největším zvěrstvem je podle mě Galavant. To provedení. Ty postavy (zejména pan král a pak ten holohlavej týpek, kterýho si pamatuju z jedné epizody Chucka). To tančení. Ten zpěv. I když to je nejspíš myšleno jako parodie, pro mě je tenhle pohádkovej muzikál naprosto šílenej a děsnej. Jak se tahle hrůza dostala do programu, to nikdy nepochopím…
allyska
Většina seriálů z FoXu a NBC a od nich vyberu Last Man on Earth, stále nechápu, čemu se tam člověk má smát nebo dívat, protože herec není moc hezký.
Seraphine313
Proč jmenovat jeden, když je jich celá řada? Mulaney, Backstrom, Jane the virgin, Empire, The McCarthys, Bad Judge, Cristela …

Nejvíce creepy novinka, která zkazí dobré mravní vychování mládeže? A čím?

Fruiko
No jo, je to Galavant, ale jedině v tom dobrém smyslu slova!
ragelly
Tak to je jednoduché, nejvíce creepy je jednoznačně Galavant. Trailer už jsem viděla tolikrát a pořád nevím, jestli je to tak nechutně úchylné, nebo úchylně perfektní. Tak nebo tak, tuto kategorii u mě Galavant rozhodně vyhrává už nyní, a to jsem ještě neměla tu čest vidět celou epizodu, natož celou sérii.
pajky
Bad Judge, a čím? Stačí se podívat na trailer.
gabik.029
Last Man on Earth, takový prasátko :D Myslím, že tady mluví trailer za vše.
Furiant
Galavant mi sice přijde dost creepy, ale na Bad Judge nemá. Dle traileru narazil na morální dno už pilot celého seriálu, takže ani nechci vidět, jak moc se to dno bude ještě snižovat. Snad tuhle nevtipnou slátaninu NBC co nejdříve zruší, protože paní soudkyně, co chodí do práce ještě nalitá, určitě není příkladem správného chování.
allyska
Těžko říct, jestli mě víc znechucují černoši v Black-ish nebo asiati v Fresh Off the Boat, každopádně oba dva seriály jsou děsivě nudné a vůbec nechápu, co to vypouštějí z pusy, natož abych v tom našla nějaký vtip.
Seraphine313
Selfie nebo Jane the Virgin? Tak trochu mám dojem, že Selfie i přes všeobecnou nenávist přeci jen uspěje. Takže volím telenovelu, protože prostě… telenovela.

Která ze stanic má podle tebe nejnabušenější podzimní schéma?

Fruiko
Celkově se mi nejvíce líbí asi schéma FOXu. Sice by si zasloužil nějakou pořádnou komedii, ale i tak má nejsilnější mix svých seriálových stálic s novými projekty.
ragelly
Která ze stanic má podle tebe nejnabušenější podzimní schéma? – Myslím, že letos bude úspěchy slavit CW. Jak na to koukám, netuším, jaké kombinace v jednotlivé večery by mohly fungovat lépe. Tohle je podle mě nejlepší schéma. Sice nemá nejvíce seriálů, ale dokáže je zkombinovat tak, že nemáte celý večer jeden žánr, zároveň ale k sobě jednotlivé dvojice ladí. Palec nahoru!
pajky
Ani jedna stanice mi nepřijde, že by měla schéma nějak nabušené, alespoň co se týče novinek. Ale asi nejvíc mě zaujala ABC, novinkami i veterány. Naopak nejméně zajímavě mi zní program CBS.
gabik.029
Pro mě jednoznačně ABC. Z jejich nabídky sleduju nejvíce seriálů a chystám se i na několik jejich novinek, takže pro mě je rozhodně nejnabušenější jejich schéma.
Furiant
Loni jsem dával ABC, tentokrát bych řekl, že CBS. V jejím schématu jsou osvědčené kriminálky a komedie – i když si o jejich kvalitách můžeme myslet svoje – a k tomu (nečekaně) nové kriminálky. Takže to pro stanici CBS vypadá opět na velmi úspěšný rok. Uvidíme, jak moc jí budou ostatní stanice konkurovat.
allyska
Pro mě je to opět CW, krom Messengers se těším na vše a snad se najde novinka, kterou si přidám nastálo a nadlouho do kalendáře.
Seraphine313
Letos se mi líbí program ABC, protože na rozdíl od ostatních stanic má větší počet zajímavých témat. CBS (opět) zklamala, nekriminální téma aby lupou pohledal. Fox pár zajímavých témat vytáhl, ale v celkovém obrazu vystupuje pouze Gotham. NBC se snaží zaujmout, ale z podzimního schématu jsou zajímavé (pro mě) pouze dvě novinky, na zbytek se bude muset počkat.

Co vám letos přijde jako nejodvážnější počin roku?

Fruiko
Gracepoint. Sice je to remake britského populárního seriálu, ale chce to odvahu vzt něco, co všichni milují a natočit to znovu. A navíc se stejným hercem v hlavní roli. To chce trochu koule.
ragelly
Co vám letos přijde jako nejodvážnější počin roku? – Bezkonkurenčně Galavant. Všech ostatních cca 35 novinek se drží zaběhnutých kolejí, bojí se vykouknout nějakou originalitou. Tohle je kontrast oproti ostatním asi jako mezi nebem a zemí. Tvůrcům se rozhodně nedá upřít, že mají koule! (Pokud to vytvořily ženy, tak se jim omlouvám :D )
pajky
Budu se opakovat, ale nejzajímavěji mi zní Constantine a Gotham. Oba seriály našly předlohu v komiksech a vypadají zajímavě a hlavně temně, což rozhodně není zvykem.
gabik.029
Tady mě napadá jenom Hieroglyph. Sice ho zrušili a na televizní obrazovky se nikdy nedostane, ale mělo se jednat o drama z velmi specifického prostředí, které by ne každému sedlo (ale spoustu lidí by i přilákalo). Takže tady maličko Fox zariskovala, i když to stejně nakonec bylo zbytečné.
Furiant
No, tak tady je to celkem těžké… z letošních novinek mi totiž nic až tak moc odvážného nepřijde. Před začátkem prázdnin bych zvolil Hieroglyph, protože drama ze starověkého Egypta by odvážným počinem určitě bylo, jenže když to FOX zaříznul ještě před premiérou, tak to dát nemůžu. Takže to vidím opět na toho Galavanta, protože tahle šílenost vlastně na poměry Velké pětky celkem odvážná je.
allyska
Galavant a snad se risk vyplatí a já před Vánoci dostanu příjemnou a zábavnou jednohubku.
Seraphine313
Jednoznačně Galavant. Ani jsem nečekal, že by se něco takového mohlo objevit, uvidíme, jestli to bude jednorázový bonbónek nebo fail obřích rozměrů.

Máš mezi letošními novinkami vyhlédlé nějaké guilty pleasure?

Fruiko
Už jsem to napsal několikrát, ale Galavant je boží. Minimálně ten trailer. Trochu se bojím, že to bude to nejzábavnější, co z těch natočených 8 hodin uvidíme. Ale i tak. Za ty 3 trailerové minuty to stálo.
ragelly
Galavanta označit netroufám. Místo toho zmíním Jane the Virgin. Pokud to bude mít chytré scenáristy, mohla by z toho být další moje závislost, stejně jako před lety Ugly Betty.
pajky
Nejjednodušší otázka na závěr, bez váhání volím Galavanta .
gabik.029
Letošní guilty pleasure pro mě bude Forever, protože prostě Ioan Gruffudd. A taky Bad Judge, sice to bude blbost, ale Kate Walsh je vtipná.
Furiant
Celkem dlouho jsem přemýšlel, co bude moje letošní guilty pleasure. A pak jsem se podíval na pilot Selfie. Nic jsem si od toho nesliboval, čekal jsem strašnou a nezáživnou trapárnu, jenže jsem se nakonec celkem i bavil. :D Jasně, některé scény hraničily s trapností (viz třeba ta scéna v letadle), ale jinak ten pilot utekl dost rychle a dokonce jsem se několikrát i zasmál. Takže se uvidí po pár epizodách, prozatím ale určitě bude Selfie na mém watchlistu.
allyska
Jane the Virgin, popis zní otřesně, ale trailer byl milý a mně pouze stačí, když to bude nenáročné, ale zas ne přihlouplé a když se tam nebudou vtírat prvky tenenovely jako dlouhé významné pohledy…
Seraphine313
Ne. Nejblíž se tomu snad blíží A To Z a Galavant, ale u prvního doufám v mírně vyšší kvalitu a u druhého v obrovský hype ze strany fanoušků.

Jak nadcházející sezónu vnímáte vy? Máte svá vlastní želízka v ohni, nebo si počkáte až na první reakce, než se rozhodnete dát seriálům šanci?

Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
saralive

saralive

právě jste mě donutili zařadit GALAVANTa do watchlistu :D ani jsem nětušila, že se něco takového chystá...
před 9 roky
Rimmerson

Rimmerson

Pořád nechápu proč jste z Galavanta tak vyvalený a označovat ho za creepy novinku je totální blbost :D...
před 9 roky
Lelouch

Lelouch

Galavant, Galavant, Galavant.. :DD A ešte nechápem ten rozruch okolo The Flash, teda aj celkom chápem, no...
před 9 roky
Další články k tématu