16. 11. 2014

Krmení pro watchlist: The Missing

Krmení pro watchlist: The Missing

Pokud máte rádi psychologické thrillery, tak novinka The Missing může být přesně to pravé. Tato osmidílná koprodukční minisérie BBC a Starz zaujme nejen svým silným námětem, ale také hvězdným obsazením.

Na rodinné dovolené ve Francii zmizí pětiletý Oliver Hughes. Jeho otec Tony se ale se zmizením svého syna nehodlá jenom tak smířit a vrhá se do zoufalého pátrání, které nakonec potrvá mnoho následujících let. Děj seriálu je souběžně vyprávěn ve dvou časových rovinách ve dvou zemích. Co se stane s rodinou, které takto někdo unese dítě? Jak taková událost ovlivní jejich vztahy s okolím? A jak únos dítěte vnímají lidé, kteří se s podobnými věcmi zabývají v rámci svojí práce?

Tonyho život se únosem radikálně změní, jeho manželství s Emily se ocitne v troskách a jeho fanatická snaha najít své ztracené dítě může zničit i celý jeho život. Je zcela pohlcený svou nadějí, láskou k synovi a touhou zjistit, co přesně se stalo. Není ale jediný, kdo neúspěch oficiálního vyšetřování Oliverova zmizení nenechá jenom tak být. Francouzský policejní detektiv Julien, který původní neúspěšné vyšetřování vedl, se tak postupně nechává zatáhnout zpátky do pátrání, které nikdy nedokázal úspěšně uzavřít.

V hlavních rolích této minisérie se v roli Oliverova otce představí James Nesbitt (Šest v tom). Jeho manželku si zahraje Frances O’Connor (Cashmere Mafia) a role francouzského detektiva Juliena Baptista se ujal Tchéky Karyo.

Seriál se natáčel od února 2014 v belgickém Huy za podpory belgické vlády. K působivému příběhu a bezchybným hereckým výkonům se tak přidává malebné prostředí, které divákovi dokáže vyrazit dech; kombinace všeho pak dává dohromady minisérii, která by neměla chybět ve watchlistu žádného milovníka kvalitní podívané. Seriál ale navíc obsahuje jednu důležitou složku, kterou podobná dramata typu The Killing nebo Broadchurch postrádají – naději. Naději, že příběh bude mít i po tolika letech přece jen šťastný konec.


¨ Zaujal vás námět této minisérie? Začali jste ji již sledovat spolu s britskými diváky, nebo je pro vás naše představovačka novinkou?

Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
corine

corine

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
verunkawrath

verunkawrath

až nebudu mít nač koukat,tohle bude určitě jedna z variant jak vyplnit tu mezeru
před 9 roky
phoebess

phoebess

Missing doporučuju, je to vážně skvěle zpracované. :)
před 9 roky
Dadulinka

Dadulinka

Aha! Tak na to jsem se koukala. :) Obývák byl jediné místo v obrovském domě, kde se topilo v krbu...
před 9 roky
Další články k tématu