15. 10. 2014

Chystá se Daredevil a co o něm víme?

Chystá se Daredevil a co o něm víme?

Poté, co Marvel naplno zabodoval v kinech, rozhodl se posílit svou pozici i na televizních obrazovkách. I díky tomu se již brzy dočkáme nového zpracování Daredevila, které během příští roku představí stanice Netflix. Nyní došlo na představení toho, co můžeme od seriálu čekat. Tvůrci totiž na newyorském Comic Conu prozradili pár zajímavostí.

Hledání představitele Daredevila byla brnkačka

Před dvěma lety, v době, kdy práva na Daredevila stále vlastnila 20th Century Fox, obdržel představitel Marvel TV Jeph Loeb telefonát od šéfdesignera Marvel, Joea Quesady, s oznámením toho, že našel nového Matta Murdocka. Práva se brzy vrátila do studia a první volbou Quesady byl Charlie Cox, který nakonec roli získal.

Rosario Dawson může být Night Nurse

Na panelu Comic conu, který moderoval Loeb, bylo představeno hlavní obsazení seriálu a dostalo se i na Rosarii Dawson, jejíž role byla doposud utajována. Bylo odhaleno, že si zahraje zdravotní sestru Claire Temple, ze které se může stát další hrdinka od Marvela. Loeb ji popsal jako „zdravotní sestru, která pracuje v noci“, což může znamenat, že zdědí plášť Night Nurse. Její zapojení je trochu překvapení, protože je tradičně spojována s Lukem Cagem, což je charakter, kterému Netflix připravuje samostatnou sérii.

Vincent D'Onofrio nebude obyčejný zločinec

Marvel se často setkává s kritikou nezajímavých záporáků, čestnou výjimkou je Loki. Ale studio možná našlo toho pravého padoucha pro Daredevila ve Wilsonu Fiskovi, známém také pod jménem Kingpin (Vincent D’Onofrio). V klipu promítaném na Comic Conu se Fisk setká se svou vyvolenou Vanessou (Ayelet Zurer), která vlastní galerii výtvarného umění. V klipu je Fisk impozantní postava, oblečená v černém obleku stojící před bílou malbou.

Získat roli bylo pro zbytek obsazení výzvou

Představitel Foggyho Nelsona, Murdockova partnera a nejlepšího přítele, Elden Henson, musel poslat videozáznam svého konkurzu, protože tou dobou natáčel The Hunger Games: Mockingjay (hraje Polluxe). Mezitím hlavní showrunner Steven S. DeKnight prozradil, že Toby Moore, který si zahraje Wesleyeho, pravou ruku Fiska, byl objeven z ničeho nic. Nejrychlejší nástup do práce však měla Deborah Ann Woll, která si zahraje Karen Page, sekretářku, ale i možnou lásku Matta Murdocka. Herečka ukončila natáčení svého předchozího seriálu (True Blood) v úterý v noci a již ve čtvrtek toho samého týdne točila první scénu v Daredevilovi. K seriálu se připojil také Vondie Curtis-Hall jako novinář Ben Urich a Bob Gunton jako Leon Owlsly, známý také jako Owl.

Daredevil je hlavní postava, ale to z něj nedělá hrdinu

Několik členů na panelu mluvilo i o morální dvojznačnosti, kterou bude seriál představovat. Konkrétně, pokud jde o Murdocka a Fisk, DeKnight se nechal slyšet, že přijde chvíle, kdy si diváci nebudou jistí, komu fandit, a dodal: „Nejsou řádní hrdinové a padouši, jsou jen lidé dělající různá rozhodnutí.“

Murdock (i seriál) má svou temnou stránku

Další promítaný klip představil jeden z prvních Murdockových soubojů v kůži Daredevila, ve chvíli, kdy se někdo dostane do bytu Karen Page, aby ji zabil. Murdock se objeví v černé kombinéze a polovině masky, a začne brutální pěstní souboj. Ve scéně je také možnost vidět zlepšené smysly Murdocka, když slyší nedaleké cinkání řetězu o kovovou tyč, která může být použita jako zbraň. Celá sekvence, která je prokládána flashbackem s Murdockovým otcem, je skvěle propracovaná. Je mnohem násilnější, než jsme zvyklí vídat v Marvel filmech, ale to je cílem. Charlie Cox popsal Daredevila jako postavu, která bude vyhovovat právě staršímu publiku a prozradil: „Ukončování epizod cliffhangerem je zbytečné. Strávili jsme více času na skutečném příběhu. Budete to vnímat jako třinácti hodinový film,“ a myslel to samozřejmě v dobrém.

Ne vše bude pochmurné

V dalším klipu je představena Claire Temple a dostane se i na humor. Scéna přibližuje přesně ten humor, který je potřeba, aby seriál vyvážil pochmurnost a nezdál se jen vážný. I když upřímně, nikdo nejspíš nečekal, že by se od Marvel studia nedočkal i zábavy.

A co cross-over?

Loeb i zbytek obsazení zarytě mlčeli o tom, zda se série od Netflixu budu prolínat se světem Marvel filmů nebo alespoň s Agents of S.H.I.E.L.D.. Loeb dostal přímý dotaz od fanouška, zda Phil Coulson a jeho agenti budou mít nějaký dopad na svět Daredevila. Na to zareagoval: „Všechno souvisí se vším, chlape.“ Takže nečekejte, že newyorský hrdina bude bojovat se zločinem úplně sám…


Těšíte se na premiéru? A co říkáte na novinky, které jsme se dozvěděli?

Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
Pajky

Pajky

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Ragnarok8

Ragnarok8

Bohužel nic, co bych potřeboval vědět. Na seriál se moc těším, vše od Netflixu mám velmi rád a pokud budou...
před 9 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Crossovery ne! Za chvíli budou všecky seriálu žánru provázané. Jak se ti jeden seriál nelíbí nebo nejsi...
před 9 roky
Balthazar6

Balthazar6

Pokud vim, tak Defenders by meli bezet nekdy v roce 2016.
před 9 roky
Další články k tématu