14. 10. 2014

WGN America odhaluje osud Manhattanu!

WGN America odhaluje osud Manhattanu!

Trvalo to téměř až do konce první sezóny, než se stanice WGN America rozhodla odtajnit osud svého druhého skriptového seriálu, dramatu Manhattan. Fanouškům udělala velkou radost, protože seriál prodloužila pro další sezónu, která se do vysílání dostane v roce 2015. Stanici WGN se navíc povedlo Manhattan i druhý seriál stanice Salem prodat online službě Hulu Plus a to jak první, tak druhou, ještě nenatočenou sezónu.

Drama Manhattan k sobě od začátku poutalo pozornost kritiků. Seriál sice nedosahoval velkých čísel ve sledovanosti (průměrně 420 000 diváků na epizodu), na metacritics ale první řada dosáhla skóre 78 ze 100, což seriál řadí k nejlepším v této sezóně. Podobně úspěšný byl seriál i na RottenTomatoes, kde získal skóre 89 %.

Stanice, jejíž hlavní náplní byly syndikované pořady větších stanic (jako například 30 Rock, How I Met Your Mother, Parks and Recreation, Blue Bloods nebo Bones) se letos poprvé odvážila a natočila dva originální skriptové seriály. Úspěšnější z nich, Salem, dokázal ihned zaujmout a byl po třetí epizodě obnoven pro druhou třináctidílnou­ řadu.

Manhattan sleduje osudy lidí, kteří během druhé světové války pracovali na tzv. Projektu Manhattan. Projekt měl za cíl vyrobit funkční atomovou bombu dřív než válečný protivník Německo. V Los Alamos, kde se odehrává i seriál, tehdy pracovali nejvýznamnější američtí fyzici včetně Roberta Oppenheimera, Enrica Fermiho nebo Richarda Feynmana. Seriál se ale nezaměřuje na slavná jména a upřednostňuje dramatizaci před historickou přesností.

WGN America ale nespí a připravuje další skriptové seriály. V hledáčku diváků je hlavně minisérie Ten Commandments o biblické postavě Mojžíše. Stejně tak připravuje i drama Titans a otrokářský seriál Underground.


Potěšila vás zpráva? Oblíbili jste si tento letní seriál?

Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu