21. 12. 2014

Hity roku 2014 podle uživatelů SerialZone

Svátky jsou již za dveřmi, konec roku se blíží mílovými kroky. Je proto načase zrekapitulovat si uplynulé měsíce, samozřejmě v našem speciálním stylu!

Hity roku 2014 podle uživatelů SerialZone

Žebříčky jsou jednou z věcí, na kterou se většina z nás celý rok těší. Rekapitulace uplynulého roku, kor v seriálové podobě, je pro nás skoro lepší než cukroví. Spousta domácích i zahraničních webů už toto pomyslné odpočítávání posledních dnů roku 2014 začalo, my se nyní také připojujeme.

Na následujících řádcích najdete seriálové statistiky, které by vám mohly dodat inspiraci k přidání dalších seriálů do watchlistu. Neinspirujeme se přitom žádnými zahraničními databázemi, ale díváme se na vlastní statistiky, které jste vy sami vytvořili. V roce 2014 jste více než kdy dřív hodnotili, komentovali a lajkovali. My jsme si všechny vaše kliky myší pečlivě ukládali, abychom je mohli zpracovat a ukázat vám, které seriály u vás v letošním roce kralují.

Dost už ale řečí na úvod, pojďme se podívat na konkrétní údaje.

Nejlépe hodnocené v roce 2014

První kategorií, kterou si probereme, jsou seriály, které získaly v roce 2014 nejvyšší průměrné procento hodnocení. Vesměs žebříček koresponduje s alltime nejvyšším hodnocením, ale najdou se i seriály s malou, leč nadšenou fanouškovskou základnou.

Není asi velkým překvapením, že se u vás dočkal nejvyššího ocenění britský Sherlock. Přes 800 z vás ho nově ohodnotilo a jak vidno, třetí série se vám hodně líbila, když jste mu nadělili 92,5 %.

Jde vidět, že některé seriály jsou skutečně nesmrtelné. V žebříčku zabírá krásné sedmé místo sitcom Friends, který i deset let po svém ukončení získává stále nová a velmi pozitivní hodnocení.

Oproti loňskému roku nedošlo v tomto žebříčku k velkým změnám. Sherlock obhájil prvenství, které získal v roce 2013. Co letos v žebříčku chybí, je např. Supernatural (loni 8. místo) nebo minisérie Battlestar Galactica (loni 10. místo).

Nejvíce hodnocené v roce 2014

Pod tímto názvem se skrývají seriály, které ve vás v tomto roce budily největší zvědavost. Na rozdíl od předchozí kategorie zde vaše hodnocení nemusí být nutně kladné, ale nejen dle nejlepšího hodnocení si člověk dělá obrázek, že…

Jak ale uvidíte v následující tabulce, vesměs co je všeobecně známé, to je hodně oblíbené, žádný ze seriálů nejde pod 80 %. Prvenství zde slaví Game of Thrones, který se jako jediný přehoupnul přes tisíc nových hodnocení za letošní rok.

Vítězný GoT si polepšil oproti roku 2013 o tři příčky a sesadil kralujícího TBBT. Letos z top 10 zmizel House MD a Once Upon a Time.

Nejzvědavější diváci v roce 2014

Skoro to vypadá, jako by ve všech kategoriích vládly jedny a ty samé seriály :-) Každopádně s novými registrovanými uživateli přichází rozšiřování jejich watchlistů a seriálům tak přibývají nová označování v kategoriích oblíbené/zami­lované/chci vidět. Druhou věcí je pak nástup nové sezóny, která obsahuje desítky novinek, ale o této kategorii si řekneme víc až posléze.

V této kategorii naleznete desítku seriálů bez filtru roku vzniku, o které naši registrovaní návštěvníci jeví největší zájem a přidávají si je do watchlistu. Je zajímavé, že prvenství zde získala novinka, a to The Flash stanice CW. Nový superhrdina nasadil rychloběh a získal zlatou medaili s poměrně slušným odstupem od stříbrného Game of Thrones. Do watchlistu si ho od května, kdy byl profil seriálu založen, přidalo 2350 lidí.

Z tohoto žebříčku lze také velmi dobře zjišťovat vkus našeho publika. Výsledky jsou poměrně jasné – teen seriály. Stanice CW a ABC Family, které se zaměřují na mladší diváky, mají v top 10 pět seriálů. Seriálové předělávky komiksů jsou také v kurzu, svědčí o tom slavná čtveřice Flash, Arrow, Constantine a Gotham.

Nejlákavější novinky roku 2014

Jak už jsme psali kousek výše, přidání seriálů do watchlistů se děje ze dvou hlavních důvodů – nový uživatel si začíná s watchlistem hrát, nebo je založená očekávaná novinka.

Tato desítka se zaobírá shodnými údaji jako předchozí kategorie, vyfiltrovány jsou však pouze novinky, které měli v letošním roce svou premiéru. Z minulé tabulky se sem dostaly tři seriály, všechny komiksové.

Ze zmíněných jde vidět, že dáváte přednost spíše seriálům Velké pětky před kabelovkami. Kabelové stanice mají pouze dvě zastoupení, mezi kterými nechybí očekávaný The Librarians. Překvapivější je účast novinky Faking It od MTV!

Zatímco letos kraluje The Flash jak „nejoblibovanějším“ novinkám, tak seriálům celkově, loni se nejúspěšnější (nejočekávanější?) novinka musela spokojit v kategorii všech seriálů pouze s bronzovou medailí. Tipnete si, o koho šlo? CW se zde umístila se spin-offem k TVD – The Originals.

Nejzářivější budoucnost

Chci vidět je šikovná kategorie. Sem se odkládají ty tuny seriálů, které zní fakt dobře, ale teď na ně prostě fakt není vůbec žádný čas. Případně si může řada z vás říkat, že nehodlá jít do novinky, která může být zrušená po pár dílech, a hodí si ji sem, než se dočtou nadšená hodnocení odborné veřejnosti (Hej, SerialZoňáci :D ) a/nebo dalších seriálových fanoušků. Právě proto je možná tato závěrečná desítka, o které se dnes zmíníme, složená ze samých novinek, které měly v roce 2014 premiéru.

Prvenství si zde odnáší novinka Constantine, která těsně vede nad Flashem. Zda výhru získal oprávněně, už necháme na vašem posouzení!

Zde už je zastoupení kabelovek výraznější – pět seriálů patří Velké pětce, pět kabelovkám. Je zde navíc jeden seriál, který dosud neměl svou premiéru, ale jak vidno, mnoho lidí si na něj brousí zuby – hudební komedie Galavant.

Bonus na závěr

Velký bratr vidí opravdu všude, proto pro vás máme ještě jeden bonus. Jedná se o epizodu, kterou viděl snad úplně každý. Jak watchlist napovídá, nejsledovanějším dílem roku 2014 se stala 12. epizoda 7. série The Big Bang Theory s názvem The Hesitation Ramification (Následek zaváhání).


Souhlasíte s pořadím v jednotlivých top 10? Patříte k většině tím, že u vás vévodí ve watchlistu právě tyto seriály, nebo se naopak vyčleňujete a kterými seriály? A kdo by si zde podle vás umístění zasloužil, ale nedostalo se na něj?

Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře15zobraz všech 15 příspěvků
Fruiko

Fruiko

Ještě jsem vyjel jeden žebříček. Seriály, které chcete nejvíce vidět a ještě neměly...
před 9 roky
Eobard Thawne

Eobard Thawne

Nevím jak ostatní, ale já jsem nadšen u toho, že se na prvním místě nejlépe hodnocených seriálů objevil...
před 9 roky
dagsoftware

dagsoftware

Želal by som si (lepšie) umiestnenia pre Forever, Selfie, A to Z, Red Band Society, a možno aj Stalker.
před 9 roky
Další články k tématu