4. 1. 2015

Scéna měsíce: Prosinec 2014

Vítáme vás u dalšího článku z naší rubriky, do které redaktoři vybrali scénu, která se jim za uplynulý měsíc nejvíce líbila, a zároveň svůj výběr zdůvodnili. A vy neváhejte napsat do komentářů tu vaši.

allyska

White Collar (Ve službách FBI)
epizoda
6×06 – Au Revoir (8. 12. 2014)
herci
Matt Bomer (Neal Caffrey), Tim DeKay (Peter Burke)
scéna
Neal získal svobodu
allyska

Tento měsíc mi skončila moje srdcovka White Collar a já jsem ráda, že mohu říct, že seriál dostál mému očekávání. Jeho finálová epizoda byla kvalitní a nepřipojila se tak k řadě předchozích špatných konců, jak jsem se obávala. Za nejlepší scénu považuji tu, ve které Peter objeví Nealův plán jak si zajistit svobodu. Jako mnoho fanoušků jsem prostě nevěřila tomu, že by Neal něco nepředpokládal a to se mu stalo osudné. Peterův úsměv, když zjistí, že je Neal naživu, mluví za vše.

Furiant

Lost Girl (Dívka odjinud)
epizoda
5×03 – Big in Japan (21. 12. 2014)
herci
Zoie Palmer (Lauren), Rachel Skarsten (Tamsin)
scéna
Lauren a Tamsin nedobrovolně poslouchají, jak má Bo sex s Dysonem
Furiant

Ta Bo je teda hlasitá! :-D U této scény jsem se opravdu dost nasmál, takže moje volba pro prosincovou scénu měsíce byla jasná. Nejprve jsem sem sice chtěl dát Tamsin a její „unbalanced boobs“ hlášku z epizody 5×02, tahle scéna to ale přebila. Bo potřebovala vyléčit vážné zranění a protože je sukuba, léčí se sexem. A když ho dost hlasitě provozuje se svým bývalým v laboratoři její bývalé, která je ve vedlejší místnosti s její spolubydlící, je to fakt hodně vtipné! Ale tak aspoň si Lauren s Tamsin popovídaly o nové laboratoři a vybavení… a o tom, jak se Tamsin změnila v lepší osobu. Celkově je Tamsin skvělá postava, Rachel ji hraje naprosto parádně. Tak snad si ji ve zbývajících epizodách ještě užijeme…

Gabik.029

Revenge (Pomsta)
epizoda
4×10 – Atonement (7. 12. 2014)
herci
Josh Bowman (Daniel Grayson), Emily VanCamp (Emily Thorne)
scéna
Smrt Daniela
gabik.029

Jelikož se v prosinci nevysílalo tak velké množství epizod, byl výběr poněkud užší, přesto jsem však několik kandidátů na scénu měsíce našla. Nakonec u mě zvítězila scéna, která mě napadla bez přemýšlení hned jako první. Onou scénou je smrt Daniela Graysona ze seriálu Revenge. Daniel byl vždy jedna z mých nejoblíbenějších postav a s Emily byli můj nejoblíbenější pár, takže ze mě možná mluví melancholie, ale přestože jsem z jeho smrti nadšená nebyla ani trošku, líbilo se mi, jak se jejich společná cesta uzavřela. Je evidentní, že jeho smrt byla plánována dopředu, jelikož se Daniel v posledních několika epizodách snažil napravit své chyby, před kterými chtěl konečně přestat utíkat. A proto neutekl, když viděl, že je Emily v nesnázích. Naopak jí přispěchal na pomoc, za což nakonec zaplatil vlastním životem. Krásná byla i jejich poslední slova, kdy mu Emily přiznala, že jejich vztah nebyl celý jenom lží a nástrojem k pomstě, ale že k němu skutečně něco cítila.

lukascoolarik

Arrow
epizoda
3×09 – The Climb (10. 12. 2014)
herci
Stephen Amell (Arrow), Matt Nable (Ra's al Ghul)
scéna
Arrow vs. Ra's al Ghul
lukascoolarik

Hned v tu chvíli jsem měl o své nejoblíbenější prosincové scéně jasno. Tahle scéna se mi vryla do paměti a budu si ji pamatovat jako jednu z nejlepších, co kdy v Arrowovi byla. Už od promo videa jsem se na tenhle díl těšil jak malé děcko a rozhodně nezklamal. I když jsem tušil, že souboj mezi Ra's al Ghulem a Arrowem nedopadne až tak dobře, i přesto jsem byl celou dobu jako na trní. Začátek vypadal docela nadějně, ale jakmile Ra's poprvé řízl Arrowa do ruky, tak jsem začal pochybovat. A po chvíli ten poslední zásah měčem skrz naskrz břichem. To už byla moje brada v nejnižší možné poloze. Ra's ho ještě nohou shodil ze skály a potom vrazil meč do země a odkráčel pryč.
Pro mě naprosto bezkonkurenční zimní finále. Jistě, nejsem naivní, Arrow stoprocentně přežije, seriál se přece jenom jmenuje Arrow, ale takové emoce, které způsobila tato scéna, mi jiný seriál v prosinci nezpůsobil.

Thadreth

American Horror Story: Freak Show
epizoda
4×10 – Orphans (17. 12. 2014)
herci
Naomi Grossman (Pepper), Jessica Lange (Elsa Mars)
scéna
Pepper vzpomíná na Elsu
thadreth

Z té hrstky seriálů, jež během prosince odvysílaly svá podzimní finále, jsem se opět rozhodl vybrat nejaktuálnější epizodu American Horror Story, která byla zaměřená na příběh o Pepper. V tomto dílu se odehrálo hned několik scének, které ve mně vyvolaly nespočet emocí a utkvěly mi v paměti, ovšem žádná z nich nebyla tak smutná, jako ta úplně poslední, kdy Pepper, již zavřená v psychiatrickém ústavu, třídí časopisy a narazí na obálku s Elsou Mars. Vzpomene si na její polibek a radu, aby si kdykoliv, kdy by se cítila sama, měla přitisknout ruku, kam ji Elsa políbila, k obličeji a Elsa by se tam objevila a byla s ní… Po zhlédnutí jsem neměl slov po zbytek večera. Podle mého názoru se jedná o nejsmutnější epizodu AHS, na kterou budu ještě hodně dlouho vzpomínat.


Které scény a ve kterých seriálech se za uplynulý měsíc vryly do paměti vám?

Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
allyska

allyska

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře27zobraz všech 27 příspěvků
griff

griff

úvodní scéna z Bluebell, scéna z ordinace z Lost Girl a taky jsem se zas neuvěřitelně bavila...
před 9 roky
sonkad

sonkad

Pre mňa jednoznačne Revenge, Arrow a Agents of SHIELD (transformácia Reiny a Skye bola úžasná scéna). A...
před 9 roky
HonZajs000

HonZajs000

I když jsem se k tomu dostal až dnes, hodně silná scéna byla též v devátém díle Castlea, kde se...
před 9 roky
Další články k tématu