29. 1. 2015

12 komiksových seriálů, které se chystají na obrazovky

Komiksy jsou v poslední době v módě. Proto není divu, že na nás z obrazovek útočí čím dál tím častěji. A teď přichází další vlna. Tak si držte klobouky!

Daredevil

Spousta z nás si jistě pamatuje nepříliš povedený film s Benem Affleckem. Tam, kde FOX selhal, ale můžou ostatní jen uspět. V to doufá i Netflix, který věří, že se Daredevil stane jedním z pevných článků jejich Defenders universa (pokud narážku nechápete, buďte v klidu, do konce článku ještě párkrát zazní a nakonec ji i vysvětlíme).

Hlavní role slepého advokáta se ujal Charlie Cox (Boardwalk Empire). Záporáka Kingpina pak hraje Vincent D’Onofrio. I na druhé straně kamery se objeví známá jména. Jednoho z výkonných producentů dělá Steven S. DeKnight, známý především jako tvůrce Spartaca. Spoustu dalších informací jsme vám pak přinesli v článku Chystá se Daredevil a co o něm víme?

Všech připravovaných třinácti epizod se dočkáme na Netflixu najednou 10. dubna.

iZombie

U tohohle asi někteří ani netuší, že to je podle komiksu, ale je. Původní komiks se dočkal u Vertiga 28 čísel v rozmezí v let 2010 až 2012.

Příběh o zombie Liv (hraje ji Rose McIver známá například z Once Upon a Time či Masters of Sex) se speciální schopností. Z mozků, které zbaští k obědu, získá kromě potřebných živin i jejich vzpomínky. Díky nim pak může řešit zločiny svým dosti neortodoxním způsobem. I tady za kamerou najdeme zajímavá jména. Za seriálem totiž stojí Rob Thomas, tvůrce Veronicy Mars.

Seriál poběží na CW od 17. března. A podle prvních ukázek to vypadá, že dostojí jménu své stanice, tedy cílení na mladší publikum. Kromě těch zombie věcí se tak dočkáme i pořádné dávky vztahů.

A.K.A. Jessica Jones

A máme tu další budoucí komiksový seriál ze stáje Netflixu. Takže ano, opět se počítá s tím, že zapadnou do Defenders universa a že se dočkáme i nějakých crossoverů s ostatními komiksovými seriály.

Jessica Jones je bývalá superhrdinka. Její krátká kariéra superhrdinky skončila velice rychle a velice tragicky. Proto se Jessica rozhodne změnit svůj osobní i personální život a jako soukromá detektivka začne v New Yorku vyšetřovat zločiny, do kterých jsou nějak zamíchaní lidé se superschopnostmi.

Jessicu si střihne Krysten Ritter, kterou známe z Don't Trust the B---- in Apartment 23. Za kamerou pak můžeme potkat bývalého scenáristu Heroes Jepha Loeba či tvůrkyni Red Widow Melissu Rosenberg.

Objednáno je 13 epizod a jelikož jde o Netflix, tak se dá opět očekávat vypuštění všech epizod najednou. Kdy k tomu dojde však není zatím známo, ale dá se očekávat, že to bude ještě letos.

Luke Cage

Když jsme zmínili Jessicu, tak nemůžeme vynechat Luka (ten totiž toho má s Jessicou hodně společného, takže ho uvidíme v jejím seriálu dost často). Opět Netflix, opět Defenders. Zatím ještě není potvrzený definitivní název seriálu, ale jistých je 13 epizod vypuštěných najednou, jak už je u Netflixu dobrý zvykem.

Svoje superschopnosti Luke získá během sabotáže jednoho z experimentů. Omylem se dostane do vězení, přestože je nevinný. Odtud uniká, aby se na svobodě stal superhrdinou k pronajmutí.

Luka se stejně jako v Jessice ujme Mike Colter, nám známý především z Ringer. Ostatně o jeho obsazení jste si mohli přečíst více o Vánocích.

Preacher

Tohle jméno jsme už na SerialZone skloňovali a to nejednou. Ale opakování je matka moudrosti, tak si dáme opáčko.

Preacher je kultovní dílo Gartha Ennise o exkazateli, který zjistí, že Bůh opustil nebe. Proto se ho rozhodne najít a za celé lidstvo si to s ním vyříkat. Na jeho cestě ho doprovází zbraněmi posedlá bývalka a upír alkoholik.

Projekt má pod svými křídly AMC v čele s velkým fanouškem komiksu Sethem Rogenem na pozici producenta.

Walking Dead spin-off

I když komiksoví zombíci žádný spin-off nemají, tak myslíme, že do tohohle přehledu tento seriál patří.

Projekt je zahalen spoustou tajemství, ale už víme, kdo budou hlavní postavy. Podle dalších informací se seriál zaměří spíše na počátek zombie apokalypsy, takže v seriálu bude minimálně na začátku víc živých než, ehm… postižených.

Na projektu začali pracovat výkonní producenti The Walking Dead, konkrétně Robert Kirkman (mimo jiné i autor komiksové předlohy), Gale Anne Hurd a David Alpert. V křesle showrunnera se usadil Dave Erickson, jeden z producentů Zákona gangu (Sons of Anarchy).

Datum premiéry na AMC není zatím známo, ale dá se očekávat relativně brzy.

Supergirl

O tomhle seriálu už jsme několikrát psali. Nejdříve v září, když se objevily první zmínky o projektu a hnedle na to, že už je jasné, že nezůstane jen u projektu, ale určitě se dočkáme seriálu (pokud ne, tak to bude pro CBS pěkně mastné). No a teď nedávno jsme psali, jak pokračuje hledání hlavní hrdinky, přičemž po roli touží i Claire Holt. Nakonec se herečka našla.

A o co že půjde? Hlavní postavou je Kara Zor-El. Kara se narodila na planetě Krypton, dokázala se z ní však dostat ještě před zničením. Od té doby, co přiletěla na Zemi, skrývá své nadpřirozené schopnosti, které sdílí se svým slavným bratrancem Supermanem. Nyní je jí 24 let, dívka se proto rozhodne využít své schopnosti a být hrdinkou, kterou vždy chtěla být.

Seriál poběží pravděpodobně v následující sezóně. Jelikož CBS je poloviční majitel The CW, nedají se úplně vyloučit spin-offy s CWčkovými seriály Arrow a Flash.

Iron Fist

Dlouho jsme v našem seznamu neměli nic od NetflixuDefenders universa, tak je čas zařadit do seznamu čtvrtý doposud objednaný komiksový seriál (celkem má Netflix objednané 4 + crossoverovou mini-sérii o které se ještě zmíníme). Tím je Iron Fist.

Iron Fist je asi nejtemnější z doposud představených marvelovských hrdinů. Jedná se o mistra bojových umění, který dokáže ovládat své „čchi“, díky čemuž vládne mocnou a ničivou „železnou pěstí“. Podobně jako předchozí hrdinové to nikdy nedotáhl do první ligy a také se poflakuje po Hell's Kitchen (část New Yorku, ne stejnojmenný seriál) a pomáhá tam, kde je to potřeba, stejně tak jako třeba Daredevil.

Jelikož se jedná zatím o časově nejvzdálenější projekt, nejsou zatím k dispozici žádná jména a to ani před ani za kamerou.

Krypton

O tomhle supermanovském prequelu se toho zatím moc neví a všechno, co se ví, už jsme psali před Vánoci. Jisté je, že půjde o příběhy z planety Krypton ještě před její explozí (a před odesláním Supermana na zem). Dokonce by se měl zaměřit ještě na období před Supermanovým narozením, než byl rod Elů zahanben a vyloučen ze společnosti. Konkrétně by se mělo jednat o Kal-Elova dědečka, v době, kdy na Kryptonu nevládl řád a pořádek.

Účetní na stanici Syfy, kde se seriál bude vysíla, budou mít jistě radost. My už asi ne, protože všechny superschopnosti jsou zapříčiněny jinou atmosférou Země, takže na Kryptonu nikdo žádné nadpřirozené schopnosti nemá. Nečekejte tedy žádné létání, rentgenové oči a odrážející se kulky.

Seriál píše a produkuje David S. Goyer, který už má na svém triku Da Vinci's Demons a Constantina.

Powers

O seriálu Powers se už mluví nejméně od roku 2011. Teprve loni na jaře se začalo něco dít a projekt se dostal pod křídla Sony. Jeho odvysílání se plánuje na konec letošního roku pomocí PlayStation Network.

Seriál pojednává o speciální policejní jednotce zaměřující se na zločiny osob se superschopnostmi. V obsazení jsou mimo jiné relativně hvězdná filmová jména. Sharlto Copley (Elysium, District 9) či Eddie Izzard.

Na producentskou pozici byl oznámen autor původního komiksu Brian Michael Bendis.

Marvel’s Defen­ders

Konečně je to tady. Čtyřikrát jsme se odkazovali na Defenders universe a konečně se dostáváme k cíli. V této minisérii potkáme tým snů složený z hrdinů všech předchozích 4 seriálů – Daredevila, Jessicu Jones, Luka Cage a Iron Fista.

Proti komu budou bojovat není známo, stejně tak se netuší datum premiéry. Jisté je, že to bude trvat nějakou dobu od Daredevilovy premiéry na jaře 2015. Rozhodně by to ale mělo být opět na Netflixu.

Vixen

Vixen je ženská hrdinka zasazená do prostředí Arrow/Flash vesmíru. Její schopnosti pocházejí z afrického totemu, který propůjčuje schopnosti zvířat tomu, kdo je chce využít pro ochranu slabých. Mari se po návratu z Afriky stane v New Yorku modelkou, zároveň ale bojuje proti zločinu.

Nový seriál na CW bude animovaný a nebude tak úplně na CW. Projekt se totiž připravuje pro digitální platformu CW Seed. Premiéra se očekává letos na podzim. Další informace si můžete přečíst v nedávno vydaném článku.

Také se chystá…

Všechny výše zmíněné seriály to už mají skoro jisté – vznikne minimálně pilot a u některých jsou objednané již celé série. Ještě tu ale máme spoustu dalších komiksů, o jejichž realizaci se mluví, ale zatím ještě nic není jisté. Patří mezi ně například velmi politické DMZ, či indiánsky nekorektní Skalpy.


Na který z komiksových seriálů se těšíte nejvíce? A čtete předlohy, nebo vám jsou komiksy volné?

Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře17zobraz všech 17 příspěvků
Lelouch

Lelouch

To nemyslíte váže. 12 nových komiksových seriálov? Pozerať budem iba Walking Dead Spin Off.
před 9 roky
Joey Sid

Joey Sid

Powers nemají premiéru nakonci roku, ale 10.března na Playstation Network.
před 9 roky
Tawni

Tawni

Marvelovky a iZombie u mě vedou :)) na ostatní asi nekouknu
před 8 roky
Další články k tématu