31. 1. 2015

10 věcí, které podle traileru víme o páté řadě GoT

10 věcí, které podle traileru víme o páté řadě GoT

Před pár dny se objevil dlouho očekávaný plnohodnotný trailer na pátou sérii Game of Thrones (Hra o trůny). Jako první ho mohli vidět návštěvníci v IMAXu, kde se seriál dočkal promítání čtvrté řady. Nyní už je trailer dostupný pro nás všechny.

Jako správní fanoušci jistě všichni netrpělivě odpočítáváte dny do 12. dubna, kdy pátá série konečně začíná. Pro zkrácení chvíle jsme pro vás připravili seznam deseti věcí, které se o nové řadě dají z traileru vydedukovat. Berte je prosím s nadsázkou a pokud jste trailer neviděli a nechcete si nijak kazit překvapení, dál nečtěte. Vy, co jste četli knihy, samozřejmě berte ohled na ostatní a nic neprozraďte :)

1. Arya je nyní v Braavosu se svou milovanou Jehlou, dost možná má na sobě nové oblečení.

2. Vypadá to, že Varys sází na nového koně. Nabádá vousatého Tyriona, aby podpořil Daenerys v jejím tažení za trůnem:
Varys: „Sedm království potřebuje vládce, kterého budou miliony lidí milovat. Vládce s mocnou armádou a správným rodokmenem.“
Tyrion: „Hodně štěstí v jeho hledání.“
Varys: „Kdo říkal něco o muži?“

3. Daenerys je připravená k akci. „Nehodlám zastavovat. Hodlám ničit,“ říká někomu, koho nevidíme. Kromě toho je zde scéna, kdy je bronzová socha Harpyjí z vrchu pyramidy stržena a zřítí se na zem.

4. Tommen a Margaery jsou možná přítomni v jiné svatební scéně, u které není jisté, jestli bude obsahovat nějaké vraždy. Přece jen už by toho bylo trošku hodně, ne?

5. Malíček je stále u moci. Naléhá na Sansu, aby pomstila svou mrtvou rodinu. „Na světě není žádná spravedlnost. Není, dokud si ji sami nevytvoříme. Pomsti je.“

6. Jon Snow stále bojuje venku ve sněhu, tak, jak to umí právě jen Sníh :)

7. Babča Olenna je pořád nejlepší ze všech.

8. Konečně víme, jak vypadá Dorne. Dříve jsme měli informace o nejnovějším a nejjižnějším království v Západozemí během Oberynových milostných hrátek. Teď konečně víme, jak přesně vypadá. Popravdě, vypadá jako Španělsko, kde byly scény natáčeny, to je ale překvápko, že? V traileru se mihl také někdo, kdo je možná jednou z Písečných hadů, provádějící triky s bičem.

9. Kdo by neměl rád trochu krvavé magie? Konečně se dočkáme flashbacků. Mladá Cersei si hraje v lese v době, kdy ještě má nějaké kamarádky. Druhý flashback se týká momentu, když se řízne do prstu a nakape svou krev do ohně. Ta je asi k poctě Žábě Maggy, která dá Cersei zneklidňující předpověď ohledně její královské budoucnosti. Jak už víme, zrovna moc jí to v rozumnějším rozhodování nepomohlo.

10. Pamatujete si na chvíli, kdy si Robb Stark a Stannis Baratheon značili jejich válečné hrátky na stole pomocí šachových figurek, které reprezentovaly jednotlivé rody? Někdo to dělá i tady, jedna z figurek reprezentuje rod Boltonů. Není divu, že Theon vypadá ustrašeně.


Pátá série už je za dveřmi. Těšíte se? Jak se vám líbí trailer?

Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře13zobraz všech 13 příspěvků
Elis.n

Elis.n

Souhlasim, že babča Olenna :D je dost dobrá, stejně jako granny z Dowton Abbey. Obě umí kažýho pekelně...
před 9 roky
Tyler Durden

Tyler Durden

Na trailer som už niekoľko týždňov neúprosne čakal už nech tu je 5.seria toto mi proste nestačí :D
před 9 roky
stepa

stepa

Já se teda nemůžu dočkat toho, jak to bude s Deaenerys. Na tu se těším úplně nejvíc!!!!
před 9 roky
Další články k tématu