10. 2. 2015

Better Call Saul vytvořil rekord stanice

Better Call Saul vytvořil rekord stanice

Na kabelovku AMC se v neděli večer vrátily skriptové seriály, a nutno říct, že ve velkém stylu. Pilotní epizoda spin-offu k Breaking Bad – Better Call Saul – získal za večer 6,9 milionu celkových diváků a rating 3.4 v cílové skupině 18–49 let. Obě tato čísla znamenají nejsledovanější premiéru seriálu v celé historii AMC.

Vrátil se také The Walking Dead, který zůstal na stejném výsledku jako loňská midseason premiéra, tedy 15,6 milionu a rating 8.0. Lepší výsledek měly v neděli pouze ceny Grammy.

Neděle jsou pro AMC skvělým dnem. Většina kabelovek čeká spíše na čísla Live+3, do kterých se započítávají i opakování a DVR čísla. TWD však nadále zůstává nejsledovanějším televizním seriálem současnosti, velká masa fanoušků stále kouká v premiéře. Saul zůstal sice na nižších číslech, ale stanice s ním může experimentovat v různých dnech v týdnu, podobně jako u Mad Men.

Následující týdny ukáží, zda je to tento případ. První test byl již včera večer. Stanice nasadila druhou hodinu dvouhodinové premiéry Saula právě na pondělí, a to bez předskokana v podobě TWD.

Co se The Walking Dead týče, seriál zůstává i nadále stálicí. Sice nyní nepřekonal žádné rekordy, ale sledovanost si polepšila oproti prosincovému finále. V důsledku vysílání Grammy se navíc dá očekávat, že v číslech Live+3 seriál dostane velký boost, jelikož mnoho lidí mohlo sledovat právě předávání hudebních cen.


Jste rádi, že Saul slaví brzké úspěchy? Už jste viděli premiéru? Jak se vám seriál líbí?

Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
lukascoolarik

lukascoolarik

Jak píše kolega nahoře, hodí se znát souvislosti, ale určitě se to dá sledovat i bez znalosti...
před 9 roky
Squerago

Squerago

Ja bych urcite radil se nejdriv podivat na Breaking bad.
před 9 roky
Destinytte

Destinytte

Zatím je to fajn. :)
před 9 roky
Další články k tématu