25. 4. 2015

The Leftovers: Střípky ke druhé sérii

The Leftovers: Střípky ke druhé sérii

Už to bude skoro rok od doby, co jsme poprvé spatřili drama od HBO s názvem The Leftovers, které bylo těsně před koncem první série prodlouženo pro další řadu. Ta sice ještě nezná své datum premiéry, ale už existují drobné střípky k pokračování této seriálové adaptace novely Toma Perrotty. Tak se na ně podíváme.

Fanoušci knižné předlohy jistě vědí, že první řada víceméně obsáhla kompletní děj celé knihy, tudíž se letos setkáme se zcela novým materiálem. A proto se tvůrci rozhodli převést děj z fiktivního Mapletonu v New Yorku do zcela jiné lokace, a sice do Texasu.

Jistě vás teď napadá, že byste mohli přijít o své milovaní postavy, v plánu jsou totiž i změny v obsazení. Už je ale jisté, že se vrátí Justin Theroux (Kevin Garvey), Amy Brenneman (Laurie Garvay), Chris Zylka (Tommy Garvey), Margaret Qualley (Jill Garvey), Christopher Eccleston (Matt Jamison) a Carrie Coon (Nora Durst). Výskyty zbylých postav nejsou vyvráceny, mohou se vrátit jakožto hosté, ale příliš prostoru se jim nedostane.

Přijdou ovšem i nové tváře. Zatím není jasné, kdo jim vdechne život, ale máme alespoň náčrty postav. Půjde o afro-americkou rodinu Murphyových, která se bude skládat z Johna, otce rodiny a bývalého odsouzence, dále z Eriky, matky a doktorky, a dvou jejich dětí, společenské sportovkyně Evie a křesťansky založeného Michaela.

Tvůrce seriálu, Damon Lindelof, v jednom rozhovoru se serverem TVLine.com prozradil několik střípků ohledně nadcházející řady jeho díla. Podle všeho má v plánu prozkoumat zcela nová teritoria, a to nejen, co se týče změny hlavní lokace seriálu. Chce myslet ve větším měřítku a chtěl by prohloubit premisu celého seriálu. Dále si liboval nad tím, jaké je pracovat na něčem, kde jsou odpovědi ve hvězdách.

„Je vážně osvobozující pracovat na seriálu, který neslibuje žádné odpovědi. Pozůstalí – a právě proto tolik miluju Tomovu knihu – je o životě ve světě nejasné záhady, v němž žijeme. Nevíme, co bude, až zemřeme. Někteří si řeknou: ‚Takový má být můj život, tohle se stane po mé smrti. Věřím v Boha, nebo v něj nevěřím.‘ Nikdo to ale neví jistě. Náš seriál tuto myšlenku prozkoumávají. Ve Ztracených jsme vám odpovědi dlužili a vy jste s námi takto jednali. Ale v Pozůstalých vám nic nezaručujeme.“


Sledovali jste The Leftovers? Jste zvědaví na druhou řadu?

Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
lukascoolarik

lukascoolarik

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
inekafe

inekafe

Myslím, že by seriál nebol medzi odporúčanými v článku 5+1 Scifi a mysteriózní, ak by nestál za to. ;)
před 9 roky
Pajky

Pajky

Ukázková odpověď :D
před 9 roky
lukascoolarik

lukascoolarik

Musím uznat, že když jsem si po premiéře pouštěl pilot, přišlo mi to jako totální kravina. Na druhý pokus...
před 9 roky
Další články k tématu