3. 5. 2015

Scéna měsíce: Duben 2015

Vítáme vás u dalšího článku z naší rubriky, do které redaktoři vybrali scénu, která se jim za uplynulý měsíc nejvíce líbila, a zároveň svůj výběr zdůvodnili. A vy neváhejte napsat do komentářů tu vaši.

allyska

Bates Motel
epizoda
3×06 – Norma Louise (13. 4. 2015)
herci
Freddie Highmore (Norman Bates), Max Thieriot (Dylan Massett)
scéna
Normanův výpadek
allyska

Norma se dozví, že je její bratr ve městě a že bydlí už nějaký čas u Dylana. Navíc by si oba její synové přáli, aby si s ním promluvila. Její reakcí je útěk. Norman se zděsí, že ho jeho maminka navždy opustila a mně bylo jasné, že brzy bude mít jeden ze svých výpadků. Jelikož je to vždycky skvělý herecký výkon, tak jsem se těšila. Ve snu by mě ale nenapadlo, že když Dylan vstoupí do kuchyně, najde svého bratra v matčině županu. A co víc, že si bude myslet, že je Norma a vesele si připravovat snídani pro celou rodinu. Stejně jako Dylan jsem byla beze slov, teda ještě jsem vyprskla smíchy, protože Normu ztvárnil opravdu přesvědčivě. Tomuhle říkám opravdové cvaknutí v hlavě, proto se to pro mě stalo scénou měsíce a jsem zvědavá, co bude dál. Tahle řada je zatím hodně dobrá.

Dadulinka

Outlander (Cizinka)
epizoda
1×09 The Reckoning (4. 4. 2015)
herci
Caitriona Balfe (Claire Fraser), Sam Heughan (Jamie Fraser)
scéna
Claire dostane od manžela výprask
Dadulinka

Co bude mojí scénou pro duben jsem věděla už na začátku měsíce. Poté, co Jamie a ostatní zachrání Claire z pevnosti William, je Claire konfrontována se zvyklostmi skotských horalů. Jamie jako správný manžel musí svou ženu vytrestat za to, že ohrozila životy všech, když neuposlechla svého chotě. Vytáhne proto kožený opasek a očekává, že Claire nastaví… hm… zadní tvář. Ta si ale zase jako žena moderní doby, která se narodila do časů sufražetek, nenechá takové zacházení líbit a dá Jamiemu co proto. Druhý den ráno je terčem vtípků, když si nechce sednout ke snídani s tím, že raději postojí. Scéna vlastně končí až ke konci epizody, úžasným usmiřovacím sexem, při kterém Jamie s dýkou u krku přísahá, že už na Claire nikdy nevztáhne ruku…

HonZajs000

Forever
epizoda
herci
Janet Zarish (Abigail Morgan), Burn Gorman (Adam)
scéna
Pravda o Abigail
honZajs000

Jak to bylo s Abigail? Co se s ní stalo? Jak zemřela? A má v tom snad prsty tajemný Adam? To všechno byly otázky, které si každý divák a fanoušek Forever musel alespoň jednou položit. A téměř až šokující odpovědi nám na ně poskytl předposlední díl série a pro mě nejlepší scéna měsíce dubna. Henrymu s Abem se konečně podařilo Abigail vystopovat, konečně jsou už skoro na konci svého pátrání po tom, jak a kde Abigail pobývala poté, co od nich odešla. Konečně se mohou dozvědět, jak zemřela. Pravda skutečně překvapí. Za vším, jak se ukáže, skutečně stojí Adam. Ten chtěl Abigail využít a najít s její pomocí Henryho jako dalšího nesmrtelného. Jenže Abigail se Adamovi vzepře, při společné jízdě autem sjede ze silnice a i přes Adamovu snahu zachránit jí život raději zemře vlastní rukou, než aby ohrozila Henryho. To, že za její smrtí stojí Adam, a že Abigail zemře pro záchranu své rodiny, obsahuje jediná scéna. Tak dokonalá, že nám v našem článku nesmí chybět.

Furiant

Vikings
epizoda
3×10 – The Dead (2. 4. 2015)
herci
Travis Fimmel (Ragnar Lothbrok), Morgane Polanski (princezna Gisla), Lothaire Bluteau (císař Charles), Owen Roe (hrabě Odo)
scéna
Ragnar vstává z mrtvých
Furiant

Vikingové jsou jedním z mých nejoblíbenějších historických seriálů, takže se na každý díl vždy těším. Nejinak tomu bylo i u poslední epizody třetí série, ve které si tvůrci pro diváky připravili jeden velký (a pro mě i celkem šokující) zvrat. Vikinský král Ragnar chtěl dobýt Paříž, o které mu řekl jeho křesťanský přítel Athelstan. Jenže byl vážně zraněn a vypadá to, že brzy zemře. K nelibosti svých blízkých se nechal pokřtít a jeho poslední přání bylo mít křesťanský pohřeb. Když tedy jeho syn Bjorn beze slov oznámí, že král zemřel, a když se s ním jeho bratr, bývalá žena i blízký přítel jdou následně rozloučit, divák tomu opravdu věří. Scéna, ve které Bjorn vyšel ze stanu svého otce a mlčky stál, byla opravdu hodně emotivní. Vážně jsem si myslel, že je Ragnar mrtev a že další série nabídne například tažení jeho synů. Jenže pak přišel ten šok – Ragnar svoji smrt pouze předstírá (a jediný, kdo to ví, je Bjorn), při svém pohřbu v katedrále vstává „z mrtvých“ a unese princeznu Gislu, aby mohli do Paříže proniknout jeho vojáci. A já to všechno sleduju s otevřenou pusou, protože tohle jsem skutečně nečekal. Tvůrcům se mě podařilo naprosto uzemnit, což se jen tak nestává, a tak jsem jako dubnovou scénu měsíce vybral právě tuto.

lukascoolarik

Person of Interest
epizoda
4×21 – Asylum (28. 4. 2015)
herci
Michael Emerson (Harold Finch), Amy Acker (Root), John Nolan (John Greer)
scéna
Stroj se vzdává Samaritánovi
lukascoolarik

Předposlední díl čtvrté řady Person of Interest byl skvělý od začátku do konce, o tom žádná, ale tato scéna naprosto změnila hru. Greer dává Haroldovi přesně minutu na to, aby se rozhodl, zda jsou pro něj přednější agenti Stroje nebo samotný Stroj, jehož lokaci Greer požaduje pod pohrůžkou zabití Root a dalších. Jenže dřív, než něco zmůže, se ozve sám Stroj. Popře Haroldův názor, že on i ostatní na jeho straně jsou pouhými loutkami, které lze jednoduše nahradit, a tak se sám vzdá výměnou za propuštění Harolda s Root. Poslední minuty této epizody jsem sledoval s otevřenou pusou a už se nemůžu dočkat, kam tohle všechno vlastně bude směřovat.


Které scény a ve kterých seriálech se za uplynulý měsíc vryly do paměti vám?

Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
allyska

allyska

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře23zobraz všech 23 příspěvků
Aldyska

Aldyska

Forever milujem! A keď ho neobnovia budem z toho asi dosť smutná... podľa m§a je to dosť kvalitný...
před 8 roky
anjoa

anjoa

Scéna z Person of Interest je pro mě bezkonkurenčně nejlepší scénou dubna. On vlastně celý díl byl...
před 8 roky
Lola_L

Lola_L

Opravdu těžké vybrat nejlepší scénu s Bates motel. Ale tahle scéna mě opravdu dostala.
před 8 roky
Další články k tématu