11. 5. 2015

American Idol v příští sezóně končí!

American Idol v příští sezóně končí!

Konec jedné éry přichází. Jedna z celosvětově nejúspěšnějších pěveckých reality shows vůbec, American Idol, se v příští sezóně rozloučí. Stanice Fox oznámila, že soutěž prodlužuje pro 15. sérii, která bude finální.

Naposledy se vrátí moderátor Ryan Seacrest, který byl u Idolu od prvního dne. Roli porotců si zopakují Jennifer Lopez, Keith Urban a Harry Connick Jr., kteří sedí v porotcovských křeslech poslední dva roky. Kromě klasické soutěže o nejlepšího zpěváka poslední série nabídne také pohled zpátky na uplynulá léta a přivede zpět bývalé soutěžící.

Z American Idol se v roce 2002 stal překvapivý letní hit. Americkým divákům byl poprvé představen producent Simon Cowell, který pomohl prorazit mnoha hudebním hvězdám, mezi které se řadí Kelly Clarkson, Carrie Underwood, Jennifer Hudson nebo One Direction.

Dlouhá léta byl Idol nejsledovanějším pořadem v televizi. Poslední tři sezóny ale docházelo k velkému poklesu sledovanosti. To mělo za následek ubrání prostoru v programu (letos jede Idol pouze jeden den v týdnu). Rozhodnutí o zrušení ukazuje sebevědomí stanice, která sází vše na skriptovou tvorbu. To se jí vyplatilo už v této sezóně, když se z letošních novinek Empire, Gotham a The Last Man on Earth staly hity.


Sledujete Idol? Jste překvapení, že se soutěž vůbec dočkala nějakého konečného data? Nebo jste mysleli, že poběží donekonečna? :-) Jste spokojení, že soutěž v přespříští sezóně nebude zabírat místo klasickým seriálům?

Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
jukab

jukab

No, tady docela čumím, čekal jsem tak 50 sérií :) Ztráta angažmá Lopez mě ale hodně těší, jen to ukazuje, že...
před 8 roky
CZNeo

CZNeo

One Direction jsou výplodem Britského X-Factoru
před 8 roky
ragelly

ragelly

Já vím, ale pořád jsou výplodem Simona, ten rok v Británii měl na starosti skupiny a zformoval právě...
před 8 roky
Další články k tématu