18. 5. 2015

Trailery na novinky CBS 2015/2016

Další den, další stanice. Tentokrát se mrkneme na trailery od CBS, zhodnotíme, rozložíme, oznámkujeme. Kdo podle nás má šanci přežít v džungli ostatních seriálů a kdo je odepsaný už na začátku?

Trailery na novinky CBS 2015/2016

Upfronts za námi a na nás tu čeká spousta trailerů. Stejně jako v minulých letech, tak i letos organizujeme velkou tipovačku KDO PŘEŽIJE. Všichni, kdo se v minulých kolech zúčastnili, musí uznat, že to minimálně všechno to rušení a obnovování zpestřilo. Vyhodnocení se nám trochu zaseklo, protože ještě není úplně znám osud všech seriálů, ale to nám nebrání pustit se do rozboru osudů těch nových.

Tipněte si kdo přežije

V první tipovačce hrálo téměř 400 lidí. Předloni jich bylo již téměř třikrát tolik – 1120. Loni se číslo vyšplhalo téměř k 1700. Nikdo netrefil vše.

Pokud vám bylo loni líto, že jste prospali start, tak letos máte šanci tuto osudovou chybu napravit.

Tipněte si KDO PŘEŽIJE a ukažte, že máte lepší odhad než SerialZone a vaši soupeři…

Jít na tipovačku →

Letos s námi, nebo spíš proti nám, budou opět tipovat stejné týmy: Gorilla.cz, CWzone.cz, HBO a Edna. Doufejme, že tímto velkým kláním opět zpestříme někdy bolestivé rušení seriálů. Pravidla zůstávají stejná jako v minulých letech, ale to už se dočtete přímo na stránkách tipovačky. Po uzavření (na konci léta) opět zveřejníme tipy všech týmů + vaše zprůměrované tipy, jako hlas lidu. Uvidíme, kdo letos svoji křišťálovou kouli vyleštil nejlépe.

CBS pro příští sezónu objednala menší počet seriálů než loni – 7 (oproti loňským 9), z toho u 6 zveřejnila trailery. Loni jsme tipovali u 5 seriálů, zbylé se o slovo přihlásily až v midseason. O seriálu Criminal Minds: Beyond Borders se zatím nic bližšího neví. V našem výběru jsou 2 komedie a 4 dramata.
ragelly

ragelly: Nuda. Sue byla pro Jane Lynch lepší i v jejích slabších chvilkách (3.-6. série Glee). Nesmála jsem se, nebavila jsem se. Komedie u Foxu vypadají tisíckrát lépe, a to bych nikdy nevěřila, že něco takového vůbec řeknu.

Tip: Je šance, že druhá série bude, ale víc se kloním ke zrušení.

Fruiko

Fruiko: Tohle se mi líbilo mnohem víc, než Mom a přitom to má stejný nádech, takže si myslím, že by to mohlo mít úspěch. I humor je takový správně vyvážený, že by to nemuselo sklouzávat k laciným nevtipným vtipům. Skoro to připomíná nějaký film.

Tip: Prodlouží.

Seraphine313

Seraphine313: Po zhlédnutí traileru ve mně převládá pár smíšených pocitů. První z nich je ten, že Jane Lynch dokáže zahrát jen jednu postavu – drzou, sarkastickou a necitlivou mrchu. V podstatě jen kopíruje Sue Sylvester a doufá, že se to k její roli hodí. Ne že by to vadilo – snad jediné, co mi na Jane, pardon, Amy vadí, je její vandrácký vzhled. I ten se ale dá překousnout, protože Amy valí jednu hlášku za druhou a baví. Baví natolik, že můžu po dlouhé době říct, že CBS našla svou novou komedii, u které existuje šance na prodloužení.

Tip: V timeslotu Angel from Hell bude těžit z Mom, seriálu, který loni předváděl poměrně silné výsledky. Letos ale nepoběží po TBBT, takže mu rating spadne a to následně ovlivní i Angel from Hell. Konkurence ve čtvrtek není úplně slabá, takže osobně tipuju zrušení.

ragelly

ragelly: Tohle je typ seriálu, který si osobně budu při maratonu hodně užívat. Neustálá akce, jedna dramatická situace střídá další, pořád se něco děje. Herecké obsazení neumím popsat jinak než „stellar“, myslím, že v českém jazyce na to neexistuje jedno slovo, prostě bezchybné, nádherné, od vrchního bratra až po na první pohled chladnou doktorku. Místy to připomíná Grey's Anatomy, ale celkově jde o velmi odlišný seriál. Nemyslím si ale, že má šanci na přežití. Bude na americké diváky příliš překomplikovaný.

Tip: Zruší.

Fruiko

Fruiko: Měl jsem co dělat, abych do konce 7minutového traileru neusnul. Tak moc to bylo nudné. Lékařský drama jsou v posledních letech postavená na vztahovkách a tady to zrovna z traileru moc jako vztahovka nevypadá. Na konci ještě přijde „citlivá“ vlna, ale ta mě spíš jen utvrdila v tom, že tohle můžu s klidem vynechat.

Tip: Zruší.

Seraphine313

Seraphine313: Přijde mi to trochu jako pokus přebrat ABC diváky Grey's Anatomy. Líbí se mi celkově filmovější zpracování, temnější atmosféra, která u lékařských seriálů, co se snaží být co nejvíce nasvícené, není úplně obvyklá. Naopak, tady přímo tu špínu na obrazovce vidíte. Jediné, co mi není úplně jasné, kam vlastně chce seriál mířit (zda směrem k lékařskému dramatu nebo osobnostnímu dramatu), zda se diváci v té spoustě neznámých a ne zrovna zapamatovatelných tváří (snad krom Jesseho Sallandera) vyznají a zda chce být děj serializovaný, nebo ne. Na CBS se poslední dobou serializovaný děj nosí, ale obávám se, že v tomto případě to nebude.

Tip: Code Black pojede po Criminal Minds a proti Empire, Chicago PD a Nashville. Timeslot to není jednoduchý a v tomto případě se, i přes veškerou snahu, malé negativní faktory sečtou a seriál zamíří ke zrušení.

ragelly

ragelly: Co. To. Sakra. Bylo?! Došla mi slova, vážně. Myslím, že jsem za celý trailer snad ani nemrkla, jen jsem zírala s otevřenou pusou. Morbidní rodinný humor, spousta postav a tak dále… Celou dobu mi v hlavně blikalo jen Don, Don, Don :-D

Tip: Silný časový slot, takže prodlouží.

Fruiko

Fruiko: Líbí se mi koncept, naposledy to tuším zkoušeli v Love Bites a tam to moc nevyšlo. CBS ale seriálu nadělila skvělý slot, takže si od něj nejspíš slibuje nějakou variaci na Modern Family. Potenciál to má.

Tip: Prodlouží.

Seraphine313

Seraphine313: Vlastně se mi ten koncept oddělených příběhů docela líbí. Má to šťávu, hraje si to s tématy, kterých se spousta komedií kvůli korektnosti nedotýká, je to neokoukané a nepředvídatelné. Navíc to jede po TBBT, takže tady o prodloužení CBS silně uvažuje.

Tip: Silný slot po TBBT + poměrně koukatelné téma i zpracování zajistí seriálu prodloužení.

ragelly

ragelly: Vím, že jsem to samé říkala loni o Scorpionovi, ale Limitless vypadá jako děsná blbost. Trailer mě vůbec nezaujal, a to Jacka McDormana mám moc ráda. Na druhou stranu je to další kriminálka, která se sice tváří jako něco víc, ale není. Tzv. ten typ, který se v USA sleduje. Tady asi půjdu proti svému pocitu a budu tipovat prodloužení.

Tip: Prodlouží.

Fruiko

Fruiko: Ale jo, to by šlo. Vidím v tom částečně Numbers, i když je vidět, že trochu přitlačí na tu akční stránku. Už od půlky traileru je pak skoro jistojisté, že tenhle seriál bude typický case-of-the-week. Ale na CBS to sedí.

Tip: Silný slot, navíc ideální typ seriálu pro CBS a jejich cílovku.

Seraphine313

Seraphine313: Přiznám se, že film Limitless jsem neviděl. Viděl jsem jenom Lucy (což je v podstatě kopírka Limitless) a líbilo se mi to… prostě moc. U seriálového zpracování se bojím dvou věcí – první je Jake McDorman v hlavní roli a druhou obava, že by dějová linka s FBI přebila jinak slibný potenciál účinků drogy NZT.

Tip: V úterý v 10 se CBS seriálům docela daří a letos nemá Limitless moc konkurenci – největší asi bude očekávané Quantico na ABC. Timeslot po NCIS: NO si ale myslím, že zajistí prodloužení.

ragelly

ragelly: Jedinou šanci na úspěch vidím v tom, že by to lidem mohlo připadat jako Psych. Je to úplně to samé, jen o několik tříd horší. Musela jsem se ujistit, že to není sitcom, ale regulérní hodinovka. Přiznejme si ale, že i na sitcom by to bylo neskutečně bídné. Pokud to nasadí po BBT, tak se možná stane zázrak, ale ani známý název nedokáže u takové blbosti diváky udržet.

Tip: Doufám, že to brzy zruší.

Fruiko

Fruiko: Bože co to má za kameru? To je jako schválně, že to vypadá, jako by to natočili před dvaceti lety? Přitom nápad není úplně špatný, ve filmech to fungovalo, ale tohle vypadá jako hodně odfláklá kopie, že by to snad i nějací youtubeři natočili líp.

Tip: Zruší.

Seraphine313

Seraphine313: S Brettem Ratnerem jako režisérem jsem se zatím setkal jen jednou, a to u X-Men 3, který pro něj nedopadl zrovna příliš dobře. Tady jde ale o jeho původní projekt, který sám sobě vykradl z obou známých filmů. Lze říct, že mu to ale funguje. Jon Foo je sice na můj vkus trochu moc ušlápnutý, zbytek ale jede. Půlku rozpočtu sežraly výbuchy a rozbité věci, mně to je ale jedno, protože se na to jednak dobře kouká a jednak se u toho i člověk baví. Tohle vážně neomrzí.

Tip: Tady se bez znalosti timeslotu a konkurence těžko tipuje. Zatím jsem opatrný a dávám prodloužení, protože si myslím, že se to Američanům bude líbit.

ragelly

ragelly: Z mé strany tedy velké nadšení. Je mi jedno, že seriál vysílá dospělejší CBS, líbí se mi, že to je téměř věrná kopie CWčkovského Smallville. Melissa v roli Kary vypadá na videu mnohem sympatičtěji než na prvních promo fotkách, její nevinný obličejík se k superhrdince dle mého názoru hodí skvěle. Už z traileru patrný milostný trojúhelník by taky nemusel být na škodu, i když si chvíli na tak sexy Jimmyho Olsena budu muset zvykat. Seriál ale bezkonkurenčně krade pro sebe Calista Flockhart, která všechny ostatní strčí do kapsy jen svou pouhou přítomností, pohledem, postojem těla. Když začne k tomu ještě vypouštět jednu sarkastickou hlášku za druhou, začínám se na seriál těšit ještě víc!

Tip: Supergirl si sebevědomě letí pro druhou sérii :-)

Fruiko

Fruiko: Špatné triky, špatný cast, nejspíš i špatná stanice. U traileru si člověk není do poslední chvíle jistý, jestli nepřijde střih a nevrátíme se zpátky do studia SNL, protože kvalita by odpovídala některému z jejich pověstných skečů.

Tip: Zruší nebo přesunou na The CW. CBS hodně zariskovala, když se pustila do něčeho, co není její doménou a myslím, že to publikum nepřekousne.

Seraphine313

Seraphine313: Tady někdo viděl SNL trailer na blackwidowácký film, že? Teď ale vážně, čekal jsem cokoli, ale tohle fakt ne. Nejenom, že se herečka do hlavní role nehodí a je prostě děcko (i když hrát umí a vypadá sympaticky), špatných věcí se tady dá najít i víc. Calista Flockhart, která si spletla téma (a desetiletí) a hraje si vlastní Ďábelskou Pradu. Jimmy Olsen, který se zhmotnil do noname black guye no. 342. Zpracování, z něhož jsme viděli 100 % akčních scén a 10 % zbytku. Postavy, které jsou buď nezajímavé, nebo zkopírované z Arrowa a Flashe. Jestli čekám, že se v seriálu bude hlavně objevovat to, co jsem nenáviděl na třetí sezóně Arrowa, tedy „láskyplné“ momenty, ve kterých se děj nikam nehýbe a hlavní postavy nevědí, co mají dělat? Po tomhle traileru už bohužel ano. Zdá se, že se Berlanti s Guggenheimem u Arrowa a Flashe nepoučili a u CBS vycítili příležitost, jak svou vnitřní touhu po mladické lásce umělecky vyonanovat ven. Smutné.

V konkurenci realitek a (nově) Gothamu se zatím dařilo jen TBBT. Osm večer je ale skvělý slot, který by seriál mohl využít. Já být americkým divákem, tak dám přednost Gothamu a nemyslím si, že seriál laděný do stylu CW bude na CBS fungovat.

Tip: V podstatě předražená superhrdinská parodie (pilot stál 14 milionů dolarů), která vykrádá to horší z dřívějších seriálů svých tvůrců. Obávám se, že mladým, na které tak zoufale cílí, to, co nabízí, stačit nebude.

Jak to vypadá celkově

 
ragelly
Fruiko
Seraphine313
Výsledek
Angel from Hell
Code Black
Life in Pieces
Limitless
Rush Hour
Supergirl
Celkem
2 prošly
4 neprošly

Letos jsme jen o minimum mírnější než loni. Z 6 novinek předpovídáme úspěch u 2. Oproti ABC se už naše názory rozdělují, stoprocentně se shodneme jen u poloviny, tedy 3 seriálů. Pořád je to ale víc než loni, kdy jsme se shodli jen u 2. Taky doufáme ve větší úspěch než loni, kdy jsme trefili pouze 2 seriály.

O roli největšího kruťáka i dobráka se dělíme všichni. Shodně jsme každý odsouhlasili přežití tří seriálů a smrt zbylých tří.

Jít na tipovačku →


Jak se vám líbí trailery? Souhlasíte s našimi tipy? A už máte odtipováno?

Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře23zobraz všech 23 příspěvků
Lill

Lill

Práve som sa išla učiť, ale.. pôjdem tak za hodinu :D
před 8 roky
Aldyska

Aldyska

Vidím, že ste k tým seriálom fakt mega prísni... len neviem či sa vám to nevypomstí. Mne osobne sa zdá...
před 8 roky
dagsoftware

dagsoftware

Code Black - nefunguje video (video nefunguje pri väčšine, ale pri ostatných sa aspoň dá nájsť alternatívny...
před 8 roky
Další články k tématu