17. 6. 2015

Finding Carter: Skandální odhalení a překvapivé zvraty

Finding Carter: Skandální odhalení a překvapivé zvraty

Článek obsahuje spoilery z letního finále seriálu. Pokud si nechcete zkazit překvapení, přečtěte si článek později.

V noci z úterý na středu bylo odvysíláno letní finále MTV seriálu Finding Carter, které skončilo, stejně jako finále první série, velkým cliffhangerem. Další díly byly nedávno objednány, avšak jejich premiéra zatím stanovena nebyla.

Ve finále se událo spoustu věcí. Max (Alex Saxon) a Taylor (Anna Jacoby-Heron) se usmířili, vrátili se rodiče Bird (Vanessa Morgan), Madison (Molly Kunz) řekla sbohem, ale především předvolala Lori (Milena Govich) rodinu Wilsonových k soudu, kde byl představen biologický syn Lori a Davida (Alexis Denisof). Výkonná producentka Emily Whitesell v následujícím rozhovoru o finále pohovořila a zodpověděla i otázky týkající se například smrti Kylea (Eddie Matos).

Když se vrátím ještě zpátky, proč jste se rozhodli zabít Kylea?
Postavu už jsme využili naplno. Jeho představitel už by tam byl prakticky zbytečně, když se David a Elizabeth (Cynthia Watros) dali zase dohromady. Sice je něco zajímavého na tom, když musíte nadále pracovat s člověkem, se kterým jste se milostně zapletli, ale pro toho herce by to podle mě moc zajímavé nebylo. Navíc je jeho ztráta pro Elizabeth velmi emocionální záležitost, tak jsme se to rozhodli využít. Ale bylo nám to i líto, protože Eddieho zbožňujeme.

Jsem rád, že Carter a Taylor se kvůli Maxovi už nehádají. Bál jsem se, že to natáhnete přes celou sérii.
Měli jsme pocit, že mezi Taylor a Carter (Kathryn Prescott) už bylo konfliktů dost. Jejich vztah se nám líbí a chtěli jsme vrátit zpět jejich sesterské pouto. Navíc toho na Taylor bylo už příliš. Bylo pro nás důležité ukázat, že když jde o rodinu, o vlastní sestru, dá se jí odpustit. Chtěli jsme Taylor ukázat tak, jak ji známe, abychom ji mohli v budoucnu nasměrovat různými směry.

Skočí do toho Max s Taylor po hlavě nebo je ta událost s Carter bude pořád pronásledovat?
Vztah Maxe a Carter se mi líbí, stejně tak jako jejich hluboké přátelství, takže s tím si budeme vždy pohrávat. Ale také se mi líbí představa, že se k sobě Max a Taylor vrátí a jeho aférka s Carter je pronásledovat nebude. Udělal chybu a to se stává, člověk ale musí jít dál a žít svůj život. Nemusí se tím vše zničit. Tahle přátelství mezi teenagery, která se mohou kdykoliv změnit, se neustále vyvíjí. City se mohou měnit, to ale neznamená, že toho dotyčného přestanete milovat nebo se s ním přestanete kamarádit. Všichni tři jsou velmi dospělí, takže pro mě bylo důležité, aby to překonali.

Když už je řeč o lidech a jejich chybách, viděli jsme Madison naposledy?
Prozatím ano. Představili jsme ji, aby se ujala jedné zásadní role a tu zvládla skvěle: chtěli jsme představit někoho dalšího z Carteřiny minulosti, abychom ji poznali o něco lépe a abychom viděli, jaký měla před tím vším život. V mnoha ohledech tuto funkci plní Max, proto se Madison nezdržela déle. Teď se budeme více zaměřovat na Carter samotnou.

Fanoušci vztahu Bird a Madison budou zklamaní.
A já jsem ráda, že k tomu vztahu došlo, protože víme, že Bird je komplexní člověk. Myslím, že nás její budoucí činy všechny překvapí.

A co Damon? Bird o něj nestojí a Gabovi je podle všeho také ukradený. Jaké jsou plány pro něj?
Dáme si s ním trochu načas. Když se ukázal poprvé, děla se kolem spousta věcí, takže jsme měli naspěch. Naznačili jsme, že je do Bird zamilovaný. Moc se mi líbí tato dynamika mezi takovou pohodářkou a slušňákem. Pohrajeme si s tímto vztahem/přátelstvím trochu jinak.

Když přejdeme k tomu soudu, vyhledali jste si nějaké skutečné případy?
Ano. Během našeho výzkumu bylo zřejmé, že ve státě Virginia jsou pro rodiče, kteří unesli vlastní děti, v zákoně určité skulinky. Jsou tam mnohem shovívavější a je nám jasné, že porota bývá šílená a může si dělat, co se jí zlíbí. Pokud Lori a její právník dokážou, že pro Carter byla v určitém bodě matkou, mohla by se dostat na svobodu. Je to pravdivé, tak jsem se rozhodli, že to použijeme.

Carter jasně řekla, že s Lori být nechce, ale přesto Lori usiluje o svěření do péče. O co jí jde?
V prvé řadě se chce prostě dostat na svobodu. Také jsme se zaobírali její duševní chorobou. Když užívá prášky, nahání člověku hrůzu. Za spoustu věcí nemůže. Snažili jsme se, aby tahle skutečnost budila v lidech sympatii. Ale pak to došlo až k soudu, což je šílené. Chtěli jsme, aby Carter řekla: „Mám toho dost. Já končím.“ Takhle dál žít nemůže, takže bylo načase, aby toho měla plné zuby, když si prošla takovou spoustou věcí.

Věděli Ben a Lori o jeho rodičích celou dobu? Proč na tohle odhalení čekali až do teď?
Tyto otázky zodpovíme krátce po našem návratu s další várkou epizod. Ale Ben to nevěděl. K soudu byl předvolán. Dlouho po něm pátrali a Lori bude tvrdit, že se ho léta snažila najít, takže on sám bude pěkně naštvaný.

Bude Benova přítomnost v Davidově životě problémem pro jeho manželství?
Elizabeth ví, kdy pro něj má být oporou a kdy ne. Nebudeme se zase vracet k tomu, že ji podvedl. To jsme už probírali. Ale bude mít názor na to, jak by se měl zachovat a uvidíme, že některé věci se jí líbit nebudou.


Viděli jste letní finále? Šokoval vás zvrat v podobě Davidova syna? Myslíte si, že je Lori v právu?

Miluješ seriály a SerialZone? Chceš být součástí rozrůstajícího se týmu redaktorů, kteří přispívají ke každodennímu chodu webu? Máš zájem o psaní článků? Nebo by tě bavilo doplňovat obsahy epizod? Láká tě třeba kontrola, korekce a schvalování seriálových zajímavostí a zajímavostí k osobnostem? Pokud umíš výborně česky (u psaní článků nutná také pokročilejší znalost angličtiny) a máš zájem o kredity navíc, napiš na redakce@serialzone.cz a řekni nám, pod jakou přezdívkou na SZ vystupuješ a na čem se chceš podílet!

Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
verunkawrath

verunkawrath

To nevadí,těším se ještě víc,mě spoilerování neodradí nebo nezklame,já nevím,ale i když čtu informace...
před 8 roky
Gabik.029

Gabik.029

Mně spoilery před odvysíláním taky nevadí, ale po odvysílání se od nich držím radši dál, když jsem to...
před 8 roky
vega

vega

no mne bolo hned jasne ze to bude Lorin syn ked ho tam na chodbe Carter stretla ale to ze bude Davidov ma...
před 8 roky
Další články k tématu