19. 6. 2015

HIMYM vévodí celosvětové seriálové popularitě

HIMYM vévodí celosvětové seriálové popularitě

Na televizním festivalu v Monte Carlu byla udělena mezinárodní cena publika za nejlepší televizní komedii, drama a soap operu. Poprvé se stalo, že jednu z cen získal seriál, který se v současnosti již nevysílá.

Americká tvorba s přehledem ovládla všechny divácké kategorie. Kriminálka NCIS (Námořní vyšetřovací služba) vyhrála cenu za nejlepší drama již druhým rokem po sobě. I když v Americe klasické kriminálky pomalu začínají ztrácet na popularitě a pomalu jsou nahrazovány serializovanými dramaty, ve světě jsou stále masivně oblíbené. Devětkrát z deseti se z výhry v této kategorii mohla radovat stanice CBS; 6× vítězství padlo na CSI: Crime Scene Investigation (Kriminálka Las Vegas) , 2× na NCIS a jednou vyhrál The Mentalist (Mentalista). Pouze jedinkrát vyfoukla vítězství CBS stanice Fox, a to s populárním bručounem House M.D. (Dr. House).

Zajímavější je však kategorie komedií. Jak jsme již zmínili na začátku článku, poprvé se stalo, že tuto cenu vyhrál seriál, který byl již ukončen. How I Met Your Mother (Jak jsem poznal vaši matku) odvysílal kontroverzní hodinové finále v březnu 2014. Absence nových epizod však fanouškům nezabránila užívat si reprízy všech devíti sérií a zajistit tak seriálu vítězství.

HIMYM v letošním roce porazil loňského šampiona The Big Bang Theory (Teorie velkého třesku). O dva roky dříve si cenu domů odnášel Modern Family (Taková moderní rodinka), který si ji tenkrát obhájil po vítězství v roce 2012. Do té doby byla kategorie poměrně nudná; sedmkrát za sebou ji totiž vyhrála komediální soap opera Desperate Housewives (Zoufalé manželky).

Seriálové ceny můžete však ovlivnit už i vy! Zapojte se do prvního ročníku SerialZone Awards. Nominujte své favority v jednotlivých kategoriích a pomozte nám vybrat nejlepší seriály uplynulé sezóny. Nominace končí již tuto neděli, tedy 21. 6. 2015!


Překvapily vás výsledky diváckých cen? Souhlasíte s nimi, nebo máte jinou představu o nejlepších televizních dramatech a komediích?

Miluješ seriály a SerialZone? Chceš být součástí rozrůstajícího se týmu redaktorů, kteří přispívají ke každodennímu chodu webu? Máš zájem o psaní článků? Nebo by tě bavilo doplňovat obsahy epizod? Láká tě třeba kontrola, korekce a schvalování seriálových zajímavostí a zajímavostí k osobnostem? Pokud umíš výborně česky (u psaní článků nutná také pokročilejší znalost angličtiny) a máš zájem o kredity navíc, napiš na redakce@serialzone.cz a řekni nám, pod jakou přezdívkou na SZ vystupuješ a na čem se chceš podílet!

Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Ivy

Ivy

To je teda dost velký překvapení. První řady HIMYM byli boží, ale zhruba někdy od páté série to stálo za...
před 8 roky
tomsn40

tomsn40

HIMYM si to zaslouží... Pro mě to je spolu s TBBT, Friends nejlepší sitcom všech dob :) Akorát...
před 8 roky
nevermore

nevermore

Taky se přidám, kdyby HIMYM skončilo maximálně po 6 sérii, pochopil bych to, ale ne po těch dalších 3...
před 8 roky
Další články k tématu