11. 7. 2015

Comic-Con 2015: The Shannara Chronicles

Comic-Con 2015: The Shannara Chronicles

Comic-Con byl zasažen magií, když svůj první panel představila chystaná ambiciózní fantasy novinka od MTV s názvem The Shannara Chronicles. Během panelu byly představeny postavy a svět očekávaného seriálu, který byste si rozhodně neměli plést s Game of Thrones. Jak se ukázalo, téměř všichni návštěvníci panelu četli zdrojové knihy.

Desetidílný seriál je adaptací knižní fantasy série od Terryho Brookse. Seriál začíná událostmi z druhé knihy, která nese název The Elfstones of Shannara. Příběh se odehrává ve Čtyřech zemích a sleduje cestu hrdinů, kteří mají vytvořčit magický strom a nahradit ten umírající, který chrání národ Elvenů před invazí démonických sil.

Panel kromě Brookse doplnili výkonní producenti Al Gough, Miles Millar a herci Poppy Drayton, Austin Butler, Ivana Baquero, John Rhys-Davies a Manu Bennett.

Během panelu byl představen první oficiální trailer k seriálu, který ukázal nádherný vizuální styl. Díky tomuto traileru se nyní o Shannaře mluví jako o jednom z nejočekávanějších seriálů tohoto roku!

Načasování je kolikrát nejdůležitější, což se dokazuje i v tomto případě. Brooks už roky dostává nabídky k adaptování příběhu do filmové podoby. Až nyní to ale tvůrci připadalo správné. „Nevím, jak by se z toho někdy mohl stát film, nebo klidně tři filmy, to by bylo hrozně těžké. Vím, že Shannara je fantasy, příběh je zasazen do naší budoucnosti. Ale vždycky jsem nad Terryho světem uvažoval jako o něčem, co se spíše podobá Star Wars, takovému podobnému dobrodružství.“

V knihách se často vyskytují mnoho potomků stejných rodin. Jeden z fanoušků se zeptal, jestli tvůrci plánují budoucí série jako antologie, ať už by stejní herci hráli své postavy, nebo třeba postayv nové. Otázka ale nebyla zodpovězena. „To je skvělá otázka, ale prozatím tohle nechceme odhalovat,“ řekl pobaveně Gough.

Jedna z otázek byla, zda jsou všichni v Shannaře atraktivně vypadající. Rhys-Davies si vzal mikrofon k sobě a prohlásil: „Rád bych toto adresoval jednomu nejmenovanému elfovi, se kterým jsem pracoval na jiném pořadu… od jednoho trpaslíka k druhému elfímu králi. Sežer si srdce, Orlando Bloome!“ Netřeba dodávat, že dav se poté mohl zbláznit nadšením :-)


Miluješ seriály a SerialZone? Chceš být součástí rozrůstajícího se týmu redaktorů, kteří přispívají ke každodennímu chodu webu? Máš zájem o psaní článků? Nebo by tě bavilo doplňovat obsahy epizod? Láká tě třeba kontrola, korekce a schvalování seriálových zajímavostí a zajímavostí k osobnostem? Pokud umíš výborně česky (u psaní článků nutná také pokročilejší znalost angličtiny) a máš zájem o kredity navíc, napiš na redakce@serialzone.cz a řekni nám, pod jakou přezdívkou na SZ vystupuješ a na čem se chceš podílet!

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
LadyJ

LadyJ

Lidi vy mě zničíte:) Díky všem těm článkům z Comic-Conu jsem si do watchlistu přidala už několik...
před 8 roky
ragelly

ragelly

Tak to je ale super komentář! :) Bereme to jako pozitivní odezvu :D
před 8 roky
Arkantos

Arkantos

Dufam ze to nedopadne ako Atlantis. Ale zatial sa tesim :-D
před 8 roky
Další články k tématu