21. 7. 2015

Pivo Duff ze Simpsonových brzy v reálu

Pivo Duff ze Simpsonových brzy v reálu

Simpsňácké pivo Duff se vydá z obrazovek do světa. Prodávat by se mělo začít v Chile, později se plánuje rozšíření po Jižní Americe a příští rok značka dorazí do Evropy.

Celé roky se výrobci piv snažili přijít se svou vlastí verzí piva Duff, které se proslavilo v animáku The Simpsons (Simpsonovi). Většinou jim to však právníci stanice Fox velmi rychle zatrhli. Nyní se společnost pustila do vývoje vlastního piva. Aktuálně ladí tu správnou recepturu s britským sládkem Paulem Farnsworthem (ne, opravdu to není ten z Futuramy) tak, aby chuť byla plná a osvěžující. Samozřejmě je nutností i to, aby pivo mělo tu správnou zlatavou barvu.

A proč se s prodejem začne v Chile? Tam má totiž podle všeho společnost největší problém s nelegálními kopiemi. Ředitel merchandisingu Jeffrey Godsick k tomu říká, že v podstatě měli jen dvě možnosti. Buď do nekonečna bojovat s nelegálními kopiemi, nebo konečně přijít se svým oficiálním výrobkem.

Balení ovšem nebude stejné jako v seriálu. Společnost se bojí, aby nebyla obviněna z nedovolené reklamy alkoholických výrobků, která by mohla být vnímána jako cílená na děti. Proto se bude původní verzi podobat jen svrchní kartonové balení, jako takový interní vtip pro fanoušky seriálu. Stejně tak prý v reklamní kampani nepotkáme žádnou známou postavu ze seriálu.

V USA se zatím Duff nikde mimo tematické parky společnosti Universal neprodává, ani se s prodejem v nejbližší době nepočítá.


Co vy a pivo Duff? Nechává vás chladným? A už jste potkali nějakou nelicencovanou­ kopii?

Miluješ seriály a SerialZone? Chceš být součástí rozrůstajícího se týmu redaktorů, kteří přispívají ke každodennímu chodu webu? Máš zájem o psaní článků? Nebo by tě bavilo doplňovat obsahy epizod? Láká tě třeba kontrola, korekce a schvalování seriálových zajímavostí a zajímavostí k osobnostem? Pokud umíš výborně česky (u psaní článků nutná také pokročilejší znalost angličtiny) a máš zájem o kredity navíc, napiš na redakce@serialzone.cz a řekni nám, pod jakou přezdívkou na SZ vystupuješ a na čem se chceš podílet!

Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
alesanko

alesanko

Tak ja som Duff videl aj tento rok (možno ten minulý), ale už neviem či to bolo v Česku alebo na...
před 8 roky
Karel Štencl

Karel Štencl

tak asi pul roku zpátky jsem si koupil duff v tescu.
před 8 roky
Dazlidios

Dazlidios

No např. pivo Duff maj vietnamci vedle karlovejch lazní v Praze a je to strašnej hnus. :D
před 8 roky
Další články k tématu