8. 10. 2015

Seriálové osudy: Halt and Catch Fire se vrátí!

Seriálové osudy: Halt and Catch Fire se vrátí!

Tak tohle je příjemné překvapení. A docela velké překvapení. Kabelovka AMC dnes oznámila, že své retro drama Halt and Catch Fire prodlužuje pro třetí sérii. Ta se na obrazovkách objeví v roce 2016 a bude obsahovat deset nových epizod.

Seriál se za rok vrátí se změnami, konkrétně s novými showrunnery. Na pozici byli dosazeni spolutvůrci a scenáristé Christopher Cantwell a Christopher C. Rogers, kteří po dvou letech nahradí odcházejícího Jonathana Lisca. Ten se po konci druhé řady upsal dramatickému projektu Animal Kingdom, který vyvíjí společnost John Wells Prods. již déle než čtyři roky. V květnu se projekt dočkal pilotové objednávky na TNT.

S prodloužením Halt and Catch Fire fanoušci příliš nepočítali. Seriál měl ve druhé řadě velmi slabou sledovanost, kdy epizody sledovalo v průměru půl milionu diváků, což je oproti první řadě pokles o 250 tisíc. Již lépe si pak drama vedlo u Live+3 čísel, kdy po přičtení DVR sledovanosti mnohdy čísla zdvojnásobilo.

K objednávce nové série nejvíce ale přispěl fakt, že AMC seriál vlastní. „Před několika lety jsme si zařídili vlastnický model, a to právě kvůli těmto případům,“ uvedl Joel Stillerman, ředitel původních programů AMC. „I když publikum seriálu není velké, o to více je vášnivé. Jsme velmi spokojení s mediálním úspěchem, který seriál má. Nemůžeme si vynachválit náš tvůrčí tým a herecké obsazení a jsme velmi vděčni televizním kritikům i fanouškům, kteří náš seriál podporují a kteří se hlasitě ozývali kvůli prodloužení.“

Vlastnictví seriálu umožňuje stanici jeho vysílání po celém světě včetně České republiky, kde seriál běží na AMC pod názvem PC Rebelové. Celosvětové vysílání bude pokračovat i se třetí řadou.


Sledujete Halt? Doufali jste v prodloužení? Zaslouží si seriál třetí řadu?

Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
drako83

drako83

Nie nie nieste posledný dvaja. Ja to pozerám pravidelne hned ako lukascoolarik dokončí titulky :) Pre mňa...
před 8 roky
Aldyska

Aldyska

Je pravda, že 2.séria bola slabšia, ale to nič nemení na tom, že je to kvalitný seriál. :) Absolútne ho...
před 8 roky
kolibrik7

kolibrik7

Aldyska: nesúhlasím, podľa mňa sa s 2.sériou zaradil Halt and Catch Fire medzi najlepšie dramatické...
před 8 roky
Další články k tématu