19. 6. 2008

Co na podzim už na NBC neuvidíme

Na podzim se na obrazovky amerických televizí vrátí spousta našich oblíbených seriálů, jenže bohužel se nevrátí vše, co jsme měli rádi. Pojďme si je připomenout...

Co na podzim už na NBC neuvidíme

Jelikož zrušených seriálů není málo, bude toto téma rozděleno do několika kratších článků, které se vždy budou věnovat konkrétní televizi. Dnes se podíváme na NBC.

Bionic Woman

Se sympatickou Jaime Sommersovou, která měla skvělou bionickou ruku, nohy, oko a ucho se už neuvidíme. Její dokonalost byla ukončena v první sezóně po osmi dílech. První díl sledovalo téměř 14 milionů lidí a získal tak v daném období stříbrnou pozici, co se týče amerických ratingů. Bohužel každý další díl sledovalo o milion lidí méně, což pro poslední osmý díl znamenalo sledovanost pod 6 milionů lidí. Ale i tak to bylo 4. místo v žebříčku sledovanosti.

Journeyman

Na podzim se neuvidíme ani s Danem, který měl schopnost cestovat časem a měnil tak lidské osudy k dobru. I Journeyman začal celkem solidně s téměř 9,5 miliony diváky, jenže jak šel čas, tak sledovanost klesala. Na okamžik se tento pokles zastavil okolo 10. dílu, ale při posledním 13. již byla sledovanost něco málo nad 4,5 milionu diváků a to producentům evidentně nestačilo, aby dali zelenou další řadě a tak 2. dubna oficiálně potvrdili zrušení seriálu.

Las Vegas

Další, kdo se na nás z obrazovky nebude usmívat bude Ed Deline a jeho tým „ochránců“ z Las Vegas. NBC se rozhodla seriál po 5. řadě zrušit a tak se i 20. února stalo. Smrtící pro seriál bylo pravděpodobně jeho přesunutí z celkem úspěšného pondělí na páteční večer, který je v Americe většinou slabší, co se týče sledovanosti.

Quarterlife

Posledním ze zrušených seriálů je Quarterlife. Původně internetový projekt dostal šanci na NBC, kde bylo po pouhém odvysílání jednoho dílu rozhodnuto o jeho zrušení (sledovanost 3,1 milionu diváků je velmi slabá). Zbylé díly pak odvysílala televize Bravo.

Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
vikkyy

vikkyy

Na nic jsem se nedívala, takže mi ukončení nevadí, ale po přečtení popisu k seriálu Bionic Woman,...
před 11 roky
Další články k tématu