15. 8. 2015

Trio z Top Gear dostává rozpočet 160 milionů liber

Trio z Top Gear dostává rozpočet 160 milionů liber

Jeremy Clarkson, Richard Hammond a, James May dostanou k dispozici pořádnou sumu peněz k tomu, aby si mohli vyhrát se svým novým motoristickým pořadem. Streamovací služba Amazon Prime jim dá k dispozici 160 milionů liber, což v přepočtu dělá více než 6 miliard korun. Půjde tak o jeden z nejdražších britských televizních programů v historii.

Trio podepsalo nové smlouvy, které jim zaručují moderování nejméně 36 epizod nového, dosud nepojmenovaného pořadu. Epizody budou rozloženy do tří sérií po dvanácti. Producent Andy Wilman prozradil v jednom z rozhovorů, že právě příslib tak vysokého rozpočtu přesvědčil trojici, aby se Amazonu upsala.

Když se to rozpočítá, vychází, že pořad dostane rozpočet zhruba 4,5 milionu liber na epizodu. O takové částce se může zdát kdejakému klasickému seriálu. Moderátory však kromě čísel zaujaly i další aspekty smlouvy. Především je jim zaručena kompletní tvůrčí svoboda a také to, že nebudou muset v pořadu dělat reklamu automobilovým výrobcům. „Všichni, se kterými jsme mluvili, nám říkali, že nám Amazon dá prostor a nechá nás dělat vlastní show. To je pro nás velké plus, nemáme rádi, když nám do toho někdo mluví, nepotřebujeme nad sebou dohled,“ prozradil Wilman.

Epizody budou zhruba hodinu dlouhé a každý týden budou vycházet ve Velké Británii, Spojených státech a v Německu. Očekává se, že se pořad začne vysílat na podzim roku 2016.


Těšíte se na nový pořad od zmíněné trojice? Líbí se vám, že dostanou více tvůrčí svobody a větší rozpočet? Co říkáte na takovou sumu, zaslouží si to vůbec? :-)

Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
megawir

megawir

Amazon je naprosto zlatej, tleskám a nehorázně se těším :) To jsou opravdu krásný čísla, nemůžu se dočkat,...
před 8 roky
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Nemůžu se dočkat, mám z tohohle dobrý pocit :)). Jenom mě štve ten dosud neexistující název, nevím, na...
před 8 roky
Další články k tématu