22. 8. 2015

Gateway: Syfy se chystá na mimozemské drama

Gateway: Syfy se chystá na mimozemské drama

Syfy pokračuje ve svém plánu vytvořit televizní verze všech milovaných sci-fi příběhů. Stanice během letního novinářského turné oznámila, že vyvíjí projekt Gateway. Ten je adaptací stejnojmenného knižního bestselleru od Frederika Pohla. Adaptace se ujmou Josh Pate a David Eick .

Román Gateway je vítězem cen Hugo a Nebula. Příběh se odehrává ve světě, ve kterém lidstvo přijde na to, že se asteroidy shlukují kolem opuštěných vesmírných lodí velmi vyspělé mimozemské rasy, která si říká Heechee. Tímto se rozjede zlatá horečka – lidé se snaží hledat mimozemské artefakty a technologie. Lodě jsou předprogramované, aby své pasažéry transportovaly do vzdálených světů bohatých… nebo do jistojisté smrti. Prospektora Robinette Broadheada však tento risk nezastraší. Rozhodne se vše vsadit a vydat se na cestu ke Gateway. Po jedné hrůzostrašné misi se vrací s nesmírným bohatstvím a v luxusu, nicméně ho v noci straší ztráta jeho posádky, mezi kterou byla také láska jeho života.

„Jsme nadšení, že můžeme vyvíjet tento fascinující příběh. Gateway je promyšlený, provokující a vyvolává otázky o možných vztazích lidstva s vesmírným životem,“ uvedl producent původní tvorby stanice, Bill McGoldrick.

Syfy se v poslední době snaží opět zaměřit na žánr sci-fi. V prosinci představí minisérii Childhood's End a novinku The Expanse. Dále se chystají novinky The Magicians, Hunters, vrací se 12 Monkeys a další.

Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
albatros05

albatros05

Vloudila se chybička - autorem knihy je Frederik Pohl, nikoliv Pohler...
před 8 roky
24ron24

24ron24

ďalší seriál do zoznamu, kde je žáner scifi, tak je automatické pridanie do zoznamu u mňa.
před 8 roky
Další články k tématu