29. 8. 2015

Rami Malek a monology v seriálu Mr. Robot

Rami Malek a monology v seriálu Mr. Robot

Mr. Robot se velmi rychle stal hitem USA Network a kritici si jej nemohou dostatečně vynachválit. Mezi jedny z nejdůležitějších prvků seriálu patří promluvy Elliota (Rami Malek) směrem k publiku, které připomínají notoricky známé vnitřní monology z Dextera. V rozhovoru pro Screen Actors Guild Foundation Malek prozradil své pocity z natáčení těchto voice-overů.

"Normálně mám naslouchátko, ale pro pilotní díl jsem se všechny monology naučil zpaměti. Něco takového jsem dělal prvně, tak jsem si řekl, že bude lepší umět to i pozpátku, prozradil Malek.

Nahrávání voice-overů se samozřejmě neobešlo i bez menších komplikací. „Nejdřív mi monology předčítal Sam Esmail a vybavuju si, jak zaraženě jsem se tvářil, protože jsem ten všudypřítomný hlas měl najednou i v uchu. Pomyslel jsem si, že by to mohlo být skvělé, ale teď to stojí za houby. Podívám se do kamery, zatímco se on dívá do monitoru, a řeknu si, že tohle vážně nebude fungovat. Šlo o první chvíli, když Elliot promluví k publiku, a přesto to vzešlo z pouhého nátlaku.“

Malek na place uspořádal improvizovaný konkurz na nový hlas do jeho hlavy a našel jednu asistentku, Sarah Blockovou, která byla až magnetická. „Vždycky jsem si představoval, že můj vnitřní hlas bude ženský hlas. Ani nevím proč, ale přiklonil jsem se k tomu, jako by šlo o někoho, ke komu bych mohl být upřímný. Byla vážně skvělá.“

Při jedné obzvlášť napjaté scéně požádal Blockovou, aby mu křičela do ucha, jenže pak zjistil, že jeho naslouchátko je celé od krve. „Dobře, asi s tím zacházím až moc daleko,“ reagoval Malek.

Finále první série Mr. Robota bude vysíláno ve středu 2. září.


Patří Elliotovy monology mezi vaše oblíbené chvíle seriálu?

Kdo nesdílí není Čech! 
lukascoolarik

lukascoolarik

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
plavacek2000

plavacek2000

Ty monology jsou podle mě supr,bez nich by to bylo možná divný :D,ale i tak by jsem se na Mr. Robot...
před 8 roky
Adík

Adík

Ty monology jsou skvělé.. to be honest, jednou jsem se přistihl, jak se snažím ten lehce nakřáplý hlas...
před 8 roky
Salem

Salem

mi to přijde že je to strašně na houpačce v tomhle seriálu
před 8 roky
Další články k tématu