4. 9. 2015

Poldark se vrátí, ale pětkrát rozhodně ne!

Poldark se vrátí, ale pětkrát rozhodně ne!

Poslední dobou se množily zvěsti o objednávkách historického dramatu Poldark na více řad. Konkrétně se pak mluvilo o tom, že stanice má objednán seriál až do roku 2020. Bylo jen otázkou času, kdy se k celé věci vyjádří i televize. A oficiální reakce na sebe nenechala dlouho čekat.

Seriál stanice BBC natočený na motivy série historických románů Winstona Grahama byl díky svým famózním výsledkům ve sledovanosti, které pro stanici znamenaly dokonce nejlepší výsledek od roku 2005, obnoven pro druhou řadu již na začátku letošního dubna. Nicméně byly to právě ony grandiózní výsledky, které přiživily zvěsti o objednávce rovnou na pět sérií. Nebylo by se čemu divit. Při sledovanosti, kdy na jednu epizodu připadal podíl až neuvěřitelných 23,3 % diváků, kteří aktuálně sledovali televizi, by se taková objednávka jevila logickým krokem. Navíc materie na zpracování je při 12 románech více než dost. Mluvčí BBC ale prozradil, že tak bohatá „objednávka rozhodně učiněna nebyla, a na 99 % ani v budoucnu učiněna nebude.“ Proč, to už si televize nechala pro sebe.

Druhá řada bude obsahovat deset epizod, tedy o dvě víc než první série, a sám Aidan Turner (Ross Poldark) prozradil, že rozhodně bude na co se koukat. Čeká nás spousta napětí, akce, ale prý i více nahých těl. To kvitovala i Eleanor Tomlinson (Demelza Poldark). Tvůrci dále odhalili, že na rozdíl od první řady, která pokrývala materii prvních dvou románů (Ross Poldark, Demelza), druhá řada pokryje hned tři další (Jeremy Poldark, Warleggan, The Black Moon).

Premiéra druhé řady je prozatím stanovena na 5. 3. 2016.


Patříte mezi ty, kteří se těšili, že budou Poldarka vídat až do roku 2020? Sledujete seriál? Nebo vás tématika vůbec neoslovila?

Copak asi dělají tyto tlačítka? 
HonZajs000

HonZajs000

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
ufonka

ufonka

Tento seriál se mi moc líbí. Čím déle se bude vysílat, tím líp. :)
před 8 roky
Další články k tématu