5. 9. 2015

Elementary: Sherlock se musí vypořádat s tátou

Elementary: Sherlock se musí vypořádat s tátou

O tom, že seriál Elementary (Sherlock Holmes: Jak prosté) obsadil do role Sherlockova otce herce Johna Noblea, jsme vám psali již na začátku léta. Nyní se ale blíží premiéra a začínají se odkrývat další střípky o nové sérii.

Když se seriál na podzim vrátí, Sherlock se bude vypořádávat s důsledky svých činů z jarního finále. Jednou z nich je i jeho otec Morland Holmes, který přijíždí do New Yorku, aby na svého syna dohlédl.

Morland je mezinárodní konzultant, který má velkou moc a za uplynulé roky získal velké bohatství. „Jde o někoho, kdo pracuje z pozadí a pomáhá různým vládám a společnostem rozšiřovat se po celém světě,“ řekl tvůrce Rob Doherty. „Mezi jeho přátele se řadí velmi důležití a zámožní lidé. Morland je osobnost, která se přesně hodí do jeho okruhu práce – je velmi přísný, vypočítavý, velmi bystrý, což ale asi nikoho nepřekvapí. Stejně jako Sherlock, i on má naplánováno vždy několik kroků dopředu a je schopen předvídat určitá lidská chování.“

Prozatím nevíme, zda se Holmes starší bude snažit aplikovat své schopnosti i na Sherlocka. Co ale víme jistě, to je fakt, že Morland bude strkat nos do Sherlockova nového případu, který je volně inspirován příběhem Dobrodružství Wysteria Lodge.

Hostující Patrick Page, kterého jsme potkali poprvé ve finále třetí řady, si zopakuje roli Jonathana Blooma, který vyhledává zoufalé ženy, které následně záhadně zmizí. Tentokrát však sám Bloom vyhledá Sherlocka a bude chtít jeho pomoc.

„Bloom trvá na tom, že není zodpovědný za zmizení minimálně jedné z těchto žen,“ prozradil Doherty. „Jeho manželka zmizela beze stopy před pěti lety. Vždycky trval na tom, že je nevinný. Propírali ho v médiích. Nyní přichází k Sherlockovi a chce po něm, aby hrdina dokázal jeho nevinu v případě zmizení jeho manželky.“

Elementary se vrací se čtvrtou řadou na CBS ve čtvrtek 5. listopadu.

Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu