12. 9. 2015

Článkaři tvrdí: Suma sumárum, Fox ovládne sezónu

Nová sezóna je téměř tady. Tento týden vám náš tým hlavních článkařů nabídne subjektivní názory na to, co stojí za to zařadit do watchlistu, a od čeho naopak dát rychle ruce pryč.

Článkaři tvrdí: Suma sumárum, Fox ovládne sezónu

Sezóna 2015/2016 oficiálně začíná příští týden. Pokud stále ještě nevíte, zda si do svých watchlistů zařadit některou z novinek, třeba se vám bude hodit právě tato série článků, kterou pro vás připravilo sedm hlavních článkařů SerialZone.

Každý den jsme vám přinesli odpovědi na tři jednoduché otázky. Co u jednotlivých televizních stanic bude podle nás stát za to vidět, před čím naopak schovat hlavu do písku, a na konec naše malá tipovačka, kterou novinku daná stanice zruší jako první.

V dnešním závěrečném článku se podíváme na novou sezónu z globálního hlediska. Většina z nás se asi shodne v tom, že každá stanice má nějaké to svoje želízko v ohni, které na první pohled vypadá jako jasný hit. Přesto pro nás některé vyčuhují trošku více, než jiné.

Každopádně stejně jako v předchozích letech se většina novinek řadí k opačnému spektru, tedy k těm, které pro nás nevypadají vůbec lákavě a které bychom nejraději z programu ihned smazali.

Co bude nejvíce creepy novinka? Který seriál zkazí dobrou výchovu mládeže? A která stanice má celkově nejvíce nabušené podzimní schéma? Všechny tyto a další otázky zodpovíme v dnešním článku.

Nezapomeňte, že máte poslední dny na to, abyste si tipli v naší každoroční soutěžní tipovačce a hráli tak o pomyslný titul seriálového znalce a o kupu kreditů. Čím víc lidí tipuje, tím víc kreditů se vyhrává! Takže tipovačku posílejte dál :-)

Co bude za pár let z letošního výběru megahitem a proč?

Fruiko
Rozhodně Legends of Tomorrow. Je to zacílené na správné publikum Flashe a Arrowa s potenciálem nalákat i někoho dalšího, kdo zatím zmíněným seriálům nepodlehl.
ragelly
Supergirl je buď anebo, ale Legends of Tomorrow je jasný megahit. Ten bude možná ještě úspěšnější, než jeho předchůdci Arrow a The Flash. Rozhodně tu s námi vydrží pěkných pár let, možná i dekádu!
pajky
Hodně alibistické by bylo zvolit Legends of Tommorow, jenže ono není moc co jiného vybírat. Já ale s nadšením očekávám The Grinder, takže doufám, že se zařadí mezi nejúspěšnější seriály letošního roku právě on.
gabik.029
Heroes Reborn. Protože se veze na úspěchu Heroes, který sice ke konci za nic nestál, ale úvod měl skvělý, a proto si ho lidé dodnes pamatují.
Furiant
Arrow je hitem, Flash je hitem, Legends of Tomorrow bude hitem. Seriály o superhrdinech jsou na CW hodně sledované a oblíbené, takže když vezmete nějaké postavy z obou seriálů a vytvoříte jim další seriál, bude z něj jasný megahit.
lukascoolarik
Něco mi říká, že Blindspot. Je to nevšedně zaměřená kriminálka, kterou by mohl a nejspíš i měl potkat stejný osud jako The Blacklist. Potenciál to rozhodně má.
Seraphine313
Těžko říct. Máme tu dobré seriály, máme tu špatné seriály, ale nemáme tu letos ani jeden prvoplánový hit. Očekávaným seriálům Supergirl a Legends of Tomorrow totiž může lehce zlomit vaz vysoký rozpočet. Ohledně potenciálních hitů bych se díval jinam – The Muppets vypadají až moc prvoplánově, takže za potenciální hit označím Scream Queens. I když mám pochybnosti ohledně toho, zda si dokáže udržet diváky.

A po jakém očekávaném seriálu neštěkne ani pes?

Fruiko
Těch je. V podstatě libovolná komedie od ABC. Obecně si myslím, že seriály od ABC to letos budou mít těžké. Ale vítězí určitě Blood and Oil. Pokud se o něm bude někdy mluvit, tak jen v souvislosti s tím, po kolika (málo) epizodách byl zrušen.
ragelly
Mám pocit, že Quantico to projede na celé čáře. Seriál patřil k těm očekávanějším už od pilotové fáze, ale trailer mé nadšení lehce zchladil. Nasazení za Blood and Oil je dalším hřebíčkem do rakve, seriál si bude muset hledat publikum úplně bez cizí pomoci. Bojím se, že mu to nevyjde.
pajky
Jednou za pár let se musí nezadařit i Shondě. Její novinka The Catch nevypadá vůbec zajímavě. Jenže se tam děje hodně přeobsazování a nakonec z toho bude úplně něco jiného a tak se trochu se obávám o to, aby to nebyla Supergirl.
gabik.029
Pokud seriál nebude zajímavější než trailer, tak se obávám, že po Quanticu .
Furiant
Vidím to na Minority Report. Většina fanoušků se na to sice těší, trailer ani pilot vůbec nevypadají špatně, ale jak už jsem psal, myslím si, že tenhle seriál potká stejný osud jako Almost Human.
lukascoolarik
Z toho nespočtu rádoby komedií se vážně těžko vybírá. Nejspíš ale The Guide to Surviving Life. Přijde mi to spíš jako jakási výplň, aby v té telce něco běželo, než jako seriál, na který by se měl někdo dívat.
Seraphine313
Když porovnám míru očekávání v USA a to, jak vidím osud seriálu, naprosto nejhůř mi vychází Blood and Oil. Špatně na tom asi bude i Minority Report, i když pořád tajně doufám, že Spielberg tomu seriálu dal víc, než musel.

Absolutně nejhorší chystaná novinka? Co prostě nikdy nemělo dostat ani pilot.

Fruiko
Dr. Ken. Chápu, že po úspěchu etnických komedií z loňské sezóny něco takového přijít muselo, ale to neznamená, že mělo..
ragelly
U všech těch komedií je těžké vybrat „vítěze“, ale když už se musím rozhodnout, pak asi Truth Be Told. Nemohla jsem pomalu ani dokoukat ten trailer, jak to bylo příšerné. Těší mě jen, že to rovnou oddělali pátečním časovým slotem, takže nás to dlouho mučit nebude.
pajky
Jako každý rok, i letos je adeptů hned několik a většinou se jedná o sitcomy. Absolutně nejhorší a nad všemi vyčnívající je však Crazy Ex-Girlfriend .
gabik.029
Tady mě napadá Crazy Ex-Girlfriend. Nějak jsem tu objednávku nepochopila.
Furiant
Adeptů na nejhorší chystanou novinku je celkem hodně – a všechny jsou v komediálním žánru napříč všemi stanicemi (The Real O'Neals, Dr. Ken, Angel from Hell, Life in Pieces, Crazy Ex-Girlfriend, The Guide to Surviving Life, Crowded, Superstore). Zvolit z těch všech tu nejhorší je pro mě celkem nadlidský výkon, ale asi to vidím na tu Crazy Ex-Girlfriend. Tahle hrůza vážně neměla dostat ani ten pilot…
lukascoolarik
Supergirl. Nemám absolutně nic proti ženské superhrdince, ale tohle vypadá spíš jako parodie, než skutečný seriál. Jeden stereotyp za druhým, naprosto nesympatické obsazení nejen hlavní hrdinky a prostě jeden velký kýč a přešlap.
Seraphine313
Každá stanice předvedla i něco z té horší části seriálového spektra. Zda si myslí, že to nějaké diváky zaujme, nevím. Osobně nechápu výběr seriálů jako Dr. Ken, The Guide to Surviving Life nebo Crowded. Zvlášť Crowded je úplně mimo, když naprosto kopíruje Welcome to the Family (a všichni víme, jak to dopadlo). Opravdu nebylo nic lepšího na výběr?

Nejvíce creepy novinka, která zkazí dobré mravní vychování mládeže? A čím?

Fruiko
Supergirl. Protože tohle je absolutně nejhorší možné převedení komiksů na televizní obrazovku. Akorát tím ničí komiksům image! Pak si všichni myslí, že komiksy jsou hloupé a jen pro děti. Ještě aby ne, po takovýhle adaptacích.
ragelly
Scream Queens, to bude totální šílenost :D Mix hororu, komedie, Murphyho zvrácené mysli, skvělého hereckého obsazení a parodie na hororový žánr přinese jedinečný seriál, který lidé budou buď totálně milovat, nebo absolutně nenávidět, ale nikdo se od něj nebude moct odlepit.
pajky
Opět musím říct Crazy Ex-Girlfriend, viděli jste trailer? Tak je vám asi jasné, proč mi leží v žaludku.
gabik.029
Za mě jednoznačně Scream Queens. A čím? Postavami.
Furiant
Šílená ženská, stupidní zápletka, strašné dialogy a do toho ten otravnej zpěv. Budu se opakovat, ale Crazy Ex-Girlfriend je opravdu čirý děs a hrůza. Už jenom ten stalking považuju za dost creepy. Škoda, že CBS zrušilo Stalkera, tahle šílená ex by se tam naprosto hodila.
lukascoolarik
Těžko říct. Možná Scream Queens. Ne, že bych proti tomu něco měl, ale komediální horor, který má být prý zvrácenější než AHS, navíc z univerzitního prostředí… Ale jak říkám, nic proti tomu.
Seraphine313
"Osobně si nedokážu představit, jak Crazy Ex-Girlfriend dokáže být plnohodnotným (a kvalitním) seriálem. Ten seriál je naprosto na hlavu. Proč existují The Muppets dokážu pochopit. Proč existuje tohle mi hlava nebere.

Která ze stanic má podle tebe nejnabušenější podzimní schéma?

Fruiko
Jsem celkem nadšený z Foxu. To znamená, že úplně totálně vybuchne a budeme rádi, že něco vůbec přežije, protože můj vkus se většinou velice rozchází s americkou většinou.
ragelly
Letos se mi moc líbí Fox. Ve svém programu mixuje novinky i stálice, dává je k sobě tak, aby ladily a šly pěkně po sobě. Každý den přináší něco zajímavého, navíc pomaličku odstupuje od realitkami nabitého rozvrhu ve prospěch klasických skriptových seriálů, což je jedině dobře. Myslím, že stanice letos zažije dobrou sezónu.
pajky
Celkově se mi nejvíc líbí schéma Foxu a taky v jejich nabídce nacházím nejmíň seriálů, kterým bych přál rychlou záhubu a naprosté zapomnění.
gabik.029
ABC. Tam mám v plánu celkem osm seriálů plus další čtyři v midseason.
Furiant
Letošní sezónu mě z hlediska novinek velice zaujala stanice Fox. Objednala hodně seriálů (i když některé poběží až v midseason), které mám v plánu někdy v budoucnu vidět. Ať už se jedná o komedie či dramata, Fox letos opravdu zaválel.
lukascoolarik
Váhám mezi Foxem a NBC, u kterých mám vyhlédnuto nejvíce novinek. Volím tedy Fox, který toho sice neobjednal tolik, ale aspoň to celé nezabil hromadou trapných výplňových komedií.
Seraphine313
ABC, CBS i NBC mne zklamaly. The CW nemá tolik novinek, takže pro mne nejlepší je Fox. Ale jednooký mezi slepými králem.

Co vám letos přijde jako nejodvážnější počin roku?

Fruiko
Asi The Muppets. I když ve výsledku to moc jako riziko nevidím. Ale podle mě bude prvním průkopníkem žánru a příští sezónu určitě uvidíme další seriály, kde budou mít hlavní roli loutky.
ragelly
Co se týče novinek, pak asi Scream Queens. Přeci jen je to něco, co jsme tu ještě neměli, na co lidé vůbec nejsou zvyklí. Stanice na seriál sází hodně, slušně ho propaguje, ale kdo ví, jak americké publikum bude v úterý v devět večer na takovou věc reagovat. Pokud ale pominu novinky, pak za nejodvážnější počin považuju spojení The Vampire Diaries a The Originals. Dvě hodiny upírů, no nevím, aby se to divákům rychle nepřejedlo a netrpěla tím sledovanost stanice CW…
pajky
Nejodvážnější většinou bývají ty seriály, které jsou nejočekávanější a stanou se z nich hity. Nebudu nad tím moc přemýšlet a plácnu Legends of Tomorrow .
gabik.029
Scream Queens. Který jsem mimochodem chtěla vepsat jako odpověď ke většině těchto otázek. :D
Furiant
Jako nejodvážnější počin roku vidím nejspíš The X Files. Jít třináct let po odvysílání finále a po devíti sériích tohoto kultovního seriálu do pokračování chce totiž opravdu velkou odvahu. Buď se to povede a fanoušci budou spokojení, nebo se to nepovede a čeká nás opravdu velké zklamání sezóny.
lukascoolarik
The Muppets. Komedie ve stylu mockumentary, která se točí okolo partičky loutek z pohádky pro děti v hlavním vysílacím čase? Tomu říkám odvaha, ABC.
Seraphine313
Vzhledem ke generovanému očekávání a k tomu, jak seriál samotný vypadá draze, volím Legends of Tomorrow. Jsem zvědavý, jak se s tím stanice s tak malým rozpočtem popasuje. Za určitých podmínek by se mohlo jednat o milník v televizní historii, který přiblíží seriály filmům víc než co jiného.

Máš mezi letošními novinkami vyhlédlé nějaké guilty pleasure?

Fruiko
Scream Queens. A už teď se za to stydím. Doufám, že se nebudu muset stydět ještě víc.
ragelly
A víc než jedno! Hodně seriálů mě po zhlédnutí trailerů zaujalo, i když všeobecné mínění u nich není nijak zářivé. Supergirl, Grandfathered, The Grinder, Rosewood, Lucifer… ale co mě nejvíc děsí, to je fakt, že se mi možná bude líbit Dr. Ken! Kam to se mnou spěje, to raději nechci vědět :D
pajky
Letos v nabídce žádné jasné Guilty Pleasure nenacházím, i když to možná nakonec bude Supergirl .
gabik.029
Za mě asi Grandfathered. Vypadá to na průměrnou komedii, ale já na seriály koukám většinou kvůli obsazení, které si mě tady získalo.
Furiant
Tady je to jasné – The Muppets. To je tak šílené, až je to dobré. Na mockumentary styl nejsem téměř vůbec zvyklý, takže to pro mě bude něco nového, něco jiného. Nápad spojit tenhle styl zrovna s Muppety považuju za skvělý, takže se na tuhle očividně šílenou jízdou opravdu těším…
lukascoolarik
Ohledně The Muppets jsem byl zprvu skeptický, ale když nad tím tak přemýšlím, mohla by to být celkem slušná blbůstka k odreagování. A ABC to celkem slušně propaguje, takže bych se vůbec nedivili, kdyby z toho byl nový hit.
Seraphine313
Dost mě láká Angel from Hell a Life in Pieces. Komedie obvykle nesleduju, ale tyhle dvě by mě mohly zaujmout.

Jak nadcházející sezónu vnímáte vy? Máte svá vlastní želízka v ohni, nebo si počkáte až na první reakce, než se rozhodnete dát seriálům šanci?

Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Exredaktorka

Exredaktorka

Letos je sezóna slabá, nejslabší za několik let, takže nevím jak vy, ale já hodně snížila laťku.
před 8 roky
Další články k tématu