20. 9. 2015

Zákon a pořádek jako reality show

Zákon a pořádek jako reality show

S novinkami ze stanice NBC se v poslední době roztrhl pytel, zejména pokud je řeč o nových projektech. A právě do této skupiny patří i další plánovaný spin-off krimidramatu Law & Order (Zákon a pořádek) z hlavy Dicka Wolfa.

Law & Order se na televizních obrazovkách objevil už před 25 lety, v roce 1990. Tehdy jej začala vysílat televizní stanice NBC. Seriál si okamžitě získal přízeň diváků a stal se v podstatě kultovní kriminálkou. Během následujících let bylo díky vysoké sledovanosti seriálu dopřáno hned několik spinoffů, které zaznamenaly úspěch stejný nebo hodně podobný. Nejdéle vysílaný z nich, Law & Order: Special Victims Unit (Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti), si v současnosti stále drží skvělou sledovanost a své značce rozhodně ostudu nedělá. Do jisté míry za to určitě může i prostředí Chicaga, do kterého Dick zasadil i další tři své seriály, Chicago Fire, Chicago P.D. a Chicago Med, kde nešetří vzájemnými crossovery.

Nejnovější přírůstek do rodiny L&O ponese název Law & Order: You The Jury, což se dá volně přeložit jako „Zákon a pořádek: vy coby porota“. A názvu bude odpovídat i obsah. Bude se totiž jednat o hodinové dokudrama z prostředí soudní síně. Dick Wolf tak hodlá zčásti navázat na nevalné úspěchy svého projektu z roku 2002, kdy do televize protlačil Crime & Punishment jako neoficiální spin-off značky L&O.

Koncept pořadu by měl být takový, že vše bude stát na divácích či na lidech z davu, jak je označuje sám Dick. Hlavně na nich prý bude záležet, jakým směrem se bude vývoj událostí ubírat, a jak seriál bude ve finále vypadat. Zobrazovány by měly být skutečné právní spory a případy ze soudní síně, jejichž verdikt se rázem ocitne v moci diváků na místě poroty. Jak bude takový koncept v praxi fungovat, zatím těžko říct, ale může to vypadat zajímavě…

Perličkou pak je fakt, že koncept You The Jury teď není nic nového. Tento koncept si televize zakoupila už v květnu. Teď k němu pouze přibyla značka L&O, což by seriálu mělo zajistit jistou popularitu navíc.


Co říkáte na tento Dickův experiment? Myslíte, že dostojí kvalitám L&O, nebo to podle vás bude naopak propadák?

Kdo nesdílí není Čech! 
HonZajs000

HonZajs000

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu