11. 11. 2015

SerialZone slaví narozeniny!

Víte, co je dnes za den? Dneska je 11. listopadu a my slavíme narozeniny! Na dortu už máme osm svíček.

SerialZone slaví narozeniny!

Proč mi přijde, že neustále jen píšu gratulační články pro naši milovanou SerialZone? Už je to neuvěřitelných osm let, co jsme se poprvé mohli setkat s tímto geniálním výtvorem našeho milovaného Fruika. Během let, kdy se realizační tým znatelně rozšířil, si SerialZone prošla obrovským vývojem a postupně se stala jedničkou mezi českými a slovenskými seriálovými weby. Jestlipak víte, že SerialZone patří do CzechTop100? Jsme mezi stovkou největších webů v ČR! Pojďme si nyní zopakovat, jak jsme prožili uplynulých 365 dní.

V loňském roce jsme slavili nárůst o 13 tisíc registrovaných uživatelů. Myslíte si, že když už nás je tady 50 tisíc, nedá se už nikam moc posunout? Ale kdeže! Letos se nám podařilo překročit sedmdesátku! Za minulý rok nám přibylo přes 20 tisíc registrovaných uživatelů. 70 819, to je číslo, o kterém se nám ani v nejdivočejších snech nezdálo! Moc vám všem děkujeme za přízeň a doufáme, že se vám u nás bude líbit i nadále. My se o to určitě budeme i dál snažit.

Stávající seriálová jednička

Již několik let jsme v našem odvětví bezkonkurenční jedničkou, však se dočtete v tomto článku, co všechno tu na vás díky neúnavné práci našich redaktorů čeká! Vy nás za naši píli skvěle odměňujete, vracíte se k nám a šíříte naše jméno dál mezi své přátele a známé. To se letos opravdu projevilo, jelikož – jak jsme již zmínili v úvodu – jsme se mohli radovat opět z rekordního počtu nově registrovaných uživatelů!

Jsme moc rádi, že se vám u nás líbí, a že v diskuzích pod články i obecnými tématy vídáme stále nové a nové seriálové nadšence, kteří nám již po několika málo dnech připadají jako staří známí. Nikdy nepodceňujte sílu ikonek, často už nám stačí jen mrknout na obrázek a hned víme, kdo nám věnoval pár vteřin a napsal názor! Za každé hodnocení, kliknutí, přečtení, doporučení, lajkování a komentování všem děkujeme, právě díky této aktivitě, o které mnozí z nás často ani nepřemýšlí a dělají ji automaticky, se prvenstvím můžeme pyšnit! Konkrétní čísla si pro vás schováváme na statistický článek, takže zatím prozrazovat nebudu, ale nebojte, dočkáte se.

Největší zdroj seriálových informací

Za ty roky, co tu s vámi jsme, naše články prošly obrovským vývojem. Ti ostřílení veteráni, kteří si ještě pamatují starou verzi SZ, si možná vzpomenou na Fruikův výroční článek, kde připustil, že články jsou na našem webu tím nejslabším článkem – tehdy jich za rok bylo vydáno snad jen 20! Teď je to tak možná dvacet denně :-) No dobře, to trošku přeháním, ale kdyby Fruiko chtěl stále dodržovat svůj motivační slib („Za každý článek, který někdo napíše, já napíšu taky jeden.“), tak by potřeboval stohodinové dny!

Nové bleskovky – prodlužování, rušení, castingy, střípky, rozhovory a spoustu dalších, tu najdete na denní bázi. Snažíme se ze všech sil pokrývat maximální pole zpravodajství, ať si každý může najít informace o seriálech, které právě jeho zajímají. Velké články tvoří především pravidelné rubriky (o nich více později) a minimálně 1–2 týdně vám taktéž zprostředkováváme. Fotočlánky jsme ustálili na periodě 1× za dva týdny, což bude pokračovat i do budoucna.

Samozřejmě stále platí, že pokud máte zájem na psaní novinek spolupracovat, uvítáme vás s otevřenou náručí :-) Podmínkami jsou výborná znalost české gramatiky, stylistiky a anglického jazyka. Jestli tedy chcete seriály sledovat, číst o nich a pak i psát (kreditové ohodnocení zaručeno!), pak neváhejte a pište na ragelly@serialzone.cz, určitě se domluvíme.

Víme první

Náš neúnavný megawir ani tento rok neodpočíval a vynaložil veškeré možné úsilí k tomu, abychom se stále více vrývali na pomyslnou mapu a do podvědomí televizí a dalších společností, které do seriálového světa pronikají. Během uplynulého roku jste tak měli možnost díky našim stávajícím i novým partnerům soutěžit o skvělé ceny a také se dočíst seriálové novinky, které jsme vám přinesli exkluzivně jako první.

Během uplynulého roku jsme navázali aktivní spolupráci s kabelovou televizí HBO. Díky tomu jste mohli soutěžit o parádní ceny, které se vztahují k seriálům z dílny stanice, včetně populárního fantasy Game of Thrones! I nadále pro vás plánujeme další perličky, exkluzivní informace a zajímavé soutěže, takže buďte ve střehu!

Rádi bychom poděkovali také našim dlouholetým partnerům, bez kterých bychom už nechtěli být ani minutu! :-) Řeč je o našem generálním partnerovi Comicspoint a dále o společnostech Crew, Conquest, Geekshop a Nova Group, kteří nás neúnavně zásobují skvělými cenami do soutěží a dávají nám informace, které se od nás dozvíte jako první. Seznam samozřejmě není kompletní, ale to by nám článek nestačil, takže alespoň takto: děkujeme vám všem, vážíme si vás a těšíme se na další spolupráci!

Pravidelný zdroj zábavy

Naši redaktoři moc dobře ví, že většina z vás ocení zajímavé seriálové informace a různé další věci, a když jsou tyto podávány v pravidelných dávkách, tak je to snad ještě lepší. Proto jsme si během uplynulého roku na SerialZone vytvořili vlastní článkové seriály – pravidelné rubriky, kterými obohacujeme vaše znalosti i přispíváme ke zkrácení dlouhé chvíle.

Již v loňském roce jsme měli zaběhnutých několik pravidelných rubrik, ke kterým jsme letos přidali další várku. I nadále pokračujeme v již zaběhnutých článcích a bleskovkách, mezi kterými nechybí SARS (sledovanost a ratingy seriálů), Vzpomínáme (rozlučky se seriálovými veterány) a Scéna měsíce.

Velké články jsme doplnili dalšími třemi rubrikami, takže máte o kvalitní počtení postaráno každý týden. Pajky a kol. vám přináší rubriku 5+1, ve které každý měsíc představují šestici seriálů, které stojí v daném žánru za to sledovat. Honzajs000 se svým týmem připravují obsáhlou měsíční rubriku Slyšte slyšte, která se zaměřuje na seriálovou hudbu, a to jak soundtracky, tak i úvodní znělky. No a pak je tu ode mě měsíční rubrika 5 nejočekávaněj­ších seriálů, ve které vám přináším souhrn seriálů, které mají v následujícím měsíci svou premiéru nebo finále.

V bleskovkových rubrikách také neleníme. Každý měsíc Pajky vytváří informační článek do rubriky Televizní tvůrci, ve které nám vždy představí jednoho z autorů, kteří stojí za našimi oblíbenými seriály. Mnohdy byste ani nehádali, že za tak odlišnými dramaty či komediemi stojí jeden člověk! Všichni dobře víme, že seriály jsou nabité různými hláškami, ať už vtipnými dialogy či nezapomenutelnými monology. To nejlepší z uplynulého týdne vám vždy v neděli přináší inekafe a jeho tým v rubrice Hláškoviny. V létě jsme začali s rubrikou Všechno nejlepší, ve které spolu s Drunk_Queen přejeme každý týden deseti osobnostem, které v následujících sedmi dnech slaví narozeniny.

Proměny se v tomto roce dočkaly naše představovačky nových seriálů. Sloučili jsme dohromady Hej, Serialzoňáci (Velká pětka) a Krmení pro watchlist (kabelovky), vznikla tak nová rubrika Novinka pod lupou. V té se snažíme pokrýt maximální počet začínajících seriálů, abyste věděli, co začíná a třeba si i vybrali, co vás zajímá, ale normálně byste se o seriálu třeba ani nedozvěděli. Od nové sezóny jsme na vaše přání přidali také názory redakce, takže my to pro vás všechno opravdu poctivě sledujeme a budeme se ze všech sil snažit v tom pokračovat i nadále.

Samozřejmě ani v dalším roce nehodláme polevit a už nyní si plánujeme další nové rubriky a věříme, že i tyto přivítáte s nadšením. Určitě je, nač se těšit, takže vydržte! A nezapomeňte komentovat! Protože právě vaše zpětná vazba u nás často rozhoduje o tom, jestli se máme dál snažit, nebo jestli náhodou nelze čas využít výhodnějším způsobem. Vám komentář zabere pár vteřin, ale pro nás má obrovskou výpovědní hodnotu a každého vašeho názoru a postřehu si velmi ceníme!

SerialZone Awards

Novinku roku jsme vám představili na jaře. První ročník SerialZone Awards zaznamenal obrovský úspěch, téměř 2000 registrovaných uživatelů se zapojilo do hlasování. Vytvořili jsme pro vás deset soutěžních kategorií, do kterých jste na jaře nominovali své favority. Z nich bylo vybráno vždy Top 5 seriálů s největším počtem nominací, které se dostaly do finálního hlasování.

V říjnu jsme všechny hlasy sečetli a zveřejnili výsledky, které u některých kategorií dopadly dle očekávání, u některých ale nemálo překvapily. Fanoušci propagovali své oblíbence v diskuzích zde na SerialZone i na Facebooku a někteří si třeba i díky tomu našli seriály, které neměli v plánu sledovat, ale nakonec jim šanci dali. Právě z toho jsme byli hodně nadšení a doufáme, že v chystaném druhém ročníku bude zájem z vaší strany stejný, ne-li větší! Našim cílem je neustále posunovat hranice a zkoušet, kam až jsme schopni jít, takže spoléháme na vaši plnou podporu! :-)

Nové vychytávky

Uplynulý rok se nenesl ve znamení viditelných změn, což ale určitě neznamená, že jsme usnuli na vavřínech. Vzrůstající počet našich uživatelů logicky znamenal větší nápor na naše stránky, takže většina nových vychytávek se děla v zákulisí, abyste si vlastně ničeho nevšimli a mohli jste si zde bez potíží brouzdat a zabíjet čas.

I přes tohle konstatování je tu ale pár věcí, které jsme přidali – detaily, díky kterým je SZ stále lepší a lepší. O SerialZone Awards už jsme si řekli výše, druhým velkým překvapením byla nová hra Šibenice, která dostane prostor později.

Po letech neustálého rozhodování se pro a proti jsme nakonec došli k rozhodnutí, že vám vyjdeme vstříc a umožníme psát obsahy epizod také uživatelům, kteří nepatří mezi redaktory. Již několik měsíců na SerialZone tedy funguje možnost napsání českého obsahu epizody s tím, že redaktoři tyto kontrolují a s využitím obsahu epizodu do databáze vloží. Tak velká pomoc je samozřejmě plus, jelikož účinkování herců a hereček v seriálech, které najdete na jejich profilech, je přímo provázáno s vloženými epizodami. Čím více jich v naší databázi je, tím přesnější profily osobností jsou.

Naše žánrové rozpětí bylo v uplynulém roce doplněno o pojmy životopisný, špionážní, antologie, nadpřirozený, soap opera a superhrdinský. Tímto mají redaktoři rozšířenější pole zařazování zakládaných seriálů, čímž se ještě upřesní vaše požadavky, když hledáte seriály podle žánru, nebo seriály na základě podobných. Tím se plynule dostávám k další velké věci, kterou je… Sto seriálů ! Poslední dobou se v diskuzích stále častěji ptáte na to, jaký seriál bychom vám doporučili, aby se podobal vámi zadaným oblíbencům. Podle naprosto šílených a normálním lidem nepochopitelných kalkulací, výpočtů a filtrů Fruiko nachystal „vnitřnosti“ pro úžasnou novinku z dílny Outpointu (provozovatel SerialZone), která nese už zmiňovaný název Sto seriálů. Velmi zjednodušeně řečeno výpočet počítá s tím, že každý máme jisté oblíbené typy seriálů. Podle toho, co mají další uživatelé kromě vámi zadaného seriálu nejvíce v oblíbených, vám filtr vyjede 100 seriálů, které by se vám potenciálně mohly líbit. Vám nezbývá již nic, než pouze zadat pomocí našeptávače název vašeho seriálu, ke kterému chcete najít televizní výtvory podobného stylu. Systém pracuje s daty desítek tisíc uživatelů, takže by vám výsledky měly poměrně vyhovovat a čím více budete hodnotit, tím lepší výsledky časem budete dostávat.

Dalším detailem, který ale mnohým hodně pomůže, je funkce Ukliďte si hodnocení. Všichni dobře víme, jak jsou na tom naše watchlisty. Jsem si jistá, že spousta z vás v nich má tolik kousků, že už tak tak stíháte ty seriály sledovat (mnohdy ani to ne), ale dělat si v nich pořádek už je nad vaše síly. Tato malá vychytávka, kterou najdete v záložce hodnocení na vlastních uživatelských profilech, vám ukáže, které seriály nemáte zatím ohodnoceny, i když už jste si u nich odškrtli více než 25 epizod ve watchlistu. S tímto už nehrozí, že byste zapomínali hodnotit a potenciálně se obírali o nějaké ty trofeje za hodnocení, což je určitě super, ne? :-)

Hudba se již za poslední dva roky stala nedílnou součástí SerialZone. I když původní plán byl vytvořit SZ rádio, nakonec jsme svolili a dali na vaše neutichající návrhy. Od letošního roku je tedy možnost v playlistu filtrovat a vyhledávat si skladby podle toho, na co máte aktuálně chuť.

Nejnovějším detailem je přidání nového filtru v sekci články. Tam jste měli dlouhou dobu možnost procházet vydané články podle rozdělení na velké články, bleskovky a fotočlánky. Nyní jsme přidali také kategorii SARS. Sledovanost je faktor seriálů, který vás obecně hodně zajímá, a často si chcete pohledat pár dnů/týdnů zpět a mrknout se, jak se čísla u vašeho oblíbence proměňují. SARS filtr vám toto hledání jistě o dost ulehčí.

Dokonalost je zde aneb pecka roku 2015

Pozor, pozor, tohle není všechno! Konečně uskutečňujeme projekt, který jsme vymýšleli, plánovali a vytvářeli déle než dva roky!

Máme pro vás nejen vychytávku 100 seriálů, ale dále ještě 25 seriálů! Přinášíme vám nový doporučovač, který se vymyká veškerým standardům. Naprosto famózní věc, která pracuje jako samostatná jednotka a je individuální a jedinečná pro každého registrovaného uživatele.

25 seriálů vám pečlivě prozkoumá vaše watchlisty. Podle toho, co si chráníte mezi zamilovanými a oblíbenými seriály a s desítkami dalších proměnných od počtu hodnocení přes tagy až po žánr či stanici vám vyjede seznam 25 seriálů, které dosud ve vašich watchlistech chybí, ale s největší pravděpodobností se vám budou líbit.

S novými funkcemi 100 seriálů a 25 seriálů a s rubrikou Novinka pod lupou už se opravdu nemůže stát, že byste nevěděli, na co koukat. Nezbývá, než poděkovat těm nejlepším lidem na světě za to, že pomalu ani nespí, aby nám přinesli modré z nebe! Takže prosím, pusťte se do toho. Zkoušejte, zadávejte, filtrujte a piště své dojmy, reakce, výsledky toho, co vám funkce vyfiltrovala v seznamu a zda některý z nově objevených seriálů také vyzkoušíte! A prosím, připojte se ke mně a poděkujme společně znovu Fruikovi, megawirovi a Jarddosovi, kteří mají tento narozeninový dárek od nás pro vás na svědomí!

SerialZoneCon 2015

Po roční pauze jsme se letos vydali již na třetí velké setkání seriálových fanoušků – SerialZoneCon. Tentokrát jsme změnili lokaci a vyzkoušeli Brno. Jestli můžu mluvit za všechny zúčastněné, tak to rozhodně stálo za to! Uprostřed léta jsme si vyhradili jeden víkend a prožili perfektní brněnskou noc. Sešlo se nás více než 40, což už je na jeden podnik docela slušný dav. Ale vybrali jsme dobře, Sport Balkán nezklamal. Měli jsme prostor i aktivní vyžití pro ty, kteří nechtěli celou noc sedět u stolu. Hráli jsme bowlingový turnaj, odvážlivci šli také na Laser game.

Kromě placek a luxusních triček jsme také pro všechny měli nachystané překvapení – rozdávali jsme SerialZone propisky, ať jsme reprezentovaní po celé republice :-) Co bychom pouze vytkli, je to, že se nás Slováci asi trošku zalekli. Brno jsme volili s nadějí, že se odváží i naši přátelé ze Slovenska a dorazí, nakonec ale reprezentovali pouze dva – inekafe a Silvo911. I tak jsme ale poznali celou kupu nových kamarádů. Vždycky je fajn přiřadit si tváře ke známým přezdívkám, které denně vídáte ve fóru, takže snad i chystaný čtvrtý sraz dopadne podobně a odváží se za námi dorazit ještě více lidí!

Celou noc jsme s vámi byli také online a těm, kteří nemohli dorazit, jsme nabízeli alespoň internetovou reportáž z toho, co se aktuálně děje, kdo vyhrál soutěž a skvělé ceny od Comicspointu a další zajímavosti.

Vánoční zpestření

Co vůbec říct? Druhý ročník adventních hádanek visel na vlásku, jelikož výroba obrázků je opravdu náročná. Ale vy jste nám dali jasně najevo, že se práce vyplatí, a díky velké ochotě biskina jste si tak již podruhé mohli zkracovat prosincové dny, které zbývaly do Vánoc, a hádat, které seriály jsou na obrázcích ukryty.

Advent získal v diskuzním vláknu za měsíc a půl 6515 příspěvků! Kromě toho dalších 163 příspěvků bylo přidáno k samotnému článku, který Advent 2014 představil. Je jasné, že tato hra u vás zabodovala a prostě není šance, abychom vám ji letos upřeli! Takže se opět od 1. prosince můžete těšit na další hádanky, ale teda předem upozorňuju na to, že některé obrázky jsou opravdu hardcore, viděla jsem jen ukázku a sama jsem ze tří ukázek dvě nevěděla. Takže to bude ještě zajímavý ročník, to mi věřte. Už teď nám v diskuzi řekněte, jestli taky patříte k těm, kteří už se nových hádanek nemůžou dočkat? :-)

Záplava audiovizuality

Nejen u nás na webu, ale také na našich facebookových stránkách jste nám projevili přízeň! Nejen, že nás stále doporučujete dál a tím pádem získáváme stále nové fanoušky a budoucí SZ závisláky ;-) Ale také se zvýšila vaše aktivita na sociálních sítích! Moc děkujeme za každý like, doporučení a především za sdílení a komentáře u našeho obsahu. Všechny zprávy a komentáře si pečlivě pročítáme a pokud je to v našich silách, snažíme se vám odpovědět na dotazy a poradit, pokud nad něčím dumáte.

Vážíme si veškeré chvály, kterou našim směrem posíláte. Pracujeme opravdu tvrdě na tom, aby SerialZone byl zdrojem informací i zábavy a moc nás těší, že naši aktivitu oceňujete i veřejně. V příštím roce plánujeme aktivitu na Facebooku a Twitteru ještě navýšit, můžete se těšit na nejnovější seriálové postery a další promofotky a také na trailery a jiná seriálová videa. Určitě je, nač se těšit, takže si nás přidejte do oblíbených a sledovaných stránek a užívejte si další porci seriálových informací.

Nesmíme zapomenout ani na naši facebookovou vychytávku Osud seriálů, kde vám aktualizujeme veškerá prodloužení a zrušení, která se u nás i v zahraničí oznámí. Když vám tedy uteče nějaký ten článek, můžete tady vždycky kouknout do aktuálního fotoalba a prohlédnout si, které seriály byly prodlouženy a které se již nových sérií nedočkají.

Když není chuť na seriály…

Kdo si hraje, nezlobí. To je heslo, které u nás na SerialZone platí již několik let. Začalo to skromně tombolou, přibyl KNP, ztracená trofej, Postergame, Tradegame… no a letos jsme vám nabídli další formu zábavy – Seriálovou šibenici.

Ta je v podstatě od začátku poměrně „suchá“, co se vítězů týče, hru ovládli Monika7770, _karel_ a albatros05. Očekávali jsme, že budete mít problémy dostat se přes patnáct seriálů dlouhou řadu, ale teda jak vidno, tak není problém mít i desetkrát tolik, klobouk dolů!

Nejpopulárnější je však i nadále bezkonkurenčně Postergame. Fruiko vám již uplynulý ročník zopakoval v samostatném článku, takže pokud vám unikl a rádi byste si posledních 52 týdnů s Postergame zopakovali, určitě mrkněte, je to jako vždy kvalitní počtení. A koukejte nám dát zpětnou vazbu, protože po třech letech už se musíme pekelně hluboko hledat, abychom nacházeli pořád nové kousky, které se v PG ještě neobjevily! Tak nám dejte vědět, že to za tu námahu opravdu stojí!

Do devátého roku s nadšením

Upřímně netuším, co dalšího by se dalo ještě vymýšlet a vylepšovat, protože dle mého názoru je SerialZone naprosto dokonalý seriálový web se skvělou československou komunitou. Na druhou stranu jsem si ale jistá, že šéfíci nehodlají zpomalovat. I v dalších měsících se tedy můžete těšit na další překvapení a dárečky, díky kterým bude SerialZone pro vás ještě větší závislostí, pokud to ještě vůbec jde. Za chvíli přestaneme chodit spát, abychom vůbec stihli na tomto webu vše, co jsme si naplánovali :-)

Něco málo už vím, ale dostala jsem přísný zákaz cokoliv prozrazovat, prý nemůžu ani naznačit, abych nezkazila překvapení. Takže buďte v pozoru, nové vychytávky můžou přijít kdykoliv! Tak je nepropásněte!

K tomu, abychom naše neustálé rozrůstání a pokračující progress zvládli, samozřejmě potřebujeme i vás. Pokud jste našimi každodenními návštěvníky, máte zájem se podílet na zdokonalování webu a doplňování databáze a stále ještě nemáte na svém profilu štítek redaktor, pak neváhejte a napište Fruikovi krátkou motivační zprávu, proč právě vás by měl vzít mezi redaktory a na čem byste rádi pracovali. Ohledně psaní článků jsem na vás apelovala už výše, tak jen zopakuji, že kdo má zájem psát seriálové novinky a umí výborně anglicky a česky, ať mi napíše zprávu nebo mail, posily vítáme celoročně!

O kom to je? No jistě, vždy a navždy o vás!

Co říci na závěr? Za celou redakci SerialZone.cz děkujeme všem uživatelům, kteří na naše stránky zavítají. Hlavně díky vám SerialZone zažila rekordně úspěšný rok a prožívá velmi úspěšné období. Vaši ohromnou podporu bereme jako velký závazek a opravdu si jí ceníme. Doufáme, že i další rok se vám v naší společnosti bude líbit a 11. listopadu 2016 společně oslavíme další parádní narozeniny!

Máte nás rádi? Sdílejte nás, nenechávejte si SerialZone pro sebe :-)

TL;DR: Doporučovač seriálů, nebuďte líní a komentujte!

Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře110zobraz všech 110 příspěvků
Corisan

Corisan

taky přeju všechno nej :) a na kalendář už se těším od loňských Vánoc :p
před 8 roky
verarenak

verarenak

K dnešním 8. narozeninám, i já blahopřání dávám. Na SZ jsou vzpomínky - za ně velké díky, přítomnost -...
před 8 roky
sandokan555

sandokan555

Vsetko najlepsie a este vela, vela rokov.
před 8 roky
Další články k tématu