20. 11. 2015

Novinka pod lupou: Jessica Jones

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Pokud jste fanoušky superhrdinů, Marvelu a Netflixu, pak si v žádném případě nesmíte nechat ujít seriálovou novinku Jessica Jones.

Základní údaje

Název: Jessica Jones
Žánr: Drama / Akční / Detektivní
Stanice: Netflix
Premiéra: 20. 11. 2015
Vysílání: pátek
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Melissa Rosenberg
Herci: Krysten Ritter, David Tennant, Mike Colter, Rachael Taylor, Carrie-Anne Moss, Eka Darville, Erin Moriarty, Wil Traval

O čem to je?

Děj, jak již název napovídá, vypráví příběh Jessicy Jones, bývalé superhrdinky, která si v newyorkské čtvrti Hell's Kitchen otevře vlastní detektivní kancelář Alias Investigations. Její kariéra superhrdinky skončila tragédií, jejímž následkem Jessica trpí posttraumatickou stresovou poruchou. Snaží se teď soustředit na svůj osobní i pracovní život, ve kterých však bojuje se svými vnitřními, ale i skutečnými démony. Pomocí svých výjimečných schopností pomáhá těm, kteří to potřebují, zvlášť, pokud jsou ochotni za její služby zaplatit.

Jessica Jones, navazující na úspěch Daredevila, je druhým z pěti marvelovských seriálů, kterými se může Netflix pyšnit. Po jednotlivém uvedení čtyř superhrdinů se poté společně představí v minisérii Defenders. Seriál je součástí MCU, který vychází z předloh úspěšných komiksových klasik.

Podobné seriály

Agent Carter
Agents of S.H.I.E.L.D.
Arrow
Daredevil
Flash
Gotham
Smallville
Supergirl a další

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Poprvé v letošní sezóně se mi stalo, že díl skončil a já měla stoprocentní chuť hned jít na další! Je super, že Netflix nabízí celé série naráz. I když já osobně toho nevyužiju hned, ale ostatní alespoň můžou vyzkoušet, jak suprové maratony jsou :) Každopádně zpět k Jessice. Velmi povedený první díl. Představil nám hrdinku a její problémy (hlavně psychického rázu), nastínil její styl práce a především velkého zloducha, který, jak doufám, tu s námi bude po celou sérii a bude celý seriál výrazně serializovat.

Herecké osazenstvo je víceméně one (wo)man show. Jessica je jasným středem universa seriálu. Setkáváme se také s jejím zaměstnancem a mihne se zde i Luke Cage, všechny vedlejší postavy jsou ale opravdu minimálně zapojeny a jejich dějové linie se vůbec nerozvíjí mimo kontakt s hrdinkou. Ritter odvádí výborný výkon, vidíte v ní temnější Veronicu Mars, což je velmi pozitivní přirovnání.

Žánrově seriál také dodává kvalitní podívanou. Psychologické drama se mísí s akcí a jen špetkou nadpřirozena, která seriálu dodává šmrnc. Jessica není superhrdinský seriál v pravém slova smyslu. Spíš své základy staví na tíživé realitě všedního dne a schopnostmi hrdinky jen přidává ten perfektní drobek sarkasmu, který ho posunuje na vyšší level.

Daredevila jsem neviděla ani jeden díl, takže nemůžu srovnávat, ale jakožto neznalec předloh ani doprovodných seriálů i tak můžu Jessicu všemi deseti prsty doporučit. Nebudete litovat a těsně před závěrem u šíleného úsměvu blondýnky vás úplně zamrazí v zádech – znak kvalitní podívané!
  • atmosféra
  • Ritter a sarkastická osobnost Jessicy
  • serializace
  • pomalejší rozjezd (v první polovině dílu se téměř nic nestane)
90 %
Mé hodnocení
ragelly

Plánujete dát šanci Jessice Jones? Nalákal vás popis děje nebo trailer? Nebo si raději počkáte na první reakce diváků, než se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře15zobraz všech 15 příspěvků
Lill

Lill

Prvá epizóda pozretá, nakoniec mi teda predstaviteľka Jessicy až tak nevadí.. Za mňa spokojnosť a snáď sa...
před 8 roky
Drunk_Queen

Drunk_Queen

První díl jsem viděla včera a pořád trochu váhám, jestli se pustit do dalšího. David (na kterého jsem se...
před 8 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Samozřejmě plánuju, ale s tímhle úspěchem herečky ve vážné roli si asi jen tak nezopakuje jednu...
před 7 roky
Další články k tématu