28. 11. 2015

Novinka pod lupou: Saints & Strangers

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Saint & Strangers
Žánr historický / dobrodružný
Stanice National Geographic
Premiéra 22. 11. 2015
Vysílání dvoudílná minisérie vysílaná ve dnech 22. a 23. listopadu
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Sledovanost pilotu: rating 0.26 a 1,28 milionu diváků

Kdo?

Tvůrci
Herci Anna Camp, Michael Jibson, Vincent Kartheiser, Ron Livingston, Natascha McElhone, Talanka Means, Brian F. O'Byrne, Kalani Queypo, Barry Sloane, Ray Stevenson, Raoul Trujillo

Ve zkratce

Příběh, který jde až za hranice historie vzniku Díkuvzdání a založení pilgrimksé plantáže. Minisérie sleduje postupné osídlování přistěhovalců – Pilgrimů, 102 mužů, žen a dětí, kteří se plavili na nákladní lodi na místo, které nikdy předtím neviděli. Z této skupiny jsou z poloviny Pilgrimové, věřící separatisté, kteří opustili své bývalé životy pro jediný cíl: náboženskou svobodu. Druhá polovina jsou dobrodruzi, kteří se více vyznají ve fyzické práci a objektivitě světa. Jejich hodnoty se často střetávají ve snaze osídlit novou kolonii. Kromě toho se musí vypořádávat také s místními domorodými kmeny.

Podobné seriály

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Pěkná historická minisérie, která by mohla zajímat především milovníky Západu a zájemce o historii USA. Sledujeme osidlování Nového světa a mnohdy komplikovanou komunikaci s domorodci. Všichni víme, jak to nakonec dopadlo, a to i přesto, že se obě strany částečně snažili jedna s druhou vycházet a uzavřít příměří. První polovina minisérie není moc akční, sledujeme spíše osidlování a návyky obou táborů. Druhá část podle ukázek již byla více dynamická a asi ukázala tu pravou rozepři, která vedla ke zbrojení proti Indiánům.Za sebe jsem ráda, že žiju v současnosti, úplně jsem byla v šoku, jak v seriálu každou chvíli někdo odpadl a zemřel, prostě z ničeho nic. Tenkrát to asi bylo běžné, byly těžké životní podmínky a malá znalost lékařství. Je super, že seriál neukázal jen tu pěknou stránku, ale nebál se ani škaredých záběrů a překvapivých úmrtí. Víc toho ale ani moc říct nejde. Je to klasická historická série, tam toho nejde ani moc enovativního vymyslet. Jak říkám, milovníci (americké) historie si ty tři hodiny čistého času užijí, pokud máte ale radši moderní kousky, nic ze Saints & Strangers vás neobohatí. Maximálně si můžete šplhnout v dějepise s nějakým tím zajímavým detailem, ke kterému byste se jinak nedostali. Je pravdou, že málokdy se mi při sledování seriálu stane, že si během sledování najedu na internet a vyhledám si další zajímavosti, třeba že na lodi Mayflower bylo za ty roky narozeno jen jediné dítě, které se ale nedožilo ani tří let…

  • věrohodné zobrazení
  • jazyk indiánů
  • pokud nejste fanoušci historie, nic vám to nepřinese
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zkoušeli jste již tuto minisérii? Jak vás zaujala?

Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Isabo1

Isabo1

Moc děkuji, že se tak vrháš snad na všechny novinky, máme tak lepší představu do čeho se pustit:-)
před 8 roky
ragelly

ragelly

Jen na ty anglické, není zač :)
před 8 roky
Další články k tématu