8. 1. 2016

Novinka pod lupou: The Shannara Chronicles

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Shannara Chronicles
Žánr drama / fantasy / dobrodružný
Stanice MTV
Premiéra 5. 1. 2016
Vysílání každé úterý večer
Předskokan Teen Wolf
Konkurence
Tipovačka

Sledovanost pilotu: rating 0.47 a 1,03 milionu diváků (dobrá)

Kdo?

Tvůrci Terry Brooks (předloha), Al Gough, Miles Millar
Herci Austin Butler, Poppy Drayton, Ivana Baquero, Manu Bennett, Aaron Jakubenko

Ve zkratce

Fantasy seriál podle románů Terryho Brookse. Příběh je zasazen tisíce let po zničení naší civilizace. Hlavními hrdiny jsou elfí princezna Amberle, poločlověk Wil a člověk Eretria. Ti se společně vydávají na dobrodružnou cestu, aby zastavili Démona od zničení Čtyř zemí.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Velmi příjemné překvapení. Mnoho znalců předlohy se bálo zpracování stanicí MTV, která se zaměřuje především na mladší diváky. Ti, co předlohu neznají, naopak měli obavy z toho, jestli může vzniknout na MTV kvalitní fantasy. Očividně může. Shannara je skvělou kombinací žánru fantasy a jeho zpřístupnění mladšímu publiku.

Již od první scény dokáže zaujmout. Osobně předlohu neznám, šla jsem tedy do pilotu tabula rasa. Ale rychle jsem se dokázala v příběhu zorientovat, stejně tak v postavách, kdo je kdo a jaký je jeho/její účel. Pak už jsem si jen užívala, jak příběh plynul. Původně jsem chtěla kouknout jen na první půlku staženého dvojdílu, nakonec jsem ale celou (dvou)epizodu nechala dojet do konce.

Amberle je perfektně zvolená hlavní hrdinka. Je krásná a na pohled nevinná, ale dokáže být opravdovou bojovnicí, což dokázala hned v pilotu. I ostatní herci jsou velmi dobře obsazeni. Především oceňuju Manu Bennetta. Jeho postava je perfektní, pro mě asi nejzajímavější ze všech. A herecký výkon taky není k zahození, rozhodně je o několik příček nad jeho mladším kolegou Wilem, který se povětšinou tváří jako vystrašená laňka.

Seriál se nebojí krve. Samozřejmě to není žádný Game of Thrones, ale i tak jde na MTV o dost odvážný počin. Výsledek masové vraždy od prvního poslaného démona mě bude dneska v noci asi strašit :-) I tak tam ale krvavé stříkance lítají po zdech vždycky, když jen někdo dostane facku.

Jediné, co mě mrzí, je to, že nevysvětlili, proč vlastně začal ten strom umírat zrovna teď.

Určitě Shannaru zkuste. Za to nic nedáte a i když nyní máte třeba obavy nebo předsudky, dost možná budete po hodině a dvaceti minutách odcházet velmi příjemně překvapeni.
  • dobré zpracování co do zpřístupnění fantasy mladšímu publiku
  • hudba
  • herecké obsazení
  • někdy je ta dramatičnost dovedená až moc do extrému
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Dokáže podle vás obstát a stát se hitem?

Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře39zobraz všech 39 příspěvků
sandokan555

sandokan555

tak som si pozrel vsetky 3(4) casti a vcelku hodnotim velmi kladne, jedine co mi maximalne vadi je Will ......
před 8 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

No oni ho obsadili, že je to hezká slavná tvářička. Na hraní by mohl zapracovat, ale připadá mi, že se ho...
před 8 roky
Monika7770

Monika7770

Mám za sebou šest dílů a jsem nadšená. Momentálně patří k mým nejoblíbenějším. Obsazení se moc povedlo,...
před 8 roky
Další články k tématu