8. 2. 2016

Novinka pod lupou: V.I.P. vraždy

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název V.I.P. vraždy
Žánr krimi
Stanice Prima
Premiéra 7. 2. 2016
Vysílání neděle, 20:15
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Sledovanost pilotu: –

O čem to je?

Úspěšná spisovatelka detektivek Klaudie Wolfová si u policie sbírá materiál na svou novou knihu. Na starost ji má mladý detektiv Tomáš Beran, kterému zvídavá, energická a sarkastická Klaudie leze dost na nervy, protože se ráda plete do vyšetřování v terénu a nabízí své bláznivé teorie a nezvyklá řešení z pohledu spisovatelky. Ačkoli se ti dva neustále dohadují, i přes své rozdílné názory a povahy se skvěle doplňují a společnými silami vždy rozluští hádanku, kdo spáchal vraždu.

Podobné seriály

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Už jsem stihla přečíst vaše první názory na profilu seriálů a teda musím říct, že já to nevidím zdaleka tak černě. Mám pár výtek, které následně uvedu, nicméně celkově musím přiznat, že ač nejsem příznivcem českých seriálů, zde mi sledování příjemně utíkalo a pilot si dokázal udržet mou pozornost.

Již od prvního momentu, kdy se hlavní hrdina dostane na scénu, si ukradne mé nedospělé pubertální srdce :D Výkonem sice prolézá s odřenýma ušima, snaží se být drsný a nepřístupný superhrdina, který svou práci bere až na smrt vážně. Doslova. Ale prostě vzhledově musím říct, že je Děrgel pro mladé divačky obrovský tahoun. Jeho dynamika s Norisovou funguje, a to i přesto, že hlavní hrdinka je o dobrých patnáct let starší než on.

Naprosto na pěst je matka hlavního hrdiny. Tohle snad ani není možný, jak sebestřetná a ignorantní tahle ženská je. Každá jiná by byla neskutečně pyšná, kdyby její synek vedl důležitý případ vraždy. Podobně debilní je také jeho kolega, který cokoliv vypustí z pusy, je nějaká urážka hrdiny. Dobrý, jednou, dvakrát. Když to slyšíte popáté během minuty, začne vás to neskutečně štvát. A bohužel to pokračuje celou první polovinu epizody. Ve druhé se raději postava už vůbec nevyskytuje, což je i přes mou oblibu Révaje plus.

Ten závěr byl samozřejmě naprosto k smíchu :D Vygradování příběhu ve zpomaleném záběru, to už jsem dlouho neviděla, úplně jsem se na chvíli přenesla do akčních seriálů z 80. let. Navíc chybělo klíčové vyústění, jak ti chlapi udrželi ty ženské na provaze a jak je odtamtud nakonec dostali.
  • hlavní představitel
  • slušné zpracování neojedinělé zápletky
  • vedlejší postavy
  • zpomalený záběr ve stylu akčňáků 80. let a nedokončení zápletky
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Na V.I.P. vraždy jsem se rozhodla podívat poté, co se mi na jedné sociální síti objevilo upozornění od samotné stanice. A rozhodně jsem si neřekla „To by mohlo být fajn!“, spíš se projevil můj obvyklý nezájem o českou tvorbu, ano, chtěla jsem se tomu seriálu vysmát a pak si spravit chuť u o pár minut později na Primě ZOOM vysílaného Vědecky prověřeno. Když jsem ve 20:16 viděla na Primě úplně poprvé upoutávku, napadlo mě, že se bude seriál nejspíš hodně podobat Castleovi. S výměnou pohlaví.Když ale skončilo primácké odpočítávání a objevil se samotný seriál, celý můj zážitek byl nakonec velmi nevýrazný. Během sledování se mi dařilo hlavně sledovat podobnosti s Castlem, ve zkratce, bylo jich požehnaně. Mezi podobnosti ale rozhodně nepatří hlavní dvojice. Jak už jsem poznamenala výše, mají vyměněné pohlaví, ale to není vše. Jak detektiv, tak spisovatelka mi přišli v 90 % času neuvěřitelně nesympatičtí a tím pádem zabíjeli jinak celkem přijatelnou podívanou / horší kopii Castlea / fajn oddechovku. Netuším, zda tohle kopírování bylo záměrem (ale úplnou nehodou, hádám, také nebylo), pokud bylo, tvůrcům to nevyčítám, ovšem kámenem úrazu pro mě zůstává hlavní dvojice. Ale ať už ji do svého finálního verdiktu zahrnu nebo ne, můžu říct, že V.I.P. vraždy nebyly tak špatné, minimálně ne tak, jak jsem čekala. Ale – dá se na kriminálce něco vůbec zkazit?

  • když si odmyslím hlavní hrdinku a hlavního hrdinu, postavy byly přijatelné
  • případ byl zajímavý
  • Castle (hledání podobností byla docela zábava)
  • Castle, Castle, Castle! (ano, uvádím ho i v plusech, ale musím ho dát i sem, víte, vážně bych měla celou epizodu trávit sledováním, jestli se něco nepodobá jinému seriálu?)
  • vrah (po odhalení se změnil z relativně normálního člověka v naprostého psychopata, nevím, ale tyhle obraty o 180 stupňů mě už nějak nebaví a takovéto výrazné změně moc nevěřím)
80 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Dokáže podle vás obstát a stát se hitem?

Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře26zobraz všech 26 příspěvků
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Jak jsem kdysi nakonec plánovala pokračovat ve sledování, tak jsem se k tomu nakonec dostala až dnes....
před 8 roky
milosh

milosh

Aktuální epizoda docela překvapila. Pachatel poměrně očekávaný, ale konec už moc ne. Spoiler - nepamatuju si...
před 7 roky
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Taky jsem docela koukala, musím říct, že až do titulků jsem nevěděla, jestli pachatele nakonec zatknou,...
před 7 roky
Další články k tématu