18. 3. 2016

Novinka pod lupou: Criminal Minds: Beyond Borders

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Dnes si představíme nové drama Criminal Minds: Beyond Borders, které je spin-offem dlouholetého veterána Criminal Minds.

Základní údaje

Název: Criminal Minds: Beyond Borders
Žánr: Drama / Krimi / Thriller
Stanice: CBS
Premiéra: 16. 3. 2016
Vysílání: středa od 22:00
Předskokan: Criminal Minds
Konkurence: Nashville (ABC), Chicago PD (NBC)
Tipovačka: Všechny týmy tipují prodloužení, ke kterému se přikláníte i vy s převahou 72 % hlasů.

Kdo?

Tvůrce: Erica Messer
Herci: Gary Sinise, Alana De La Garza, Daniel Henney, Tyler James Williams, Annie Funke

Ve zkratce

Zvláštní agent Jack Garrett vede jednotku FBI specializující se na zločiny spáchané americkým občanům v zahraničí. Ať už se do ciziny vydají za zábavou, prací nebo studiem, v případě, že se jim něco stane se agent Garrett a jeho tým vydává těmto nešťastníkům na pomoc. Pilotní test seriálu proběhl během jedné z epizod předchozí série seriálu Myšlenky zločince. Jedná se o již druhý spin-off k tomuto seriálu.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Původní Criminal Minds ani jiné dřívější spin-offy této kriminálky neznám, takže jsem si nebyla úplně jistá, do čeho jdu. Výsledek mě potěšil, seriál má velký potenciál stát se zajímavým epizodním počinem, který si diváci budou užívat každý týden. Koncept je zajímavý a můžu říct, že se s ním nesetkáváme desetkrát za sezónu. Jasně, v podstatě je to kriminálka jako každá jiná, ale od ostatních se odlišuje exotickými lokacemi, kde se příběh odehrává.

Američané cestují po celém světě, tvůrci tedy mají téměř neomezené možnosti a můžou vraždit a unášet nešťastníky mnoho (desítek) let, aniž by se začaly světové země příliš opakovat. V první epizodě jsme zamířili do Thajska, ale teda musím říct, že člověk aby se skoro bál vytáhnout paty z domu, protože nikdy nevíte, co vás za dveřmi může čekat :-) Když jste křehká dívka a už vás ani mladý statný chlap neuchrání, tak to už je vážně blbý.

Co se týče postav, nikdo mi není nesympatický, což je velké plus. Samozřejmě i zde máme tým, který už nemůže být očekávanější – hlavní hvězda, jeho chytrá potenciální milostná známost / nejlepší kamarádka, černoch, Asiat a geekovská holka při těle. Na koho jsme zapomněli? Jasně, určitě se časem ukáže, že někdo z nich je gay. Protože jak víme, asi všechny seriálové týmy musí vypadat přesně podle šablony. Ale nekritizuju (moc), říkám, nikdo mi nevadil, hlavní hrdina je sympaťák.

Docela jsem se bavila nad tím, jak tam všichni mávali iPhonem a zuřivě dělali ve zlomku vteřiny a v pohybu fotky, které byly vždy perfektně zaostřené a daly 1000× přiblížit, aniž by došlo ke ztrátě kvality, a ve výsledku byly kvalitnější než z kdejaké zrcadlovky. Neříkám, že mobilní fotoaparáty nepostupují kvalitně kupředu, ale tohle mě jako vášnivou fotografku opravdu pobavilo :-)
  • členové týmu
  • exotické lokace
  • je to prostě kriminálka
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Za sebe musím říct, že se mi pilot celkově moc líbil. Neměla jsem přehnaná očekávání, takže jsem zklamaná nebyla. Hned na začátku mě potěšilo, že se v seriálu na skok zastavil Dave Rossi a doufám, že v budoucnu nás ještě nějaké (klidně i takové malé) crossovery čekají.

Velmi kladně hodnotím také celý koncept. Zdá se, že v každé epizodě bude tým navštěvovat různé země, kde budou vyšetřovat přiřazené případy. Tentokrát se jednalo o podezřelé zmizení dvou amerických dívek, které byly na brigádě v Thajsku. V seriálu byl brán ohled na kulturu a zvyky země, zastoupen byl i jazyk a samozřejmě samotné okolí a místa. Uděláte si tak o dané zemi představu a poznáte ji o trochu lépe a dozvíte se třeba i něco zajímavého. Z tohoto pohledu se těším na poznávání dalších míst.

Vyhnout se však mohli asi jediné věci, a to klišé v podobně (zřejmě) mrtvého manžela jedné z hlavních hrdinek, která tímto byla poznamenána a ovlivněna. Vtipné na tom je, že stejný osud potkal i postavu, kterou tato herečka (Alana De La Garza) ztvárnila v loňském Forever.
  • mini crossover
  • poznávání zemí a jejich kultur
  • sympatické postavy
  • na seriál mohou koukat i ti, kteří nesledují Criminal Minds
  • znělka
  • v současné nabídce jsou i lepší krimi seriály
  • (zřejmě) mrtvý manžel
80 %
Mé hodnocení
gabik.029

Plánujete dát šanci Criminal Minds: Beyond Borders? Nalákal vás popis děje nebo trailer? Nebo si raději počkáte na první reakce diváků, než se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře15zobraz všech 15 příspěvků
šotek10

šotek10

Ve watchlistu mám tenhle seriál už delší dobu, hlavně kvůli Garymu. Tak snad se v nejbližší době najde...
před 8 roky
kacka.irena

kacka.irena

Ale jo, celkem to bylo dobrý. Na Criminal minds to nemá, spíš to vypadá na její lehčí odvar pro citlivější...
před 8 roky
Syrestesia

Syrestesia

Osobně z toho mám lepší pocit než z minulého spin-offu Chování podezřelých a zatím to hodlám...
před 8 roky
Další články k tématu