8. 3. 2016

Novinka pod lupou: Hap and Leonard

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Hap and Leonard
Žánr drama / akční / retro / černá komedie
Stanice SundanceTV
Premiéra 2. 3. 2016
Vysílání každou středu večer
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Sledovanost pilotu: 0.11 rating a 430 tisíc diváků (na Sundance dost dobrá)

Kdo?

Tvůrci Joe R. Lansdale (předloha), Nick Damici, Jim Mickle
Herci James Purefoy, Michael Kenneth Williams, Christina Hendricks, Bill Sage, Neil Sandilands, Jimmi Simpson, Pollyanna McIntosh, Jeff Pope

Ve zkratce

Seriál se odehrává v 80. letech ve fiktivním městečku LaBorde ve východním Texasu. Hap je bílý pracant nižší střední třídy, který v mládí trávil čas ve vězení za to, že odmítl jít do armády a sloužit vlasti během války ve Vietnamu. Leonard je černý homosexuál a veterán z války ve Vietnamu, který má lehké problémy s návaly hněvu. Dvojice dostane jedinečnou nabídku na rychlý výdělek. Stačí jen najít auto plné peněz, se kterými před lety sjela do vody dvojice kriminálníků.

Podobné seriály

Justified
Banshee
Fargo (atmosférou)

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Zajímavý seriál, takový rebelský. Trošku mi trvalo, než jsem se na začátku zorientovala, původně jsem myslela, že první scéna je současnost a další skok do minulosti, ne naopak. Samozřejmě mi tam pak neseděly postavy, které byly jiné než ty v autě :D Ale pak mi to došlo a od té doby to bylo jen lepší a lepší :D

Herci jsou suproví. Taky seriál hodně láká na slavná jména a má proč. Purefoy je ve své roli snad lepší než jako Joe Caroll a Williams ani trošku nezaostává. Oba mají perfektní chemii, která vás posadí na zadek (pokud už teda nesedíte, no). No a Christina, tak to je tutovka, ta je božská prostě všude. Moc se mi líbilo, jak seriál kombinuje akci, drama, romantiku, ale i humor. Rozhodně nejde o haha seriál, ale během pilotu se dobře bavíte právě díky postavám, které jsou skvěle napsány.

Samotný příběh sice není originální, ale myslím, že pro mnohé z nás bude i tak zábavné sledovat, kam se hrdinové ve snaze jednoduše zbohatnout na konci série dostanou.
  • herci
  • dobře napsané postavy, kterým nechybí smysl pro humor
  • závěrečná scéna whaaaat?!
  • megaúžasňákov­skoluxusňovsko­drsňovský růžový kalhoty té holky na konci
  • ze začátku lehce zmatené
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Hap a Leonard mají velký potenciál stát se podobně kultovním seriálem, jakým je Fargo nebo True Detective. První díl si sice zatím jen buduje jeviště pro budoucí představení, což naznačily ukázky z dalšího dílu, ale ani ten rozjezd není úplně marný. Purefoy s Williamsem jsou boží dvojka a prostě vás baví je sledovat i při takových blbých věcech, jako je nakupování.

Jasně, místy to je pomalý (moje oblíbená výtka), ale jsou typy seriálů, kde mi to nevadí. A tohle je zrovna jeden z nich. Atmosféra potřebuje na vybudování svůj čas a pokud jsou hluchá místa proložená místy zábavnými, dá se to snést.

Moje uši trpěly jižanským přízvukem. Už dlouho se mi nestalo, abych si musel hledat anglické titulky. Ale tady bych bez nich rozuměl tak každé páté slovo. Ovšem i tohle se dá započítat k plusovým bodům v rámci té správné atmosféry amerického jihu.
  • super duo
  • znělka
  • příslib věcí budoucích
  • ukázky z následující epizody strčily tu první do kapsy
  • v prvním díle se vlastně nic nestalo
80 %
Mé hodnocení
Fruiko

Dáte novince šanci? Dokáže podle vás obstát a stát se hitem?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
ufonka

ufonka

Tak to jste mě dostali. Už to jdu stahovat.
před 8 roky
IrmaVep

IrmaVep

Já na tuhle rubriku moc často nezabrousím (watchlist mám nacpaný až až), ale dnes jsem podlehla - může za to...
před 8 roky
ufonka

ufonka

Taky moc prosím o titulky, předem díky.
před 8 roky
Další články k tématu