18. 2. 2012

Piloty v sezóně 2012/13 (ABC)

Rok se s rokem sešel a zase tu máme nadílku pilotů. Začneme hezky podle abecedy. Pojďme se tedy podívat, co nás čeká za potenciální novinky na ABC...

DRAMA

666 Park Ave. (nadpřirozeno)

Drama o páru ze středozápadu, který se přestěhuje do New Yorku. Zde získají práci jako správci jednoho z nejstarších nájemních domů. Brzy však zjistí, že se v domě děje až příliš nadpřirozených věcí. Možná to bude tím, že v domě bydlí jen lidé, kteří uzavřeli smlouvu s ďáblem… Příběh je založený na motivech knihy od Gabriella Pierce.


Americana (soap opera)

Soap opera o slavném módním návrháři, jeho práci a rodině. Seriál má na starosti Michael Seitzman (North Country).


Antichrist (nadpřirozeno)

Drama o mladém astrofyzikovi, který zjistí, že jeho osudem není věda, nýbrž něco mezi nebem a peklem. Příběh se navíc odehrává v období prezidentských voleb a režie pilotu se ujal Roland Emmerich.


Beauty and the Beast (romantický)

Předělávka klasické pohádky o tom, jak se překrásná princezna zamiluje do odpudivé nestvůry.


Devious Maids (soap opera)

Drama založené na mexické předloze The Disorderly Maids Of The Neighborhood, vypraví o tom, jak skupina čtyř služek pocházejících z latinské Ameriky sní svoje sny při práci u bohatých rodin v Beverly Hills.


Gilded Lillys (soap opera)

Drama za kterým produkčně stojí Shonda Rhimes (tvůrce a scénaristka mnohých lékařských seriálů) se odehrává v roce 1985 v New Yorku. Vše se točí okolo prvního luxusního hotelu na tomhle místě. Proplétají se tu budou osudy majitelů, zaměstnanců, ale i stálých či náhodných hostů.


Gotham (napřirozeno)

Po vyřešení na první pohled neřešitelného případu zjistí New Yorkská policistka, že ve městě existuje ještě jeden svět neviditelný běžným lidem. Je plný magie, která obklopuje většinu New Yorských památek…


Last Resort (sci-fi thriller)

Sci-fi thriller od Shawna Ryana (tvůrce The Shield a Chicago Code) a scénaristy Karla Gajduseka (scénář k Dead Like Me) by se měl odehrávat v blízké budoucnosti, kde skupina námořníků na americké jaderné ponorce odmítne přímé rozkazy k odpálení jaderných hlavic. Místo toho zběhne a najde útočiště na jedné ze základen NATO, kde se vyhlásí za samostatný stát – nejmenší s jadernými zbraněmi.


Nashville (soap opera)

Rodinná soap opera o pozadí Nashvillské hudební scény. Sledujeme dvě hvězdy: jednu na samém vrcholu a druhou, která se teprve ke své nehynoucí slávě postupně škrábe…


Penoza (krimi)

Inspirováno nizozemským seriálem, ve kterém je vdova po zavražděném kriminálníkovi nucena přijmout roli svého manžela ve zločineckém syndikátu, jinak by mohlo její rodině hrozit smrtelné nebezpečí…


Scruples (soap opera)

Soap opera inspirovaná románem Judith Kranzové. Příběh se odehrává v pozdních sedmdesátých letech a sleduje osudy vdovy, která otevře módní butik v srdci Beverly Hills.


Zero Hour (thriller)

Podivnou hříčkou osudu se dlouhodobý redaktor dosti skeptického časopisu ocitne uprostřed největšího spiknutí na světě…

KOMEDIE

American Judy (single-camera)

Kosmopolitní žena se vdá. V tu ránu se ocitá na předměstí, kde jí to vůbec nesedne. Navíc se musí starat o nevlastní děti, vycházet s tchyní a jakoby toho nebylo dost, je tu ještě ex jejího manžela… V obsazení se můžeme těšit na Judy Greer.


Counter Culture (multicamera)

Komedie o třech sestrách společně provozujících klasické americké bistro v Západním Texasu.


How to Live With Your Parents for the Rest of Your Life (single-camera)

Polly, čerstvě rozvedená matka, se nastěhuje ke svým rodičům. Jsou jimi excentričtí Max a Elaine. Pár plný života, který nezná hranic…


Malibu Country (multicamera)

Po té, co ji její miláček, stará roková legenda, podvedl a připravil o většinu životních úspor, se Reba rozvede a odstěhuje se zpět do svého rodného Malibu. Tady se spolu se svými třemi dětmi zkouší vzkřísit svou dávno mrtvou pěveckou kariéru…


Only Fools and Horses (multicamera)

Komedie založená na britském formátu nám představuje dva bratry a jejich stárnoucího dědečka. Mají jednoduchý životní cíl. Stát se co nejrychleji milionáři. A na cestě za tímto cílem se neštítí žádného morálně-pochybného plánu…


Prairie Dog (single-camera)

Neil, naprostý suchar pracující v nejvíc cool firmě na světě, se stane obětí krádeže identity. Když zjistí, že si zloděj vytvořil mnohem zábavnější život než je ten jeho vlastní, najme si charismatického podvodníka, aby mu pomohl vylepšit život.


The Manzanis (multicamera)

Tvrdohlavá matka se spolu s manželem (italoameričan) a třemi dětmi přestěhuje do poklidné čtvrti na předměstí New Jersey, kde si hned ze svých sousedů udělají nepřátele…


The Smart One (multicamera)

Brilantní a úspěšná. Jenže nesnáší svou práci. Pracuje totiž pro svou tupou, ale o to více populárnější sestru. Bývalou královnu krásy, populární rosničku a nyní i starostku velkoměsta… V hlavní roli (jako ta chytrá) Portia de Rossi


The Unprofessional (multicamera)

Když se výkonná ředitelka jedné nadnárodní firmy z ničeho nic ocitne doma jako žena v domácnosti se třemi dětmi v pubertě, tak vůbec netuší, jak se k této své nové roli postavit.


White Van Man (single-camera)

Muž je nucen postavit své sny na druhou kolej a převzít rodinou údržbářskou firmu po svém otci… Natočeno na základě britského formátu.


Zatím nepojmenovaná komedie Dan Fogelana (single-camera)

Vše se točí okolo rodiny, která se přistěhuje do uzavřeného obytného komplexu. Brzy však zjistí, že všichni sousedé jsou mimozemšťani maskující se za lidi.


Co znamenají u komedií vysvětlivky single-camera a multicamera?

Single-camera: O všechnu práci se stará „jedna“ kamera. Záběry z různých úhlů jsou natáčeny zvlášť. Obvykle mají větší rozpočet a „filmovější“ ladění. Zástupci této skupiny jsou například Modern Family, The Office nebo Scrubs. Všechna dramata jsou točena tímto stylem.

Multicamera: Celá scéna se natáčí na víc kamer a pak se výsledek sestříhá. Díky tomu jsou náklady nižší a díly se natočí za kratší dobu. Většinou se točí ve studiu před živým publikem. Zástupci této skupiny jsou například Jak jsem potkal vaši matku, Přátelé či Teorie velkého třesku.

Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře46zobraz všech 46 příspěvků
ragelly

ragelly

Takže můžem začít uzavírat sázky :D Tyler Labine míří do Animal Kingdom (NBC)
před 12 roky
Fruiko

Fruiko

Takže držet palce, ať to natočí, aby to mohli vzápětí zrušit...
před 12 roky
tombik

tombik

Mně se tenhle program zamlouvá! Je tam scifi a to já rád :)
před 12 roky
Další články k tématu