22. 4. 2016

Grimm dostane zkrácenou sérii. Bude poslední?

Grimm dostane zkrácenou sérii. Bude poslední?

V letošní sezóně měla stanice NBC v podzimním programovém plánu devět dramat, z toho tři novinky a jednu minisérii. Už nyní je osm z těchto dramat prodlouženo pro příští sezónu. Je jasné, že ne všechny z nich se dočkají premiéry hned na podzim. To platí pravděpodobně pro pátečního veterána Grimma. Podle nejnovějších informací stanice dala seriálu prvotní objednávku na zkrácenou sérii o 13 epizodách a s vysíláním počká dost možná až na midseason.

Nejde přitom o konečné číslo, pouze o minimální počet s tím, že pravděpodobně počet objednaných dílů poroste. Zkrácená série byla objednána proto, aby stanice mohla lépe manipulovat se svým sezónním programem.

Posledních pět sérií Grimma obsahuje 22 epizod. I když jde o páteční seriál, vede si dobře se svou fanouškovskou základnou. Grimm letos zaznamenal pokles ve sledovanosti, průměrný týdenní rating mu šplhá na číslo 1.6 (vs. 2.0 loni). Nicméně jde stále o jedno z nejlepších pátečních dramat. Stanici jistě těší i fakt, že si seriál vede velmi dobře v zahraničí, což je při rozhodování o osudu seriálů obecně stále důležitější faktor.

Ještě před samotným prodloužením seriálu se herec David Giuntoli vyjádřil v tom smyslu, že (tenkrát potenciální) šestá série by pro drama mohla být poslední: „Jestli dostaneme šestou řadu, dost možná bude poslední. Půjde o první možnost, kdy naši scenáristé budou moct napsat konec. Jestli to tak opravdu bude, půjde o vzrušující jízdu se spoustou důležitých zvratů.“

Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře27zobraz všech 27 příspěvků
Case*Wawe*Make

Case*Wawe*Make

Na to, že má madam Harvard, by měla vědět, co je vtipné a co už je za hranicí. Ona má dost velké ego na...
před 7 roky
Yellow

Yellow

Pokud vím, tak studovala literaturu a nějaké malování, či co, já si to moc nezjištovala nějak důkladně....
před 7 roky
Case*Wawe*Make

Case*Wawe*Make

Kdyby děvenka, byla rozumná, tak by si přiznala, že to neumí a zkusila by dělat něco jiného, ale hold si...
před 7 roky
Další články k tématu