20. 5. 2016

Sezóna 2016/2017: Velký přehled

Náš programový přehled pro novou sezónu vrcholí. Všechny stanice již oznámily svá vysílací schémata, potvrdily zrušení, prodloužení seriálů a objednání novinek. Dnes se podíváme na to, kdo proti komu bude na podzim stát.

Sezóna 2016/2017: Velký přehled

Velký programový přehled pro novou sezónu vrcholí. Všechny stanice již oznámily svá vysílací schémata, potvrdily zrušení a prodloužení seriálů a objednání novinek. Dnes se podíváme na to, kdo proti komu bude na podzim stát.

Ještě než začneme s přehledem, máme pro vás úkol. Projděte si následující tabulky a zkuste se vtělit do amerického diváka. Kdybyste si měli vybrat, na co z nabídky koukat živě, jak byste si váš program sestavili? Které seriály byste upřednostnili před konkurencí? Ukažte nám v komentářích, jak vypadá váš vysněný program na celý týden!

Pondělí         8:00              8:30              9:00              9:30             10:00             10:30      
ABC Dancing with the Stars Conviction
CBS The Big Bang Theory Kevin Can Wait 2 Broke Girls The Odd Couple Scorpion
The CW Supergirl Jane the Virgin  –
Fox Gotham Lucifer  –
NBC The Voice Timeless

V pondělí nás čekají celkem tři novinky. Conviction a Timeless se postaví proti sobě a budou o přízeň diváků bojovat proti Scorpionovi. Supergirl zůstává v pondělí, ale tentokrát to bude mít na nové stanici o poznání těžší, pojede totiž proti svému bývalému silnému kolegovi The Big Bang Theory. Ředitel CW věří, že si udrží své stávající diváky, my o tom ale nejsme až tak pevně přesvědčeni…

Úterý         8:00              8:30              9:00              9:30             10:00             10:30      
ABC The Middle American Housewife Fresh Off the Boat The Real O'Neals Agents of S.H.I.E.L.D.
CBS NCIS Bull NCIS: New Orleans
The CW The Flash No Tomorrow  –
Fox Brooklyn Nine-Nine New Girl Scream Queens  –
NBC The Voice This Is Us Chicago Fire

V úterý se představí čtyři novinky, jedna komedie a tři dramata. Zajímavostí, která by nám bez přehledu úplně unikla, je to, že všechny tři novinky jsou nasazeny proti sobě! Bude to těžký boj, ale věříme, že vítězně z něj vzejde Bull, který si hravě poradí jak s komediemi na ABC, tak i se Scream Queens. Těžké to budou mít Agenti, které čeká přesun na desátou večerní, kde budou čelit silnému NCIS: NO a stejně silnému Chicago Fire. Agenti už si letos nevedli nijak extra a máme neblahé tušení, že v nové sezóně je čeká ještě větší propad.

Středa         8:00              8:30              9:00              9:30             10:00             10:30      
ABC The Goldbergs Speechless Modern Family Black-ish Designated Survivor
CBS Survivor Criminal Minds Code Black
The CW Arrow Frequency  –
Fox Lethal Weapon Empire  –
NBC Blindspot Law & Order: SVU Chicago PD

Na středu jsou nasazeny opět čtyři novinky, tentokrát na třech stanicích. Stanice se pokusí s novinkou Designated Survivor uspět v jednom ze svých nejproblematič­tějších časových slotů, ve středu od deseti hodin večer. Fox doufá, že Empire bude mít magický vliv na novinku Lethal Weapon, podobně, jak tomu bylo letos s Rosewoodem. Uvidíme, jestli reversivní po-skokanství vyjde i podruhé! Blindspot se přesunul na osmou hodinu, kde bude začínat večer pro NBC. Z celkového srovnání to vypadá, že bude mít poměrně těžké se prosadit, především v konkurenci Goldbergů a Survivora.

Čtvrtek         8:00              8:30              9:00              9:30             10:00             10:30      
ABC Grey's Anatomy Notorious How to Get Away with Murder
CBS The Big Bang Theory The Great Indoors Mom Life in Pieces Pure Genius
The CW Legends of Tomorrow Supernatural  –
Fox Rosewood Pitch  –
NBC Superstore The Good Place Chicago Med The Blacklist

Čtvrtek a pět novinek, dvě komedie a tři dramata. CBS začne svůj čtvrteční program až od listopadu, nicméně do té doby zde pojede fotbal, který je pro ostatní stanice ještě větší konkurencí než Big Bang a spol. Notorious následuje silné Chirurgy, takže by mohl mít šanci na úspěch, stejně jako The Great Indoors po TBBT. Blacklist by si mohl ustálit stálé publikum, nemá zde až tak nepřekonatelnou konkurenci, jak by se na první pohled mohlo zdát.

Pátek         8:00              8:30              9:00              9:30             10:00             10:30      
ABC Last Man Standing Dr. Ken Shark Tank 20/20
CBS MacGyver Hawaii Five-0 Blue Bloods
The CW The Vampire Diaries Crazy Ex-Girlfriend  –
Fox Hell's Kitchen The Exorcist  –
NBC Caught on Camera With Nick Canon Grimm Dateline NBC

Pátek bude velmi zajímavý, ostatně jako každý rok. Máme zde dvě skriptové novinky, MacGyvera na CBS a Exorcistu na Foxu. Druhý zmíněný to bude mít proti Havaji a Grimmovi hodně těžké. MacGyver naopak nemá moc velkou konkurenci, takže by mohl páteční večer v rámci jeho vražedných vlastností (všichni jdou ven za zábavou) teoreticky válcovat. Navíc páteční požadavky na CBS nejsou extrémně vysoké, The Amazing Race zde přežívá s ratingem kolem 1.0, stejně jako Hawaii (1.1) a Blue Bloods (1.2).

Neděle         8:00              8:30              9:00              9:30             10:00             10:30      
ABC Once Upon a Time Secrets & Lies Quantico
CBS NCIS: Los Angeles Madam Secretary Elementary
The CW  –
Fox Bob's Burgers The Simpsons Son of Zorn Family Guy  –
NBC Fotbalová liga

Neděle se nese ve znamení stálic, čeká nás poze jedna novinka, hraně-animovaná komedie Son of Zorn. Slot po Simpsonech je dost dobrý, zvlášť když přičteme v úvahu to, že na podzim jede před začátkem primetimu fotbal, který všechny nedělní komedie Foxu výrazně boostuje. Horší to bude s Elementary, případně i NCIS: Los Angeles. Pokud bude první zmíněný předvádět stejné výsledky jako letos na jaře (0.8), budou se s ním muset začít fanoušci pomalu loučit. Pokud ale máme tipovat veteránského odpadlíka, který se rozloučí v následující sezóně, tak u CBS sázíme na NCIS: Los Angeles. Ale uvidíme, třeba nakonec ještě tato v našich končinách populární kriminálka překvapí a své konkurenci vytře zrak!


Tak povídejte, jak by vypadal váš sledovací plán, kdybyste bydleli v USA a koukali se na seriály přímo během jejich vysílání v televizi? Jak to po pohledu na tabulky vidíte vy? Komu věříte a kdo naopak propadne?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
TerriEstrabao

TerriEstrabao

Po: Kryje se mi Lucifer a Jane the Virgin, takže nevím. Út: Dala bych šanci American Housewife a určitě...
před 7 roky
Martin Král

Martin Král

Po: Supergirl, Lucifer Út: NCIS, Agents of S.H.I.E.L.D. St: Arrow, Freqency, Designated survivor Čt:...
před 7 roky
Vachisek

Vachisek

Pondělí: Supergirl, Lucifer, Scorpion Úterý: Flash, Agents of Shield Středa: Arrow, Empire, Chicago...
před 7 roky
Další články k tématu