22. 5. 2016

Trailery na novinky CBS 2016/2017

Je to tu! Dlouho očekávané trailery na podzimní novinky. A co víc, rozpitvali jsme je pro vás na jednotlivé snímky a pěkně jsme jim to dali vyžrat. Startuje nová tipovačka KDO PŘEŽIJE a my odhalili naše první tipy!

Upfronts za námi a na nás tu čeká spousta trailerů. Stejně jako v minulých letech, tak i letos organizujeme velkou tipovačku KDO PŘEŽIJE. Všichni, kdo se v minulých kolech zúčastnili, musí uznat, že to minimálně všechno to rušení a obnovování zpestřilo. Vyhodnocení se nám trochu zaseklo, protože ještě není úplně znám osud všech seriálů, ale to nám nebrání pustit se do rozboru osudů těch nových.

Tipněte si kdo přežije

V první tipovačce hrálo téměř 400 lidí, druhý rok 1120, třetí rok 1700 a letos téměř 2500! Jako vždy, ani letos nikdo netrefil vše.

Pokud vám bylo loni líto, že jste prospali start, tak letos máte šanci tuto osudovou chybu napravit.

Tipněte si KDO PŘEŽIJE a ukažte, že máte lepší odhad než SerialZone a vaši soupeři…

Jít na tipovačku →

Pravidla zůstávají stejná jako v minulých letech, ale to už se dočtete přímo na stránkách tipovačky. Po uzavření (na konci léta) opět zveřejníme tipy všech týmů + vaše zprůměrované tipy, jako hlas lidu. Uvidíme, kdo letos svoji křišťálovou kouli vyleštil nejlépe.

CBS pro tuto sezónu objednala o jeden seriál víc než loni – 8 (oproti loňským 7), z toho u 7 zveřejnila trailery. Loni jsme tipovali u 6 seriálů, zbylé se o slovo přihlásily až v midseason. O seriálu Doubt se zatím nic bližšího neví. V našem výběru jsou 3 komedie a 4 dramata. Na straně komedií se dočkáme další komedie s expřítelem Mattem LeBlancem, návratu jednoho komika a návratu jednoho horala. Celkově se komedie CBS zaměří na střet světa staré a nové generace a na problémy lidí ve středních letech.

Na straně dramat to o moc pestřejší není – vede zde téma geniality v ústřední roli, které stanice procpala hned do 3 ze 4 svých novinek. Ať už jde o právníka Bulla, mladého MacGyvera nebo mladého multimiliardáře vedoucí sci-fi nemocnici. Jedinou trochu jinou novinkou je midseason kriminálka Training Day, seriálový reboot stejnojmenného filmu pod palcem Jerryho Bruckheimera. Poslední novinkou je pak právnické drama Doubt, ke kterému ale stanice ještě nezveřejnila ani trailer ani plakát.

ragelly

ragelly: Myslím, že novinka má šanci zaujmout. Je to opět to samé jako přes kopírák, což se ale lidem pořád ještě hodně líbí. Hlavním tahounem je charismatický hrdina, který všechno ví, všechno zná, je jasně nejlepší a okolní svět ho irituje. Přesto nějakým záhadným způsobem neustále převládá jeho zlaté srdce, které pomáhá ostatním v nouzi. Viděli jsme to u House, viděli jsme to u Perryho Coxe, v poslední sezóně namátkou u Rosewooda nebo Lucifera. Je to ten typ odlehčeného dramatu, který je prostě v módě.

Tip: Silný časový slot a silný herec, takže prodlouží.

Fruiko

Fruiko: Tuctovka. Klasická CBS, ničím extra nenadchne, ale zároveň ani neurazí. Pan doktor je přiměřeně drzý, aby se to udrželo v mezích otravnosti. Hodně bude záležet na tom, jakou natáhnou dlouhodobou linku, z traileru to zatím není příliš zřejmé, ale jako case of week, by to mohlo fungovat.

Tip: Bude záležet na slotu, ale pro mě za mě, ať to klidně prodlouží.

Seraphine313

Seraphine313: Pravděpodobně nepřímá recyklace Lie to Me a přímá recyklace Mentalisty. Méně policistů, více právníků, více techniky. A to možná seriál trochu sráží. Namísto psychologického dramatu sedíme před monitorem a nálepkujeme jednotlivé osoby. Seriály tohoto typu osobně mám rád, ale v tomto případě se mi to začíná už trochu zajídat. Přijde mi to celé neučesané s příliš velkým množstvím postav na to, aby vynikla ta hlavní.

Tip: A jak s obnovením? Tak tady na nějakém názoru moc nezáleží. Obnovení je díky umístění mezi NCIS a NCIS: NO naprosto jasné. Ale to by bylo jasné u každého trochu lepšího seriálu v tomhle timeslotu.

ragelly

ragelly: Tohle že má jet po Big Bangu? Ach bože, kam ten svět spěje. Přijde mi to jako jedna z řady nepovedených a po první řadě zrušených komedií na TBS nebo na TV Land. Vlastně je to hodně podobné Men at Work nebo Sullivan & Son. Skupina rozmazlených spratků, kteří nemají ani špetku zodpovědnosti, a jako protipól chlap, který právě vylezl z pralesa. Nevím, které straně fandit, obě bych zabila.

Tip: Slot po TBBT mě nutí tipovat prodloužení. Osobně bych to ale zařízla ještě před premiérou.

Fruiko

Fruiko: No. Alespoň o tom pořád můžu napsat, že to strčí všechny letošní komedie ABC do kapsy. Ale ne že bych to bylo nějak dobrý. Skoro vypadá, že si CBS chce vybudovat svého Last Mana na páteční večery, protože co si budeme povídat. Vypadá to dost podobně.

Tip: Zruší, pokud se z toho fakt nestane specialita pátečních večerů.

Seraphine313

Seraphine313: To je jako… Men at Work, akorát s teenagery. Míchá to v sobě komickou ultrakorektnost („You're not supposed to say that!“), rozmazlenost millenials, kulisy poloviny sitcomů na CBS… je to mišmaš a já se divím, jak je možné natočit seriál s třemi teenagery, dvěma dospělými, dvěma stoly a třemi notebooky. Záměrně říkám seriál, protože komedie to nebyla ani omylem.

Jo, ten kontrast starého zkostnatělého a mladého (nechci říct tupého, ale tupého) světa je vidět na první pohled. Je přehnaný až běda. Ale pořád zde bylo o dva vtipy víc než v Kevin Can Wait.

Tip: Bojím se slotu po TBBT. Ten znamená téměř vždy obnovení. The Millers, The Odd Couple, Life in Pieces… všechny tyto seriály byly obnoveny z postbigbangov­ského timeslotu ve zlatém období jejich předskokana. Že by do čtvrtice všeho dobrého? Tipuju, že jo. Stanice si už nemůže dovolit podobné přešlapy jako v případě Roba.

ragelly

ragelly: Král komedie je zpátky? Hm, mám podezření, že dnešní mladá generace absolutně netuší, kdo ten týpek je. Upřímně jsou ty CBS komedie hodně slabé, loni to bylo alespoň trošku originální (anděl, čtyři příběhy v jednom), letos je to jeden chlápek ve středních letech za druhým. Absolutně nezajímavá novinka.

Tip: Zruší, ani 1,5měsíční následování TBBT to nezachrání.

Fruiko

Fruiko: Pořád je to lepší než všechny komedie na ABC. Dokonce jsem se i mírně pousmál. Vypadá to jako stará klasická sitcomová škola, která si vystačí s málem. Takový sitcom tu už dlouho nebyl, možná to bude ale tím, že doba sitcomům již moc nepřeje.

Tip: No nevím jestli na takovéhle sitcomy je ještě v dnešní době místo. Zruší.

Seraphine313

Seraphine313: A opět je tu komedie, u které se absolutně rozchází můj vkus a vkus amerických diváků. Za celý trailer jsem se jen jednou pousmál a zbytek doby cítil trapně. Nevím, jak se cítili diváci smějící se ve studiu, ale tipuju to na ten pocit, kdy se smějete vtipům svého otce jako pominutí, abyste z něj vymámili prachy na páteční chlastačku.

Vážně netuším, co si slibuje CBS od komedie, jejíž ústřední scénou je snaha dvou dospělých vylít misku kečupu. Tohle mi přijde jako mrhání timeslotem a mrhání penězi.

Tip: Hodně těžký tip. Big Bang paradox indikuje prodloužení. Po prvním měsíci se ale Kevin přesouvá na začátek večera a tam (doufám) totálně vybuchne. Takže zrušení. Je jen škoda, že kvůli nasazení dvou novinek na osmou pravděpodobně zařve sledovanost 2 Broke Girls a The Odd Couple.

ragelly

ragelly: MacGyver je vážně MacGyver. Jako bych sledovala trailer na seriál z 80. nebo 90. let. Kdy už se stanice konečně poučí, že recyklování legend z minulého tisíciletí nikdy nekončí dobře?

Tip: Zruší, lidi se nechytnou.

Fruiko

Fruiko: Tohle je špatný. Herec je špatný. Nápad je recyklovaný, ale prostě… já se na to musím koukat! Protože miluju když někdo postaví z plynu do zapalovače a zápalek napalm. Je to takový Scorpion v offline světě. Takže guilty pleasure na druhou.

Tip: Totální blbosti jsou vždycky imunní. Prodlouží.

Seraphine313

Seraphine313: Prostě… proč? Co má tohle společného s Macgyverem? Vždyť je to jen naleštěné nic, o klukovi, co je agentem. Víc než Macgyvera mi to připomíná jeden seriál z šedesátých let, co jsem kdysi zakládal… to je jedno. Tohle mě rozhodně nepotěšilo, navíc, když ze strany CBS, která tohle pokládá za projekt roku, přišlo rozhodnutí o nasazení v pátek…

Tip: První díl bude mít brutální, no ne možná brutální, spíš nadprůměrnou sledovanost, pak to klesne. Osobně tipuji zrušení, na YouTube jde sice o jeden z nejsledovanějších trailerů, jde taky ale o jeden z nejnenávidě­nějších trailerů.

ragelly

ragelly: Excuse me, I have a candy to crush :D OK, to mě pobavilo, jinak to vypadá jako The Odd Couple + tři rozmazlené děti. Doufám, že se budou hodně vztekat, to jim budu z celého srdce přát.

Tip: V dnešní době komedie na CBS nemůže uspět bez Big Bangu. Takže zruší.

Fruiko

Fruiko: Sorry Matte, ale dotáhl jsi to na ABCčkovskou kvalitu. To myslím mluví za vše. Co byste taky čekali od seriálu, který vykrádá internetové meme, aby z nich udělal vtip.

Tip: Zruší a ani Matt to nezachrání.

Seraphine313

Seraphine313: Ze začátku to vypadalo jako další nudný rodinný sitcom v levných kulisách. Jenže pak mě to začalo docela bavit. Ne sice tak, že bych se na to díval, ale v porovnání s ostatními komediemi, které Velká pětka nabízí, je to určitě někde v horní polovině. Matt LeBlanc docela válí a i ty vtipy v jeho podání jsou tak nějak vtipnější. Parodie na millenials? Lehce přehnaná, ale neskutečně pravdivá.

Tip: Obávám se, že bude trpět kvůli timeslotu za Kevin Can Wait. Tohle je přesně seriál, který by se hodil za Big Bang. Škoda. Možná to ještě během sezóny CBS zpřehází, tady by totiž obnovení docela slušelo. Bohužel bez nějakého většího boostu to asi nepůjde, takže očekávám zrušení.

ragelly

ragelly: Víc na city už tento trailer hrát nemůže. Já jakožto asi nejztracenější případ v celých dějinách televizního průmyslu musím opět přiznat, že to na mě zafungovalo skvěle, dokonce se mi ke konci traileru mírně zamlžilo před očima. Je to opět téma, které jsme tu viděli tisíckrát (vzpomeňme na letošní Second Chance, jen bez sci-fi složky, nebo třeba Scorpion). Ale mě mají naháknutou jak rybu na udici.

Tip: Prodlouží, na CBS mají tyto seriály v oblibě.

Fruiko

Fruiko: Nudááá. Nadšený milionář, otrávený doktor. Spousta geekovin v nemocnici. Furt ale nuda. A to i když se snaží ždímat city s miminkem, rakovinou a dalšími genetickými nemocemi.

Tip: Zruší.

Seraphine313

Seraphine313: O tomhle vůbec netuším, co si myslet. Jako vážně. Trailer vypadá jako jedna velká reklama na nemocnici, která dělá věci ne z říše sci-fi, ale z říše fantasy. To přijde divné jenom mně, že nemocnice, jejíž stavba a vývoj všech zařízení uvnitř by stál několik ročních rozpočtů středně velkého státu, léčí jen několik málo lidí a zaměstnává desítky „nejlepších mozků světa“? Kolik stojí léčba? Kdo ji platí? To opravdu nikdo neví, jak funguje zdravotnictví? Nebo to spíš lidé nechtějí vidět a chtějí se nechat unášet pozlátkem, že přeci nejdůležitější je vyléčit tu malou holčičku a radši ať sklapnu?

Tip: Loni jel Life in Pieces po TBBT a Mom po něm. Letos se role obrátí a Life in Pieces se posune za Mom tam, kde byl loni Angel from Hell. No a za ně, kde loni NIKDO nesledoval Elementary a Rush Hour, tam bude Pure Genius. Vidím to na Pure Cancellation.

ragelly

ragelly: Možná je to tím, že jsem právě dokoukala Shield, ale hlavní hrdina mi hodně připomíná Vica, možná v mírně lehčí verzi, protože jeho cílem je primárně jít proti konvencím kvůli spravedlnosti, ne kvůli vlastnímu zisku. Ale i tak to bude show o zlobivém hrdinovi a jeho nečekaném přátelství s nováčkem. Vypadá to lépe než MacGyver, ale z dramat se mi víc líbil Bull a Pure Genius.

Tip: Bude záležet na timeslotu, ale jsem spíše pro zrušení.

Fruiko

Fruiko: Musím uznat, že se snaží. Fakt moc, super kamera, super obsazení, použitelná zápletka, dokonce to ani nevypadá lacině (no taky to „platí“ Jerry), ale i tak tomu něco chybí.

Tip: A to něco nejspíš zaviní to, že to zruší.

Seraphine313

Seraphine313: Nebýt to bráno jako reboot filmu a nenést si to břímě značky a očekávání a srovnávání, byl by to pravděpodobně nejlepší seriál, který letos CBS nabídne. V tomhle případě moc nechápu, proč stanice odkládá seriál na midseason (možná proto, že nechce tak brzo po neúspěchu Rush Hour opakovat typově podobnou kriminálku).

Tip: Záleží na timeslotu, ale midseason/letní kriminálky většinou ruší. Tohle navíc vypadá dost draze. I kdyby se to nakrásně do programu dostalo, z timeslotů, které by to mohlo dostat, přicházejí v úvahu jen dva, ve kterých by se mohl dočkat obnovení – po Criminal Minds místo Code Black a po NCIS místo Bulla. První obdrží pouze v případě, že Code Black nějak vybuchne, druhý na 99 % nedostane. Všechno zbylé pro něj bude těžké, a proto tipuju zrušení.

Jak to vypadá celkově

 
ragelly
Fruiko
Seraphine313
Výsledek
Bull
The Great Indoors
Kevin Can Wait
MacGyver
Man with a Plan
Pure Genius
Training Day
Celkem
2 prošly
5 neprošlo

Letos nám CBS připravila o jeden seriál víc a my jí o jeden negativní tip víc. Shodně tipujeme 3 zrušení a jedno obnovení, přičemž v tipech nejsme úplně milosrdní. Fruiko i Seraphine313 věří v obnovení pouhých 2 seriálů, ragelly 3. Celkově předpovídáme obnovení 2 a zrušení 5 seriálů.

Jít na tipovačku →


Jak se vám líbí trailery? Souhlasíte s našimi tipy? A už máte odtipováno?

Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře23zobraz všech 23 příspěvků
Motna

Motna

Tipuju pro prodloužení: Bull, The Great Indors, MacGyver a Man with a Plan. Celkově mě nejvíc zaujal Man...
před 7 roky
peta2q

peta2q

Zo všetkých ma zaujal len Bull, aj to len preto že Michaela mám veľmi rada :) tie komédie mi prišli ako zlý...
před 7 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Mně to připadá, že všechny komedie na seznamu napodobují Last Man Standing, ale aby se vyhnuli žalobě, každý...
před 7 roky
Další články k tématu