29. 6. 2016

Novinka pod lupou: The Secret

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: The Secret
Žánr: Drama / Romantický / Krimi / Minisérie / Podle skutečné události
Stanice: ITV
Premiéra: 29. 4. 2016
Vysílání: od 29. dubna do 20. května každý pátek večer
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Stuart Urban
Herci: James Nesbitt, Genevieve O'Reilly, Laura Pyper, Glen Wallace, Jason Watkins

Ve zkratce

Colin Howell je uznávaný místní lékař v městečku, kde je víra v Boha, pravidelné návštěvy kostela a posvátnost manželství stejnou nutností jako samotné dýchání. Se svou manželkou čekají narození dalšího potomka, přesto se Colinovi zkomplikuje život, když si začne milostnou aféru s manželkou jiného, místní učitelkou na základní škole Genevieve O'Reilly. Jejich vztah vyjde najevo, nicméně církev je donutí aféru rozbít a prosit za odpouštění své drahé polovičky. To však netrvá dlouho a na mysl milencům přijde šílený plán. Rozhodnou se své polovičky zabít a naaranžovat jejich smrt tak, aby to vypadalo, že šlo o sebevraždu.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

K pilotu jsem přistupovala bez jakékoliv znalosti obsahu. Netušila jsem, o čem to má být, a byla jsem obrovsky překvapená. Minisérie si vás dokáže získat od první chvíle. Nádherné prostředí, skvělá hudba a především prvotřídní herecké výkony v čele s Nesbittem. Je to retro, ale parádní retro, které vás ani na chvilku nezačne nudit. Je jedno, jestli jste věřící, jestli jste ochotni odpustit nevěru, nebo zda prostě jen chcete příjemné drama na zkrácení letních večerů. Tento seriál dokáže zaujmout široké spektrum diváků, kteří by si jej možná bez doporučení ani nepustili.

Byla jsem opravdu velmi mile překvapená. Dokonce mě příběh zaujal natolik, že jsem si pilot pozastavila a šla jsem si vyhledat více informací, protože hned v úvodu bylo zmíněno, že jde o příběh podle skutečných událostí. Moc se mi líbí, že se televize vracejí ke spoustě zajímavých kriminálních i právnických případů. Máme tak šanci dozvědět se něco skutečně nevšedního. Troufám si říct, že bez The Secret bych o této dvojici nikdy neslyšela, přitom je to pro mě opravdu zajímavé (ale nic si z toho nevyvozujte :D ).

Jak už jsem řekla, funguje tu všechno. Pilot je takovou představovačkou postav, k samotné akci nedojde, ale už se nemůžu dočkat, až minisérii zhlédnu celou a uvidím, jak se vztah hrdinů dál vyvíjel. Nesbitta mám čím dál raději a vůbec mi nevadí, že ho vídávám v každém druhém britském pilotu, na který se divám.
  • nebude žádné pokračování
90 %
Mé hodnocení
ragelly

Plánujete dát novince šanci? Nalákal vás popis děje nebo trailer? Nebo si raději počkáte na první reakce diváků, než se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
Koldik

Koldik

Vypada to zaujimavo, ale nestiham. Toto budem musiet ozeliet.
před 7 roky
Destinytte

Destinytte

Tak jsem na to mrkla a super!
před 7 roky
Mik

Mik

Teď sem to skoukl a ten začátek mi je strašně povědomí. To už určitě někde bylo. Jinak Nesbitt opět výborný...
před 7 roky
Další články k tématu