9. 7. 2016

Game of Thrones: Teorie fanoušků se stala skutečností

Game of Thrones: Teorie fanoušků se stala skutečností

Jon Sníh. Bastard ze Zimohradu, lord velitel Noční hlídky a teď dokonce i král Severu… a taky jedna z nejdiskutova­nějších postav seriálu Game of Thrones (Hra o trůny). Oficiálně byl až dosud synem lorda Eddarda „Neda“ Starka a neznámé ženy. Mnozí fanoušci však této verzi nevěřili, a tak vzniklo v průběhu let několik fanouškovských teorií o Jonově původu.

V poslední epizodě 6. série s názvem Vichry zimy jsme se dočkali flashbacku z Věže radosti a dozvěděli jsme se, že Jonovou matkou je lady Lyanna Stark. Na druhou stranu o Jonově otci jsme se moc nedozvěděli. Někteří fanoušci tvrdili, že otcem Jona Sněha je král Robert Baratheon, snoubenec Lyanny Stark. Jiní tvrdili, že Lyanna měla incestní vztah se svým bratrem Nedem, podobně jako Cersei a Jaime Lannisterovi. Ale většina fanoušků roky věřila v teorii R+L=J, podle které je otcem Jona Sněha princ Rhaegar Targaryen.

I když nám tvůrci v poslední epizodě nepotvrdili, kdo je Jonovým otcem, stanice HBO zveřejnila diagram vztahů jednotlivých postav. Diagram oficiálně potvrdil teorii R+L=J. To znamená, že Jon je napůl Stark a napůl Targaryen. On ovšem pravdu o svém původu nezná, ovšem jako poloviční Targaryen a král Severu by si mohl dělat nárok na Železný trůn. Na něm teď sedí královna Cersei Lannister a trůn chce získat i Jonova teta, princezna Daenerys Targaryen. Jak a jestli Jonův původ ovlivní události v Sedmi královstvích, zjistíme až příští rok.

Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
patrik1177

patrik1177

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře25zobraz všech 25 příspěvků
La.Volpe

La.Volpe

Prý dostane linku Aegona a dobyje Bouřlivý konec. To by bylo takové stylové vzít domov Roberta Baratheona,...
před 7 roky
abbs

abbs

Juchů konečně nějaké potvrzení, teď si ještě budeme muset počkat, než nám to potvrdí...
před 7 roky
spike

spike

Pokud se Rhaegar a Lyanna tajně vzaly tak by měl větší právo na trůn Jon a hlavně by nebyl bastard, ale...
před 7 roky
Další články k tématu