23. 7. 2016

Comic-Con 2016: The Good Place

Comic-Con 2016: The Good Place

V nové komedii stanice NBC se Eleanor Shellstrop (Kristen Bell), kterou srazí kamion s reklamou na podporu erekce. Poté kvůli omylu získá identitu někoho jiného a dostane se do posmrtného života, na „Dobré místo“, kterému šéfuje Michael, něco jako bůh.

Na Comic-Con dorazili Kristen Bell a Ted Danson a tvůrci Mike Schur a Drew Goddard.

Ještě předtím, než Schur napsal scénář k The Good Place, sešel se s tvůrcem seriálu Lost (Ztraceni) Damonem Lindelofem, aby s ním probral, zda vůbec existuje šance, že by z jeho nápadu mohl být seriál. Ale byl to právě on, kdo si myšlenku ženy, co se dostane do nebe, zamiloval. Schur si sice nebyl jistý úspěchem, protože The Good Place si zakládá na konceptu a je víc serializovaný než ostatní komedie, ale Lindelof ho ujistil, že by to neměl být problém. Schurovi pak doporučil Drewa Goddarda, který psal scénář k loňskému hitu, filmu The Martian (Marťan).

V rozhovoru potom Ted Danson přiblížil prostředí, kterému jeho seriálová postava šéfuje. Michael prý řídí komunitu 322 lidí. Sám je ale prý jen architektem blízkého sousedství (přičemž DObré místo tvoří víc takových sousedství) a snaží se, aby bylo všechno perfektní. Je kvůli tomu ve velkém stresu, protože to je jeho první pokus. Sám se ale cítí spíš jako střední management.

Hlavní zápletka seriálu prý podle Kristen Bell bude ta, že Eleanor žila na Zemi jistým způsobem života, který ji měl dostat na Špatné místo, ale protože se dostala na Dobré místo, její styl života se úplně neslučuje s tím, který se na Dobrém místě praktikuje. Rozhodnutí, které udělala ve svém životě totiž budou mít zásadní vliv na její posmrtný život.

Každá epizoda navíc bude nejen zábavná, ale i bude mít výchovný efekt – postavy se dostanou před nějaké dilema, které budou muset vyřešit. A na konci každé epizody pak bude čekat obrovský cliffhanger. Mike Schur nechtěl příliš prozrazovat o ději, protože prý vymyslet zápletku, kterou na konci obrátíte, zabere spoustu času a opatrného plánování.

Minizajímavosti:

  • Pokud se z The Good Place stane hit, prohraje Mike Schur sázku s Damonem Lindelofem o láhev drahého šampaňského.
  • Na Dobré místo se dostane prý jen asi každý pětistý zemřelý.
  • Když už sem přijde, má na sobě to samé oblečení, ve kterém umřel.
Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
verunkawrath

verunkawrath

Obsazení je určitě fajn,takže rozhodně koukat budu.
před 7 roky
Mik

Mik

Kristen Bell mám rád, takže seriál šanci rozhodně dostane. Podle popisu to vypadá slušně, ale takových...
před 7 roky
24ron24

24ron24

Kristen som od Heroes nevidel a trailer vyzeral sympaticky, tak by som tomu možno dal šancu.
před 7 roky
Další články k tématu