29. 7. 2016

Českou televizi na podzim ovládnou zahraniční seriály

Českou televizi na podzim ovládnou zahraniční seriály

Česká televize představila zahraniční seriály, na které se televizní diváci můžou těšit. Půjde především o evropskou (britskou) tvorbu, nicméně nebude chybět ani čtvrtá série populárního dramatu Homeland.

Novinkou ve vysílání České televize se příští rok stane jeden z nejvýraznějších evropských seriálových počinů o politice a její provázanosti se světem médií, Borgen (Vláda). Drama o cestě charismatické političky Birgitte Nyborg na post premiérky Dánska získalo mnoho ocenění včetně ceny britské televizní akademie.

Politický podkres má také diváky a kritikou oceňovaný špionážní seriál Homeland (Ve jménu vlasti). Čtvrtá řada tohoto kultovního seriálu sleduje agentku Carrie Mathison, která je nově šéfkou stanice CIA v Afghánistánu.

Se čtvrtou řadou se vrací i výpravný retro seriál Mr. Selfridge (Pan Selfridge), který líčí vzestupy a pády majitele prvního velkého obchodního domu v Londýně na počátku 20. století. Fanoušci se můžou těšit také na poslední, šestou řadu seriálu britské stanice ITV, Downton Abbey (Panství Downton). V závěrečné sezóně, která uzavírá osudy šlechtické rodiny Crawleyových a jejich služebnictva, se vrátí i některé figury z předchozích řad a dojde na pár velkých zvratů a překvapivých momentů.

„Současná světová seriálová produkce se vyznačuje nadmíru vysokou kvalitou. Často se do televizního programu dostávají díla, která by jednoduše mohla uspět i při uvedení v kině a která uspokojí i diváky preferující inovativní a odvážnou tvorbu,“ říká ředitel programu ČT Milan Fridrich a dodává: „Pro vysílání České televize se proto snažíme vybírat to nejzajímavější, co se na poli soudobé televizní produkce děje. Ve jménu vlasti, Panství Downton, Vláda nebo Pan Selfridge jsou výjimečné projekty, nezřídka ověnčené profesními i fanouškovskými cenami. Už během prvního uvedení se z nich stávaly kultovní počiny. A přestože pokračují již několikátou sérií, na kvalitě neztrácejí. Jako celek odpovídají oblastem dnešního diváckého zájmu všude v Evropě, což jsou politická dramata, krimi a také historické a výpravné ságy.“

Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Koldik

Koldik

Z tychto jedine Homeland, no aj tak mam radsej povodne znenie s titulkami...
před 7 roky
verunkawrath

verunkawrath

Určitě Homeland,ale dabing mě nebere,takže asi zase nic.
před 7 roky
petruskaJ

petruskaJ

Hurá, já už se moc těším na všechny, vše rozkoukané, Vládu zkusím taky.
před 7 roky
Další články k tématu