12. 8. 2016

George R.R. Martin chce dostat do televize další hit

George R.R. Martin chce dostat do televize další hit

Fantasy série Wild Cards od tvůrce Game of Thrones, George R.R. Martina, si pomalu vytváří cestu na televizní obrazovky.

Konec GoT je ještě dva roky daleko, ale i přes to se tvůrce, scenárista a spisovatel pouští do dalšího přetransformování povídkové knižní série do televizní podoby. Martin prohlásil, že studio Universal Cable Productions projevilo zájem o adaptaci tohoto díla, které se u fanoušků těší veliké oblibě. Děj je datován do roku 1946, kdy byl nad Manhattanem vypuštěn nadpozemský virus a časem se rozšířil po nicnetušící celé planetě. Z infikovaných obětí zemřelo 90 procent strašlivou smrtí. Devět procent populace se přeměnilo ve zvrácené a zdeformované příšery, zatímco jedno zbylé procento těch šťastných bylo obdařeno výjimečnými schopnostmi a velkou nadpřirozenou silou. Svět se tak navěky změnil.

Po románu Písně o ledu a ohni, který se pomalu nachýlil ke konci, přichází tato objednávka pro HBO zcela včas a bude dle všech indícií velmi lukrativní. Martin se nicméně nebude nijak angažovat v procesu přenesení povídek do seriálové podoby. Na toto místo byla povolána Melinda M. Snodgrass, která bude na projekt dohlížet spolu s Gregorym Noveckem a budou pro seriál výkonnými producenty. K dnešnímu datu bylo publikováno 22 povídkových knih Wild Cards, kdy první výtisk vznikl již v roce 1987, přičemž každá z historek byla sepsána různými autory, díky kterým ve výsledku vznikly jednotlivé knihy.


Tak co si myslíte o knihách Wild Cards? Hodí se pro seriálovou podobu?

Copak asi dělají tyto tlačítka? 
emJey (Miloš Janů)

emJey (Miloš Janů)

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
milosh

milosh

Tak uvidíme co z toho vznikne, špatné to být nemusí. HBO bude chtít nějaký nový hit, i kdyz stále...
před 7 roky
vega

vega

ako som zacala citat ten popis o com je Wild cards tak uplne ako walking dead az na to posledne ze maju...
před 7 roky
Koldik

Koldik

Mna ten popis teda zaujal a musim povedat, ze na toto by som sa pozrel, ak sa to dostane do vysielania.
před 7 roky
Další články k tématu