25. 4. 2012

Co se chystá na SyFy

Upfronts jsou tu a v New Yorku se svými plány vytasila SyFy. Jelikož poslední léta byla celkem hubenější, tak všechny zaskočila přívalem chystaných novinek. Má totiž rozpracovaných neuvěřitelných 28 projektů.

My se ovšem zaměříme jen na seriály. Těch sice není tolik, ale jak už bylo řečeno, je to rozhodně lepší než v minulých letech.

Defiance

Nejžhavější novinkou je sci-fi z blízké budoucnosti. Země se pod vlivem Defianceintroduces změnila k nepoznání a nyní ji obývají přeživší z poslední Vesmírné války. Ti si musí navzájem pomáhat, aby mohli vybudovat novou společnost… Produkce počítá s premiérou v roce 2013.

V obsazení najdeme Granta Bowlera, Julii Benz (Dexter), britku Jaime Murray (Podfukáři) či na oskara nominovaného Grahama Greena.

Za kamerou pak sedí na režisérské stoličce Scott Stewart (Legion, Priest) a scénáře mu připravuje trojka Rockne O’Bannon (Farscape), Kevin Murphy (Desperate Housewives, Caprica) a Michael Taylor (Battlestar Galactica).

The Adjustment Bureau

O tomhle seriálu jste určitě už něco slyšeli. Seriál na motivy filmu o strážcích osudu, kde hlavní roli ztvárnil Matt Damon. Seriál by se měl nést v podobném duchu jako film. Budeme tedy sledovat agenty, kteří prošlapují osudu tu správnou cestičku. Jenže nedokáží naplánovat vše a musí se vypořádat se svobodnou lidskou vůlí…

Scénáře píší Todd Slavkin a Darren Swimmer (Melrose Place, Smallville) a celé jim to zaplatí (čti produkuje) George Nolfi (producent dvou filmů z Bourneovské série).

Rewind

O Rewind jsme již psali v našem článku s představovačkou pilotů ostatních televizí. Ale teď se na něj koukenem detailněji.

Mělo by se jednat o sci-fi o skupině vojáků a civilních vědců, kteří využívají neotestovanou technologii k cestování časem, aby předešli devastujícím teroristickým útokům. Vedoucí týmu Sean Knox (hraje ho Shane McRae) je bývalým důstojníkem speciální divize vnitřní bezpečnosti.

V pilotním díle uvidíme také Jennifer Ferrin a Robbieho Jonese.

Momentálně probíhá natáčení v Torontu a to pod dozorem režiséra Jacka Bendera (Lost, Alphas).

Defender

Jako následek mezigalaktické války mezi lidmi a dalšími bytostmi je vesmírná loď Defender osazena posádkou z bývalých nepřátel a vyslána na zdánlivě jednoduchou mírovou misi. Jenže brzy se tahle mise změní na boj o jejich životy a o mír v celém vesmíru…

Produkuje a píše Robert Hewitt Wolfe (Alphas).

High Moon

Seriál na motivy knihy The Lotus Caves o Johna Christphera nás přenese do světa, ve kterém na měsíci existují kolonie sloužící k těžbě nerostných surovin. Když se ale objeví nová forma života, začne závod s časem, kdo jako první objeví všechny její mocná tajemství…

Tady je zatím štáb ve hvězdách, ale už se ví, že produkovat to bude Bryan Fuller (Mrtví jako já, Pushing Daisies).

Grave Sight

Další seriál na motivy knihy. Tentokrát od Charlaine Harris (mimo jiné i autorka True Blood). Kniha pojednává o mladé ženě, která vládne neobyčejným darem. Poté, co byla v mládí zasažena bleskem dokáže vycítit poslední myšlenky mrtvých lidí. Když spolu s nevlastním bratrem pomohou najít pohřešovanou dívku, odhalí celou sérii vražd a lží v jejich malém městečku Ozarks…

Scénář píše Kame Miller (Law and Order: SVU).

Seeing Things

Tentokrát pro změnu seriál na motivy komiksu Grey Legion. Poté, co zkušený policista zemře násilnou smrtí se vrací jako duch, aby dořešil svůj poslední případ. Problém je, že ho vidí jen poblouzněný muž. Ten si ale postupně uvědomuje, že by to nemusely být jen halucinace v jeho hlavě.

Scénář píše David Slack (Person of Interest, Lie To Me) a Gabrielle Stanton (Haven, The Vampire Diaries).

Projekt podle komiksu Booster Gold

Ne zrovna dvakrát čestný atlet z budoucnosti se vratí do minulosti, aby se zde stal superhrdinou všech dob. Ale místo toho, aby naháněl kriminálníky a staral se o spravedlnost, se žene jen za slávou a penězi. Nakonec ale Booster Gold zjistí, že být superhrdinou neznamená jen mít nejsladší úsměv na zemi.

The Family

Po mnoho generací se vetřelecká rodina dokázala ukrývat mezi lidmi díky svému vysokému intelektu. Jenže nyní, když umřel patriarcha celé rodiny mají někteří členové rodiny pocit, že se musí lidem odhalit a podrobit si tuto intelektuálně nižší rasu…

Scénáře se ujal Dan Harris (Superman Returns, X2). A výkonnými producenty jsou Neal Moritz (21 Jump Street, Total Recall) a Mark Verheiden (Falling Skies, Battlestar Galactica).

Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře27zobraz všech 27 příspěvků
Kuba Devera

Kuba Devera

Mě zaujalo The Adjustment Bureau, protože film se mi velmi líbil, ale řekl bych, že je to téma tak na jednu...
před 11 roky
Eluap

Eluap

Uvídí se podle pilotu, ale stále marně čekám na Sanctury, bohužel stále nic:/, no co, naděje umírá poslední...
před 11 roky
Seraphine313

Seraphine313

Pokud se dá Defender do pohybu, tak si zamlouvám titulkování :) ten seriál mě zajímá :)
před 11 roky
Další články k tématu